زیباترین آرامگاه جهان

قبرستان پر لاشز Père Lachaise بزرگ‌ترین گورستان پاریس و پربازدیدترین آرامگاه در جهان با ۱۱۰ هکتار وسعت و دارای گردشگاه‌‌های سنگفرش، مسیرهای پوشیده از درخت می‌باشد.
گفته می‌شود این گورستان که در منطقه ۲۰ پاریس واقع شده، پربازدیدترین گورستان جهان است. همچنین به دلیل اینکه اولین گورستان شهر می‌باشد حائز اهمیت است. این گورستان یادگار سه جنگ می‌باشد. مشاهیر فراوانی در گورستان پر-لاشز به خاک سپرده شده‌اند.

هرساله حدود بیش از ۳٫۵میلیون توریست به علاوه پاریسی‌ها از این باغ چند هکتاری که 5 هزار درخت دارد و بیشتر شبیه به پارکی بزرگ است تا قبرستان، بازدید می‌کنند. غلامحسین ساعدی و صادق هدایت، از سرشناس‌ترین نویسنده‌های ایرانی در این قبرستان جای گرفته‌اند.
... ادامه مطلب
زیباترین آرامگاه جهان

بهار شیراز، بهشتی برای سفر نوروزی

در تمام دنیا فصل بهار به علت اعجاز زنده شدن دوباره طبیعت محبوبیت زیادی دارد. ما ایرانیان به رسم سنت چند هزار ساله خود آغاز فصل بهار را به عنوان شروع سال نو جشن می‌گیریم و به تعطیلات می‌رویم. بنابراین می‌توانیم در این فصل بی نظیر با آسودگی خاطر مسافرت کنیم و از طبیعت در دیگر نقاط کشورمان لذت ببریم.
... ادامه مطلب
بهار شیراز، بهشتی برای سفر نوروزی

شهری که هیچ‌کس در آنجا نمی‌میرد!

هر شهری ویژگی‌های خاص خود را دارد. اما چه چیزی یک شهر را کاملا منحصربفرد می‌سازد؟
برخی از شهرهای دنیا ویژگی‌هایی دارند که ممکن است کاملا غیر قابل باور باشند. عجیب‌ترین شهرهای دنیا، با عجیب‌ترین ویژگی‌ها را به شما معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.
زندگی در شهر کوچک لانگیربینِ نروژ، کمی عجیب است. ... ادامه مطلب
شهری که هیچ‌کس در آنجا نمی‌میرد!

ماجرای انگشت گالیله!

اگر به کشور ایتالیا و شهر فلورانس بروید، از هر کسی که بپرسید گالیله کجا دفن شده است، خیلی سریع کلیسای معروف di Santa Croce را معرفی می‌کند.
زمانی که گالیله در سال ۱۶۴۲ درگذشت، «دوک بزرگ شهر توسکانی» تصمیم گرفت تا جسد او را در کنار مقبره پدر و نیاکانش دفن کند، اما چون گالیله به عنوان یک ملحد اعلام ... ادامه مطلب
ماجرای انگشت گالیله!

برگزاری جشن باستانی سده

طبق تقویم تاریخی، آیین جشن سده در روز دهم بهمن ماه هر سال به شکل گروهی و با گردهمایی مردم شهر و محله و روستا در محلی، با برپایی یک آتش بزرگ برگزار می‌شود.
از پگاه بر بام خانه خود یا بر بلندی کوهستان گرد آورده‌اند، این جشن آغاز می‌شود. در اشارات تاریخی این جشن همیشه به شکل دسته جمعی و با گردهمایی همه مردمان شهر و محله و روستا در یکجا و با برپایی یک آتش بزرگ برگزار می‌شده است. مردمان در گردآوردن هیزم با یکدیگر مشارکت می‌کنند و بدین ترتیب جشن سده، جشن همکاری و همبستگی مردمان است. زرتشتیان تهران، کرج، استان یزد و روستاهای اطراف میبد و اردکان، کرمان و روستاها، اهواز، شیراز، اصفهان، اروپا (سوئد) و آمریکا (کالیفرنیا) و استرالیا با گردآمدن در یک نقطه از شهر یا روستا در کنار هم آتشی بسیار بزرگ می‌افروزند و به نیایش خوانی و سرودخوانی و پایکوبی می‌پردازند.

تاریخچه جشن سده:
جشن سده را به داستان کشف آتش توسط هوشنگ شاه پیشدادی که یکی از پادشاهان اسطوره‌ای ایران بوده، مرتبط می‌دانند. براساس شعری از شاهنامه‌ی فردوسی که این اتفاق را روایت کرده، «هوشنگ‌شاه پیشدادی با گروهی از ملازمانش برای گردش به محلی رفته بود که ناگهان ماری جلویش ظاهر می‌شود. او هم با انگیزه‌ی دفاع از خود سنگی را برداشته و به سوی سر مار پرتابش می‌کند. آن سنگ که از نوع آتش‌زنه بوده، جرقه می‌زند و روش مهار آتش از آن روز جشن گرفته می‌شود.»
این‌طور که از اسطوره‌های شاهنامه برمی‌آید، تا پیش از کشف آتش توسط هوشنگ‌شاه پیشدادی، آتشکده‌ها وجود داشته‌اند و از آتش استفاده می‌شده اما راه کنترل و مهار آتش، از زمان جشن سده اتفاق افتاده است.

ریشه کلمه سده:
بعضی دانشمندان نام سده را گرفته شده از صد می‌دانند. ابوریحان بیرونی می‌نویسد: «سده گویند یعنی صد و آن یادگار اردشیر بابکان است و در علت و سبب این جشن گفته‌اند که هرگاه روزها و شب‌ها را جداگانه بشمارند، میان آن و آخر سال عدد صد بدست می‌آید و برخی گویند علت این است که در این روز زادگان کیومرث - پدر نخستین - درست صدتن شدند و یکی از خود را بر همه پادشاه گردانیدند و برخی برآنند که در این روز فرزندان مشی و مشیانه به صد رسیدند و نیز آمده: “شمار فرزندان آدم ابوالبشر در این روز به صد رسید. ”»

نظر دیگر اینکه سده معروف، صدمین روز زمستان است. از ابتدای زمستان (اول آبان ماه) تا ۱۰ بهمن که جشن سده‌است صد روز، و از ۱۰ بهمن تا نوروز و اول بهار ۵۰روز و ۵۰شب بوده‌است؛ و به علت اینکه از این روز به بعد انسان به آتش دست پیدا کرده‌است شب هم مانند روز روشن و گرم و زنده‌است شب‌ها هم شمرده می‌شوند.
یکی دیگر از دلایل گرامی‌داشت این شب این است که ایرانیان دو ماه میانی زمستان را، همان دی و بهمن را، بسیار سخت و هنگام نیرومند گشتن اهریمن می‌دانستند و برای پایان یافتن این دوماه نیایش‌های ویژه‌ای برگزار می‌کردند. از شب چله که چله بزرگ نیز نامیده می‌شد و در آن مهر برای مبارزه با اهریمن دوباره زاده شده بود تا شب دهم بهمن ماه که جشن سده و چله کوچک نامیده می‌شد برابر ۴۰ روز است؛ و به سبب اینکه آتش (مظهر گرما و نور و زندگی) در روز سده کشف شده بود و وسیله دیگری برای مبارزه با اهریمن و بنا بر آیین باعث روشنایی شب مانند روز شد از شب چله کوچک تا اول اسفند ۲۰ روز و ۲۰ شب (جمعاً چهل شب و روز) است.
یکی از نشانه‌های پیوند این دو پدیده مراسمی است که در بین عشایر سیرجان و بافت برگزار می‌شود:
شب دهم بهمن آتش بزرگی بنام آتش جشن سده، با چهل شاخه از درختان هرس شده که نشان چهل روز «چله بزرگ» است در میدان ده برمی‌افروزند و می‌خوانند:
سده سده دهقانی/ چهل کنده سوزانی/ هنوز گویی زمستانی

زمان اجرای جشن سده
جشن سده یکی از سه جشنی بوده که در دوران اسلامی برگزار میشده و تا اواخر دوره هخامنشیان هم دوام داشته ولی مغول‌ها که حمله کردند این چشن هم تا مدت‌ها برگزار نشد. در درباره خلفای عباسی این جشن باشکوه‌تر از قبل برگزار میشد و برگزاریش تا امروز نیز ادامه دارد.
برای برگزاری این جشن همه به صحرا می‌رفتند و با بوته‌ها کوهی میساختند و آنها را آتش می‌زدند و شادی و پایکوبی می‌کردند و معتقد بودند این آتش بازمانده سرما را نابود می‌کند. گردآوری این بوته‌ها فریضه‌ای عمومی و دینی شمرده می‌شد و بزرگان و مادران، کسانی را اجیر می‌کردند تا به جای آنها بوته جمع کنند. هرچند این تنها قسمت قضیه نبود و جشن، چهره ناخوشایندی هم داشت. پادشاهان و بزرگان دستور می‌دادند، مرغان و حیوان‌های صحرا را گرفته و آنها را به نفت آغشته کنند، بعد به پاهایشان دسته‌های گیاه خشک می‌بستند و آنها را به آتش می‌کشیدند و رها می‌کردند تا در صحرا و آسمان تیره به پرواز درآیند.
سده در ۱۰ بهمن هر سال در شهرهای مختلفی برگزار می‌شود. زرتشتیان تهران، کرج، استان یزد و روستاهای اطراف میبد و اردکان، کرمان و روستاها، اهواز، شیراز، اصفهان، اروپا (سوئد) و آمریکا (کالیفرنیا) و استرالیا گرد هم می‌آیند و با روشن کردن آتش، راز و نیاز میکنند. اگرچه در برخی از شهرها سده باشکوه‌تر از بقیه شهرها برگزار می‌شود. مثلا در کرمان و یزد. ... ادامه مطلب
برگزاری جشن باستانی سده

نقاط امن تهران مشخص شد

شهرداری تهران نقشه تخلیه امن مناطق تهران را در سایت خود منتشر کرد.
با توجه به وقوع زلزله اخیر در تهران و وضعیت هشدار در شهر، شهرداری نقاط امن تخلیه تهران را مشخص کرده است. طبق خبرهای منتشر شده باید در عین حفظ خونسردی خود هوشیار باشیم.
برای آگاهی با مراجعه به آدرس زیر و جست‌وجوی نام محله خود، از نقاط امنی که در مواقع اضطراری (مثل زلزله) می‌توان به آن مراجعه کرد آگاه شوید. البته به علت مراجعه زیاد هموطنان شاید سایت کمی شلوغ باشد. لطفا شکیبا باشید و بعد از دقایقی دوباره سعی نمایید.
با کلیک بر روی لینک زیر به سایت مذکور بروید:

http://www.tehran.ir/Default.aspx?tabid=401
... ادامه مطلب
نقاط امن تهران مشخص شد

ثبت جهانی چوگان، کمانچه و غذای دلمه به نام ایران و آذربایجان

🔻در آخرین موارد ثبت آثار میراث ناملموس جهانی ؛ چوگان به نام ایران به ثبت جهانی رسید، ساز کمانچه به نام ایران و آذربایجان به طور مشترک ثبت شد و غذای دلمه نیز به نام آذربایجان توسط یونسکو ثبت جهانی شد. به این شکل تعداد آثار ثبت‌شده ایران در فهرست میراث ناملموس جهانی به ۱۳ عنوان رسید. سه اثر از این فهرست، ... ادامه مطلب
ثبت جهانی چوگان، کمانچه و غذای دلمه به نام ایران و آذربایجان

اولین برف پاییزی تهران را سفید پوش کرد.

بعد از چندین روز آلودگی هوا در تهران، بارش برف و باران، هوای پاک را به پایتخت‌نشین‌ها هدیه کرد و زمستان را به مناطق شمالی تهران کشاند.

اولین بارش پاییزی برف در تهران در روز پنج‌شنبه 16 آذرماه زیبایی‌های خاص خودش را داشت و اولین برف پاییزی امشب تهران را سفید پوش کرد.


... ادامه مطلب
اولین برف پاییزی تهران را سفید پوش کرد.

موزه لوور ابوظبی بعد از 10 سال با هزینه 1.5 میلیارد دلار افتتاح شد

موزه لوور ابوظبی یک موزه هنر و تمدن است که در ابوظبی، امارات متحده عربی واقع شده‌است. این موزه توسط امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه گشایش یافت.

ساختمان لوور ابوظبی را ژان نوول، معمار برجسته فرانسوی، با الهام از معماری عربی در سال ۲۰۰۸ در سبک عربی- فوتوریستی طراحی کرده‌است. ژان نوول برنده جایزه ... ادامه مطلب
موزه لوور ابوظبی بعد از 10 سال با هزینه 1.5 میلیارد دلار افتتاح شد

پرونده ثبت چوگان و کمانچه در یونسکو

پرونده ویژه ثبت جهانی بازی چوگان رسما به سازمان بین المللی علمی وتحقیقاتی ملل متحد(یونسکو)تحویل داده شد
دو سال گذشته پرونده چوگان روی اسب قره‌باغ از سوی کشور آذربایجان در فهرست ناملموس قرار گرفت. درحالی‌که پرونده پیشنهادی به ایران با عنوان «چوگان بازی سوار بر اسب همراه با روایت‌گری و موسیقی»، ملی ... ادامه مطلب
پرونده ثبت چوگان و کمانچه در یونسکو

اطلاعات بیشتر...
[USRNME]
[USRNME]
  • [TAGS]

[BODY]

[REDMR]
[MYFLLNME]
ارسال
[CMMNTS]
[USRNME]

[USRNMELNK] [DATE]

[Cmmnt]

  • [LIKE][LKECNT]
  • [DELETE]
  • [ABUSE]
[username]

[username] [shamsidatetime]

[postbody]