رازهای باورنکردنی ساخت ۱۰ بنای معروف جهان (1)

رازهای باورنکردنی ساخت ۱۰ بنای معروف جهان (1)

1- تاج‌محل، هند: می‌گویند شاه‌جهان بعد از اتمام ساخت تاج‌محل، دستور داد تا دست معماران این بنا قطع گردد تا دیگر هرگز بنایی چنین زیبا و باشکوه نسازند. البته سندی دال بر واقعیت داشتن چنین ادعایی یافت نشده‌است.
برای این‌که تاج‌محل چنین حالت عمودی نسبت به سطح زمین یابد، معماران مناره‌ها را با شیب کمی به بیرون ساختند.
2- برج خلیفه، امارات
برای ساختش، چیزی حدود ۱٫۵ میلیارد دلار صرف شد. با ارتفاع ۸۲۸ متری که ۲٫۵ برابر طول برج ایفل است و در حال حاضر، بلندترین بنای جهان محسوب می‌گردد. برای این که با چنین ارتفاعی در برابر باد و زلزله مقاوم باشد، یک هسته‌ی پایه‌ای برایش در نظر گرفته شده که شامل ۳ بال در زوایای ۱۲۰ درجه نسبت به یک‌دیگر است که اطراف ساختمان مرکزی را در بر گرفته‌اند و هر بال، بال‌های دیگر را تقویت می‌کند، مثلاً اگر دو بال تحت وزش باد قرار گیرد، بال سوم نقش مقاوم در برابر نیروی وزش باد را ایفا خواهد نمود.
3- موآی، پلینزی
گفته می‌شود که این بناهای باستانی، برای گرامیداشت یادبود اهالی وفات‌یافته‌ی اهل جزیره شرقی ساخته می‌شد. انتقال آن‌ها روی کنده‌ها، مستلزم ویرانی جنگل‌ها بود و از طرفی، نبود درخت باعث شویش خاک‌های منطقه می‌شد که در نتیجه تباهی محصولات، قحطی، جنگ و آدم‌خواری را در پی داشت. اما تصاویر ماهواره‌ای که در سال ۲۰۰۵ از منطقه‌ی جزیره‌ی شرقی ثبت گردیده، شیارهای خاک را در دنباله توده‌ای از سنگ در فواصل طی‌شده برای انتقال این بناهای ۱۰ متری رمزآلود نشان می‌دهد، با این ایده، می‌شد ریسمان‌هایی به سر این مجسمه‌ها متصل نمود و با گروه‌هایی متشکل از چند نفر، این بناها را به محل مورد نظر رساند.
4- استون‌هنج، انگلستان
اصلاً برای چه ساخته‌شده؟ آیا فرمان فرازمینی بیگانگان در کار بوده؟! تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این بنا، برای جشن گرفتن فرا رسیدن میانه‌ی زمستان ساخته شده، بر خلاف آن که تصور می‌شد ماجرا، گرامیداشت فرارسیدن میانه‌ی تابستان باشد. بیشتر مقبره‌های منطقه، هنگام طلوع و غروب خورشید در میانه‌ی زمستان در یک راستا قرار می‌گیرند. در محل به وفور دندان خوک یافت شده که نشان می‌دهد در هنگام جشن، صاحبان‌شان خوراک برگزارکنندگان بوده‌اند. حدود ۲۶۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، سنگ‌های به کار رفته در این بنا از دره‌های پرسلی واقع در غرب ولز، با جریان اب رودخانه‌ها به محل می‌رسیدند. مطالعات رادیواکتیو نشان می‌دهند که جریان‌های بهمن، سنگ‌ها را از ۴۰هزار سال قبل در یک زمان، به منطقه نیاورده‌است. در محل، پایه‌ی هر سنگ با کمک اهرمی به یک چاله فرو می‌رفت و سنگ سردر با داربست روی سنگ‌های پایه قرار می‌گرفت.
5- برج ایفل، فرانسه
آقای ایفل آن را در سال ۱۸۸۹ بنا کرد و خود، نخستین کسی بود که از آن به‌طور رسمی بالا رفت. آمار می‌گوید از فروش بلیط برای بازدید از بنا، تنها در سال اول ساخت آن ۱ میلیون دلار ایجاد درآمد شد. در ارتفاع ۳۲۴ متری، این برج مانند آنتنی مؤثر عمل می‌کرد که می‌توانست پیام‌های رادیویی نیروهای المانی را در جنگ جهانی دوم، دریافت کند. هر ۷ سال، ۵۰ تن رنگ برای رنگ‌آمیزی برج به جهت جلوگیری از زنگ‌زدگی سطح آن، صرف می‌شود.
رازهای باورنکردنی ساخت ۱۰ بنای معروف جهان (1)
رازهای باورنکردنی ساخت ۱۰ بنای معروف جهان (1)
رازهای باورنکردنی ساخت ۱۰ بنای معروف جهان (1)
رازهای باورنکردنی ساخت ۱۰ بنای معروف جهان (1)

مطالب بیشتر
[username]

[username] [shamsidatetime]

[postbody]