اقلیم : معتدل
رامسَر از شهرستانهای استان
مازندران در شمال
ایران است. این شهر که پیش از این سخت سر (سخت سر نام قدیمی
رامسر بود و در این باره گفته اند که در گذشتههای دور چون مردم
رامسر در برابر حکام و زورگویان دوران خود سر تعظیم فرود نمیآوردند و با سرسختی هرچه تمامتر از خود مقاومت نشان میدادند، بدین جهت نام سرزمینشان را سخت سر نامیده بودند
...مشاهده کامل متن که بعدها در زمان رضا شاه پهلوی نامش را رامسر نهادند.) نام داشت، آخرین شهر غرب مازندران است.
شهرستان رامسر در غرب استان مازندران قرار گرفته و از شمال به دریای خزر، از جنوب به رشته کوه البرز، از شرق به شهرستان تنکابن و از غرب به استان گیلان ( شهرستان رودسر) محدود بوده و دارای 2 شهر، 1 بخش، 4 دهستان و 140 آبادی دارای سکنه است.شهرستان رامسر با مناظر زیبا و جاذبههای منحصر به فرد طبیعی، یکی از مناطق برتر کشور در طبیعتگردی محسوب شده و سالانه پذیرای مسافران و گردشگران بسیار زیادی است.
آب وهوای رامسر در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان سرد است
وجود کمترین فاصله بین کوه و دریا در سرتاسر کرانه دریای خزر، آبگرمهای معدنی، بوستانهای جنگلی، آبشارها، غارها، چشمهها، فرهنگ بومی غنی، صنایع دستی متنوع، صدها مرکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی به ویژه هتل زیبا و منحصر به فرد رامسر ، این منطقه را به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور و جهان مطرح کرده است.
از جمله مناطق دیدنی این شهرستان، هتل قدیم رامسر، آبهای گرم معدنی، بوستان جنگلی صفارود، دهستان جواهرده، قلعه ماردکوه، کاخ موزه (موزه تماشاگهخزر) و... میباشد.
رامسر را عروس شهرهای ایران لقب دادهاند و این شهر مرکز شهرستان رامسر است. شهرستان توریستی رامسر در دامنههای جنگل و کرانههای دریای مازندران در فضایی رویایی و سرسبز واقع شده و از قدیمیترین و زیباترین نواحی شمال کشور و استان مازندران به شمار میرود.
رامسر تلاقی زیبایی هاست ودر مرکز ثقل زیباییهای شگفت انگیز طبیعی واقع شده و عظمت الهی را به رخ بندگان خدا میکشد. سابقه و پیشینهی رامسر را در برخی منابع و متون تاریخی، حدود ده قرن آورده شده است.
خاندانهای بزرگی که بیشتر آنها از سادات بودند در شهر رامسر میزیستنهاند.
رامسر پیش از سال 1310 هـ . ش دهی آباد به نام «سخت سر» بود. از این سال به بعد تغییرات مهمی در آن صورت گرفت و هم اکنون از دیدگاه مسافران و جهانگردان خارجی این شهر تاریخی از بهترین و معروفترین گردشگاههای شمالی ایران به شمار میآید.
شهرستان رامسر در مسیر راه اصلی چالوس – رشت قرار دارد.
ارتفاع آن 20 متر از سطح دریای آزاد پایینتر و آب و هوای آن نسبتا معتدل و مرطوب است.
آب کشاورزی رامسر از چشمه و رود تأمین میشود و محصولات مهم کشاورزی آن برنج، گندم، بنشن، تره بار، گیاهانعلوفه ای، مرکبات، سیب، به، گردو، فندق و کیوی هستند.
حصیربافی، سبدبافی سفال، ظروف و مجسمههایچوبی، تافتهبافی، گلیم، جاجیم بافی و دستبافتها از مهمترین صنایع دستی رامسراست.
آبشار ایج یا دهقلو در روستای ایج اشکور، آبشار ازارک درسنگ پشته رامسر، آبشار چار در درجنت رودبار، آبشار ریش براز و چشمههای جواهرده، کتالم و سادات محله از معروفترین دیدنیهای شهرستان رامسر به شمار میآیند.
با این وجود شهرستان رامسر از چشم اندازهای بسیار بدیع و زیبایی برخوردار است و ستایش گردشگران از این همه عظمت و زیبایی نقطهی مشترک اظهار نظر همه بازدیدکنندگان این خطه است.
منبع :http://ramsarfr.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=1:ramsar-information&catid=1:1389-09-14-17-58-08&Itemid=2
http://mchto.blogfa.com/post/44
http://farahi2536.blogfa.com/post-2.aspx
http://www.hatamvila.com/fa_about_detail.aspx?srid=08980136-bc9b-4d5f-9001-385ded3669a5