آب و هوا

توضیحات

ویرایش
هند یا هندوستان با نام رسمی جمهوری هندوستان کشوری در جنوب آسیا است که پایتخت آن دهلی نو است. هند از شمال غربی با پاکستان؛ از شمال با چین، بوتان، نپال و تبت؛ و از شمال شرقی با برمه و بنگلادش همسایه است.
همچنین هند از باختر با دریای عرب، از خاور با خلیج بنگال، و از جنوب نیز با اقیانوس هند ...مشاهده کامل متن مرز آبی دارد.هند، بخش بزرگ جنوب آسیا و شبه قاره هند را به خود اختصاص داده‌است.
این کشور با پاکستان، بنگلادش، نپال، بوتان، چین و برمه هم‌مرز است.
هند دارای تاریخ و فرهنگ بسیار کهن و پرباری است که به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد می‌رسد. هند سرزمین نژادها، زبان‌ها، آیین‌ها، و فرهنگ‌های فراوان و گوناگون می‌باشد.
در هند صدها زبان و هزاران گویش و لهجه وجود دارد. علاوه بر دو زبان هندی و انگلیسی که در قانون اساسی این کشور زبان رسمی اعلام شده‌است، ۲۲ زبان دیگر در یک یا چند ایالت موقعیت زبان رسمی را دارند.
نام: «هند» (و هم‌چنین صورت‌های آن در زبان‌های غربی ازجمله India در انگلیسی) برگرفته از زبان فارسی باستان است که به جای واژه سانسکریت «سیندو» (Sindhu) به‌کار می‌رفته و نام رودخانه سند بوده است.همچنین واژه «هندوستان» که به عنوان نام کامل این سرزمین در اغلب کشورها از جمله خود هند رواج دارد واژه‌ای فارسی است به معنی «سرزمین هندوها».
آب و هوای هند دارای تنوع بسیار قابل توجهی است و از کوهستان‌های همیشه پوشیده از برف هیمالیا تا منطقه گرمسیری در میانه و جنوب و کویر خشک غرب این کشور را دربر می‌گیرد.
چهار فصل هند شامل: سرد وخشک از ماه دسامبر تا فوریه، گرم و خشک از ماه مارس تا مه، فصل بارش از ماه ژوئن تا سپتامبر و معتدل در ماههای اکتبر و نوامبر است.
به طور میانگین ۱۰۰۰ تا۱۵۰۰ میلمتر باران در سال، تقریباً سراسر هند را دربر می‌گیرد که این مقدار به ۲۵۰۰ میلیمتر در سواحل و ناحیه شمال شرقی هند می‌رسد.میانگین بارندگی سالانه در بنگال غربی به بیش از ۱۱هزار میلیمتر در سال می‌رسد.
هند دومین کشور پرجمعیت دنیا است و نزدیک به یک ششم جمعیت جهان را در خود جای داده است. تنوع نژادی، فرهنگی، زبانی و مذهبی به این کشور چشم اندازی شگرف از همزیستی مسالمت آمیز میان اعتقادات گوناگون بخشیده است.
نژاد مردم هند، شامل: ۲۵ ٪ هندوآریایی، ۷۵ ٪ دراویدی و ۳ ٪ نژاد زرد است که این نژادها بر اساس شرایط مکانی، فرهنگی و دینی نیز دارای تقسیمات خاص خود هستند.
۶۱٪ مردم هند باسواد هستند که این آمار در مردان ۷۳٫۴٪ و در زنان ۴۷٫۸٪ می‌باشد.
در هند ۴۲۸ زبان وجود دارد که ۴۱۵ زبان زنده هستند و کاربرد دارند و ۱۳ زبان امروزه منسوخ شده‌است.
بان فارسی پیش از آنکه هند مستعمره انگلستان شود، دومین زبان رسمی این کشور و زبان فرهنگی و علمی به‌شمار می‌رفت. اما پس از استعمار، انگلیسی‌ها در سال ۱۸۳۲ انگلیسی به تدریج جایگزین فارسی شد.
زبان فارسی در دورهٔ غزنویان به هند راه یافت در آن دوره پارسی، زبان ادبیات، شعر، فرهنگ و دانش بود. با تأسیس امپراتوری گورکانی به اوج پیشرفت خود در هند رسید و زبان رسمی هند شد.
زبان فارسی هند شاعران بزرگی همچون بیدل دهلوی، و امیرخسرو دهلوی و دستگاه شعری سبک هندی را در خود پروراند. از دیگر شاعران نامدار فارسی زبان شبه قاره هند، می‌توان از اقبال لاهوری نام برد.
زبان فارسی هشت قرن پیش وارد هند شد، ۷۰۰ سال بر تارک اندیشه، روابط، سیاست، اقتصاد و فرهنگ مردم هند حاکمیت داشت. به گونه‌ای که کلیه آثار مهم فرهنگی، مذهبی، سیاسی، ادبی، مکاتبات، اسناد شخصی ودولتی و احکام قضایی هند به زبان فارسی نوشته می‌شد.
لازم به ذکر است که هم‌اکنون در دانشگاه‌ها و کالج‌های هند بیش از پنجاه بخش زبان فارسی به فعالیت اشتغال دارند و بیش از یکصد مدرسه و دبیرستان فعالانه به تدریس زبان فارسی می‌پردازند.
زبان فارسی از آن رو که قرن‌ها زبان رسمی دربار گورکانیان هند بود، تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر زبان‌های رایج در شبه قاره هند به‌ویژه بر زبان اردو داشته است.
هند معجونی از ادیان مختلف و فرقه‌های مذهبی گوناگون است که اغلب آنها از هندوئیسم، اسلام و آیین بودایی نشات گرفته‌اند.
حدود ۸۰٫۵٪ مردم هند پیرو آئین‌های هندو و حدود ۱۳٫۴٪ مسلمان هستند. هند همچنین بیش از ۲٫۳٪ مسیحی و ۱٫۹٪ سیک دارد. هند اگرچه زادگاه آئین بودا بوده، اما جمعیت بودائیان هند در حال حاضر تنها حدود ۰٫۸٪ برآورد می‌شود.
علاوه بر آن پیروان آیین جینیسم ۰٫۸٪ و مجموع پیروان دین زرتشتی، یهودی، بهایی و بقیه مذاهب ۰٫۴٪ می‌باشد. با این وجود هند بزرگ‌ترین اجتماع فرقه احمدیه و مذاهب ایرانی بهائی و زرتشتی در سراسر جهان است.
مسلمانان بیشتر در دهلی، بنگال غربی و نواحی شمال غربی کشور زندگی می‌کنند و در کشمیر، بیشتر جمعیت را تشکیل داده‌اند. به این ترتیب هند پس از اندونزی و پاکستان پرشمارترین جمعیت مسلمان جهان را داراست.
زرتشتیان، از مهمترین اقلیت‌های دینی هند هستند که به پارسی معروفند و طی بیش از پنج سده اولیه حمله اعراب به ایران، از ایران به هند مهاجرت کرده‌اند و بیشتر در مناطق مختلف گجرات و مهاراشترا به مرکزیت بمبئی اقامت دارند.
اگر چه جمعیت آنان کمتر از۲۰۰ هزار نفر است، اما نزدیک به ۱۷ ٪ اقتصاد هند را در دست دارند.
اقتصاد هند چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. هند به‌رغم رکود اقتصادی جهانی با رشد اقتصادی متوسط بالاتر از ۸ درصد طی چند سال گذشته به یک قدرت اقتصادی تبدیل شده است.
هند پس از چین دومین کشور دنیا از نظر ارزش تولیدات کشاورزی است. ارزش محصولات کشاورزی این کشور در سال ۲۰۰۵ بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
هند با تولید ۹۷۹٬۰۰۰ تن چای دومین تولیدکننده چای دنیا و چهارمین صادرکننده این محصول پس از کنیا، سریلانکا و چین است. محصول اصلی کشاورزان هندی مانند دیگر کشورهای شرق آسیا برنج است واین کشور پس از چین دومین تولیدکننده برنج دنیاست.
فائو در سال ۲۰۰۴ میزان تولید برنج هند را ۱۲۴ میلیون تن برآورد کرده بود. هند همچنین رتبه اول دنیا در تولید موز، ارزن، کنف و بادام زمینی و رتبه دوم در تولید ذرت، نیشکر و شاهدانه را داراست.
وجود صدها میلیون راس گاو در هند این کشور را اولین مسکن این حیوان در دنیا ساخته است. اگرچه دین هندو خوردن گوشت گاو را ممنوع کرده و اکثر مسلمانان و دیگر ادیان در این کشور هم از خوردن بیش ازحد گوشت آن خودداری می‌کنند، اما از شیر آن‌ها استفاده زیادی می‌شود.

منبع:fa.wikipedia.org
سیکندرا

سیکندرا

سیکَندَرا نام شهرکی است که در نزدیکی شهر اگرا در ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان واقع است و آرامگاه جلال‌الدین محمد اکبر سومین و بزرگترین پادشاه سلسله گورکانیان هند در آن بنا شده است. مقبرهٔ اکبر که به نام منطقه یعنی سیکاندرا شهرت دارد در مساحتی حدود ۱۱۹ جریب یا ۴۸۲۰۰۰ متر مربع سا...

اطلاعات | نقشه
تاج محل

تاج محل

تاج محل بنایی است با ۵۸ متر ارتفاع که در نزدیکی اگرا در ایالت اوتار پرادش هندوستان ساخته شده است.تاج محل از پرآوازه‌ترین بناهای جهان و آرامگاه زیبا و باشکوهی است که یکی از عجایب هفتگانه جدید دنیا نیز به شمار می‌رود. این بنا به دستور شاه جهان، پنجمین امپراتور گورکانی هند به منظور یادبود...

اطلاعات | نقشه
قلعه آگره

قلعه آگره

قلعه آگره‏ یا لال قلعه که همچنین به قلعه سرخ یا حصار سرخ نیز مشهور است؛ در شهر آگره هند و در شمال بنای مشهور تاج‌محل، واقع شده است. این بنا که قدمت آن به سدهٔ شانزدهم می‌رسد به همراه تاج محل از جاذبه‌های گردشگری این شهر به‌حساب می‌آید. این قلعه مستحکم از سنگ ماسه سرخ رنگ با دیوارهایی...

اطلاعات | نقشه
معبد نیلوفر آبی

معبد نیلوفر آب...

معبد نیلوفر آبی ، معبد آیین بهائی یا مشرق الاذکار بهائیان در شهر دهلی‌نو پایتخت هندوستان است و به عنوان مادر معابد شبه قاره هند شناخته شده است. معمار این ساختمان یک ایرانی بهائی به نام فریبرز صهبا است که در طرح معماری این بنا از گل نیلوفر آبی الهام گرفته است. این گل در هندوستان با عباد...

اطلاعات | نقشه
دروازه هند

دروازه هند

دروازه هند بنای یادبود ملی هند است که در قلب دهلی نو پایتخت کشور هندوستان واقع است. این بنای باشکوه با ارتفاع ۴۲ متر توسط سر ادوین لیتینز معمار بریتانیایی طراحی شده و در محوطه‌ای باز و نزدیک به مجموعه زیبای کاخ ریاست جمهوری هند در سال ۱۹۳۱ ساخته شده است. در اصل این بنا به‌عنوان یادبو...

اطلاعات | نقشه
قطب منار

قطب منار

قُطب منار مناره‌ای در دهلی پایتخت هندوستان است که ۷۲/۵ متر ارتفاع دارد و بلندترین بنای آجری دنیاست. این مناره بزرگ از مرمر و سنگهای سرخ ساخته شده و به دستور سلطان معزالدین غوری از سلسله غوریان و توسط غلام ترک و سپهسالار او قطب‌الدین ایبک، که بعدها به پادشاهی رسید، در ۱۱۹۹ میلادی بنیان‌گ...

اطلاعات | نقشه
قلعه آمبر

قلعه آمبر

امبر قلعه‌ای در هندوستان و جزء میراث جهانی یونسکو در هند است.قلعه آمبر جیپور در بالای کوه قرار گرفته است.معماری قلعه‌ی آمبر یک معماری هندی و ایرانی میباشد . معماری ایرانی آنرا میتوان از مسجد و محراب هایش فهمید و معماری هندیش را از گنبدهای کوچکی که بالای هر ساختمان دیده میشود. بخش‌ها...

اطلاعات | نقشه
هوا محل

هوا محل

هوا محل نام یک قصر در شهر جیپور هند است. این قصر صورتی رنگ در سال 1799 به دستور مهاراجه ساوای پراتاپ سینگ ساخته شد.هوا محل از دو بخش هوا+محل تشکیل شده است. هوا به معنای باد به کار رفته است و محل به معنای قصر همانطور که در کلمه‌ی تاج محل دیده می‌شود. هدف از ساخت این کاخ صورتی رنگ ،آشن...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری

فرود اضطراری هواپیما قطر به علت دعوای زن و شوهر ایرانی

زن جوان ایرانی که همراه شوهر و فرزندش در راه سفر به جزیره بالی در اندونزی بود، وقتی متوجه شد شوهرش به او خیانت کرده، دعوایی به راه انداخت که باعث فرود اضطراری هواپیما قطر در کشور هند شد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این زن ایرانی زمانی که شوهرش خواب بوده با استفاده از انگشت وی قفل گوشی ... ادامه مطلب
فرود اضطراری هواپیما قطر به علت دعوای زن و شوهر ایرانی

عجیب‌ترین آداب و رسوم ازدواج در جهان

هر کشور و یا هر قومیتی در جهان آداب و رسوم خاص خود را دارند که به وسیله‌ی آن از سایرین متمایز می‌شوند.
وقتی درباره آداب و رسوم ازدواج سخن می‌گوییم آن را در میان اقوام مختلف متفاوت می‌یابیم. بعضی از آن‌ها عجیب، برخی زیبا و برخی دیگر حیرت انگیزند.

در این گزارش با عجیب‌ترین آداب و رسوم ازدواج ... ادامه مطلب
عجیب‌ترین آداب و رسوم ازدواج در جهان

جشنواره کتک زدن شوهر!

یکی از رسوم عجیب در هندوستان این است که هر سال مراسمی بنام "جشنواره کتک زدن شوهر" برگزار می‌شود که در آن زنان مجازند با چوب بر سر و کمر همسرانشان بکوبند و شوهر نباید هیچ اعتراضی کند!

در طول جشنواره سالانه «لاثمار هولی» زنان هندی با چوب مردان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند.بر اساس گزارش usatoday، ... ادامه مطلب
جشنواره کتک زدن شوهر!

مقصد‌های خطرناک گردشگری جهان برای زنان

۱۰ مقصد خطرناک برای گردشگران زن/ ترکیه در رتبه نهم
هرازگاهی در پی حوادث مختلف، از سوی وزارت امور خارجه کشورها اخطارهایی برای آگاهی شهروندانشان درباره سفر به مناطق مختلف جهان داده می‌شود. شرکت‌های «مسافران زن انفرادی» و سایت Trip.com اخیرا دست به انتشار فهرستی از ۱۰ مقصد که بیشترین خطرات را برای زنان ... ادامه مطلب
مقصد‌های خطرناک گردشگری جهان برای زنان

برپایی جشن رنگ در استرالیا با الهام از جشن هولی هند

مردم هند با الهام از جشن هولی هندوها و کشور هند اقدام به برپایی جشن رنگ‌ها کردند.
هولی یک جشنواره ملی و مذهبی بهاره هست که توسط هندی‌ها بخصوص هندوها برگزار می‌شود. هولی به جشنوارهٔ رنگ‌ها نیز معروف است.
فستیوال Holi یکی از بزرگترین جشنهای سنتی هند است که همه ساله در آغاز فصل بهار براساس تقویم ... ادامه مطلب
برپایی جشن رنگ در استرالیا با الهام از جشن هولی هند

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره هند

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید