شهرستان
مبارکه در فاصلهی 45 کیلو متری جنوب غربی
اصفهان قرار دارد.
مساحت شهرستان 1018 کیلومتر مربع است و از شمال به شهرستان
فلاورجان ، از شرق به شهرستانهای
شهرضا واصفهان ، از جنوب به شهرستان
شهرضا و استان چهار محال و بختیاری و از غرب به شهرستان
لنجان محدود شده است.
این
...مشاهده کامل متن شهرستان دارای دو بخش مرکزی و گرکن جنوبی و پنج شهر به نامهای مبارکه، طالخونچه، کرکوند، دیزیچه و زیباشهر بوده و شهر جدید مجلسی نیز در آن قرار دارد .
تعداد دهستانهای مبارکه 5 دهستان است بوده و به نامهای گرکن جنوبی، نور آباد، طالخونچه، دیزیچه و کرکوند شناخته میشوند .
پیشینه تاریخی شهر مبارکه به روزگار صفویان بازمی گردد.
بخش عمــده شهرستان دارای اقلیم خشک خنک با تابستانهای خشک است . مناطق محدودی از شهرستان در جنوب غربی دارای اقلیم نیمه سرد سیری است و دارای آب و هوای نیمه خشک گرم با زمستانهای نسبتا سرد است.
مردم شهرستان شیعه و فارسی زبان بوده که اکثرا“ بومی ، محلی و بعضی هم مهاجرینی هستند که جهت اشتغال در صنایع معمولا“در شهرستان حضور دارند . زبان اکثر مردم شهرستان فارسی میباشد دربعضی نقاط روستایی مثل روستای دهسرخ و بعضی از محلات شهر طالخونچه علاوه بر زبان فارسی دارای زبان ترکی وگویشی محلی میباشند.
طبق سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان مبارکه در سال ۱۳۸۵ برابر با ۱۳۴٫۹۳۸ نفر بوده است
در سالنامه ای که در سال ۱۳۳۹ خورشیدی از طرف اداره فرهنگ لنجان علیا ( مبارکه) منتشر شد دربارة تاریخ بنای مبارکه چنین آمده است: بنای این قصبه در عهد شاه عباس شروع شده و از بانوان صفویه مریم بیگم عمه شاه عباس در آبادی آن کوشیده و دیگر از بانوان نیز در تعمیر آن ذی مدخل بوده اند در ابتدا نام آن امین آباد بوده مبارک نام غلام مریم بیگم زوجه احمد خان گیلانی چون مامور آبادی بانوی خود گردید استخاره از قرآن نمود آیه (من شاطی الواد الایمن فی البقعه المبارکه) آمده از این روی مبارکه نام نهاده شد.
این شهرستان چهار صد واحد صنعتی دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان مجتمع فولاد مبارکه، شرکت سیمان سپاهان دیزیچه، شرکت پلی اکریل، شرکت قند نقش جهان، شرکت چینی زرین ایران، را نام برد
عمدهترین محصولات این شهرستان در بخش کشاورزی برنج، گندم، جو، صیفی، و باغهای میوه از جمله گیلاس و هلو و زردالو میباشد.
پارکهای ساحلی زاینده رود در کنار ساحل زیبای زاینده رود و در محلهٔ سرارود و پارک شهدای زینلی محل مناسبی برای استراحت و تفریح مسافران و اهالی این شهرستان میباشد.
منبع:
http://fa.wikipedia.org
http://www.mobarakeh.gov.ir/Default.aspx?tabid=2076
http://www.atlas-ef.com