ماداگاسکار کشوری جزیرهای است واقع در اقیانوس
هند، در کنار سواحل جنوب شرقی آفریقا. پایتخت آن شهر آنتاناناریوو است.
ماداگاسکار چهارمین جزیره بزرگ جهان است.جمعیت
ماداگاسکار ۲۲ میلیون نفر و زبانهای رسمی این کشور مالاگاسی و فرانسوی است.
واحد پول این کشور آریاری مالاگاسی نام دارد. حدود نیمی از مردم این کشور مسیحی و نیمی دیگر پیرو
...مشاهده کامل متن سنتهای دینی بومی هستند. سنت دینی بومی این کشور بر پیوند میان زندگان و نیاکان درگذشته آنها تمرکز دارد.
مردم این کشور از اقوام گوناگونی تشکیل شدهاند که قوم مرینا ۲۶ درصد، قوم بتسیمیساراکا ۱۵ درصد و بقیه از اقوام مختلف دیگر هستند.
در دوران پیشاتاریخ با تکهتکه شدن ابرقاره گندوانا، ماداگاسکار حدود ۸۸ میلیون سال پیش از شبهجزیره هند جدا شد. این امر باعث شده است که بیش از ۹۰ درصد از حیات وحش و زیست گیاهی این جزیره مختص خودش باشد.
تنوع زیستی این جزیره هماینک به خاطر رشد زیاد جمعیت انسانی و دیگر تهدیدها با مخاطره روبهرو است.
تاریخ نخستین نشستگاه انسانی در ماداگاسکار احتمالاً به سده چهارم پیش از میلاد میرسد.
ماداگاسکار چهارمین جزیره بزرگ جهان است. تجزیه ابرقاره گندوانا در حدود ۱۳۵ میلیون سال پیش بخشی از خشکی که ماداگاسکار جزئی از آن بود را از خشکی پیوسته آفریقا-آمریکای جنوبی جدا کرد.
ماداگاسکار بعدها یعنی در حدود ۸۸ میلیون سال پیش از هند جدا شد و این باعث شد که گیاهان و جانوران ماداگاسکار در انزوا به فرگشت خود ادامه بدهند.
در امتداد کرانه شرقی ماداگاسکار سرازیری تندی دیده میشود که بیشتر جنگلهای گرمسیری باقیمانده در زمینهای پست این جزیره در این محدوده قرار دارند. در غرب این سرازیریها و در مرکز جزیره، فلاتی قرار دارد که ارتفاع آن بین ۷۵۰ تا ۱۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریاست.
این مرتفعات مرکزی که به طور سنتی زادبوم قوم مرینا بودهاست متراکمترین منطقه ماداگاسکار از نظر جمعیت است و پایتخت کشور هم که کانون تاریخی قوم مرینا بودهاست، در همین فلات واقع شدهاست.
ویژگی این فلات مرکزی وجود درههای شامل شالیزارهای مطبق است که بین تپههای پرعلف و تکههایی از جنگل واقع شدهاند. اراضی واقع در غرب فلات مرتفع مرکزی به تدریج خشکتر شده و سرانجام به کانال موزامبیک و باتلاقهای جنگلی حرا در امتداد ساحل ختم میشوند.
ماداگساگار ۸۸ میلیون سال پیش از هند جدا شد و پس از آن هیچگاه به خشکیهای دیگر دنیا در اتصال نبوده است. این جدایی طولانی باعث شده تا اغلب گیاهان و جانورانش بیهمتا باشند و در جای دیگری از دنیا پیدا نشوند.
در حدود ۹۰ درصد از تمامی گونههای گیاهی و جانوری ماداگاسکار بومزاد این جزیره هستند معروفترین آنها لمورها هستند. خانوادهای نخستیان با نزدیک به صد گونه متفاوت که فقط در ماداگاسکار وجود دارند.
از دیگر جانوران این جزیره آفتابپرست پلنگی است که در بخشهای شرقی و شمالی ماداگاسکار یافت میشود.بیش از ۸۰ درصد از ۱۴٬۸۸۳ گونه گیاهی این جزیره را در هیچجای دیگر جهان نمیتوان یافت.
ازجمله پنج خانواده از گیاهان تنها ویژه ماداگاسکار هستند. این اکولوژی ویژه باعث شدهاست که برخی بومشناسان از ماداگاسکار به عنوان «قاره هشتم» یاد کنند.
واحد پول ماداگاسکار، آریاری با واحد جزء (ایرایمبیلانجا) نام دارد. صادرات ماداگاسکار را، قهوه، وانیل، شکر و ادویهجات تشکیل میدهد. ماداگاسکار از اعضای کشورهای اتحادیهٔ آفریقاست.
۹۵٪ نژاد این کشور را مالاگاسی و ۲٪ را نیز فرانسوی تشکیل میدهند، همچنین از نظر دین، میزان نفوذ عقاید محلی و بومی ۵۲٪، مسیحیت ۴۱٪، اسلام ۷٪ میباشد. زبانهای رسمی ماداگاسکار، مالاگاسی و فرانسوی هستند.
مهمترین گروه قومی این جزیره یعنی مالاگاسیها از جنوب شرق آسیا آمدهاند. در این گروه، مهمترین قومها عبارتند از مرینا، که پیرامون پایتخت سکونت دارند، بتسیمیساراکا، در شمال شرق، و ساکالاوا، در غرب.
جمعاً بیش از بیست قوم، تیره، و طایفه در این جزیره زندگی میکنند.
از دیدگاه نژادی، مردمان ماداگاسکار ترکیبی هستند از عناصر جنوب آفریقا و جنوب شرقی آسیا.
منبع:fa.wikipedia.org