آب و هوا

توضیحات

ویرایش
نام قدیم : کوت عبدالله
کارون چهارمین شهرستان استان خوزستان است.
این شهرستان از طرف شمال به شهرستان اهواز،از طرف جنوب به شهرستان شادگان ،از طرف غرب به رودخانه کارون و از طرف شرق به شهرستان اهوازمنتهی شده است.
این شهرستان دارای آب و هوای گرم و مرطوب است که در فصل گرم تابستان درجه حرارت آن تا بالای ...مشاهده کامل متن 50 درجه سانتی گراد میرسد.
کارون یا کوت عبدالله مرکز شهرستان کارون شهر جدیدی است که در زمستان ۱۳۹۱ از ادغام روستاهای کوت عبدالله، استیشن، خزامی، درویش‌آباد، شریعتی‌یک، کوت نواصر، کوی منتظری، گاومیش آباد، گندمکار و هادی‌آباد ایجاد شده است
به در خواست مردم و با تصویب هیئت دولت منطقه کوت‌عبدالله این منطقه تبدیل به شهر مستقل شد و نام کوت‌عبدالله به کارون تغییر کرد و مرکز شهرستان کارون شد.
منطقه کوت عبدالله اهواز و روستاهای اطراف آن که همواره از آن به عنوان حاشیه شهر نام برده می‌شد از این پس به شهرستان تبدیل گردید
منطقه کوت عبدالله تا قبل از شهر شدن در محدوده شهرداری منطقه پنج اهواز قرار داشت.
کوت عبدالله ترکیب دو واژه کوت یا گوت و عبدالله است. گوت یا کوت واژه‌ای از فارسی میانه پهلوی است که پس از ورود اعراب در زمان خلیفه دوم به مرزهای ایران ساسانی از ایرانیان عراق فراگرفته و وارد زبان عربی شد.
این واژه هنوز از زبان برخی اقوام قدیمی خوزستان مانند برخی از الوار منطقه شوش و اندیمشک و حتی قدیمی‌های دزفول شنیده می‌شود که به معنای ارگ یا کوشک یا قلعه به کار برده می‌شود.

طبق راوایتی بعد از درگیری‌هایی که میان قنواتی‌ها و بهبهانی‌ها در سالهای اولیه حکومت قاجاریه رخ داد باعث شد که عدهٔ زیادی از افراد طایفه قنواتی به مناطق مختلف کوچ کنند که در این میان هفت خانواده بزرگ در منطقه کنونی سکنی گزیدند با توجه به اینکه بزرگ این خانواده‌ها فردی به نام عبدالله نام داشت این منطقه پس از مدتی به کوت عبدالله شهرت پیدا کرد.
با توجه به روایات محلی مردم کوت عبدالله و قدیمی بودن این روایت صحت آن انکار ناپذیر است.
طبق روایت دیگر عبدالله فرزند ارشد شیخ خزعل معروف به شیخ محمره (خرمشهر) بود که درسال ۱۹۲۵ میلادی به همراه سایر اعضای کمیته قیام سعادت خوزستان که در حمایت از قانون اساسی مشروطه تشکیل شده بود شامل سردار اسعد بختیاری، امیر مجاهد بختیاری، سرهنگ ارغون (فرمانده سپاه قجری در خوزستان و چند تن دیگر از سران لر منطقه اندیمشک، توسط رضا شاه دستگیر شد.
این منطقة یکی از پرجمعیت‌ترین محلات عرب نشین اهواز است. این منطقه بیشتر جمعیت خود را از عشایر جنگزده دشت سوسنگرد دارد.
ترکیب قومی این منطقه مرکب از اقوام عرب (از طوایف مختلف)، لر و بختیاری (قنواتی، کردونی، آلبوکرد، حزباوی و..)، اقلیتی از دزفولی و شوشتری است، هر چند که بدلیل مجاورت و تأثیرپذیری و یا اخلاط قومی اکثر آنها دارای پوشش و گاه لهجه عربی هستند لیکن در گذشته لهجه اکثر اهالی در محله اصلی کوت عبدالله “قنواتی” و مشابه آن بوده است با این وجود با مهاجرت بیشتر اقوام عرب به شهر اهواز بویژه پس از انقلاب، جمعیت عرب آن رو به افزایش است.
بخشی از امکانات و تأسیسات شرکت نفت از جمله دانشگاه صنعت نفت و محله کانتکس و استیشن در این منطقه قرار دارند.
در اهواز نام مناطق دیگری نیز به شیخ خزعل منتسب می‌شوند، مثل باغ شیخ [خزعل]، خزعلیه,بازار عبدالحمید که نام یکی از فرزندان شیخ خزعل در مرکز شهر اهواز است.
منبع:
http://www.karoonnews.com/?page_id=136
http://karoon.ostan-khz.ir/Default.aspx?tabid=2805
مشرقی مشرقی

مشرقی مشرقی یکشنبه 2 اسفند 94 - 11:24

سلام
مطلبتون کوتاه و بدون عکسه

سفر به سد کارون-۱

فروردین سال ۹۴ به همراه تعدادی دیگر از دوستان، که قبل از این سفر هیچ شناختی در موردشان نداشتم ، رهسپار استان خوزستان شدم. اتفاقا دوستان بسیار خوبی هم در این سفر پیدا کردم. بعد از ۷ سال دوری از ایران، خانواده و دوستان انتظار داشتند نوروز را در کنار هم سپری کنیم و طبق معمول ۲ هفته ایی در شمال کشور از این ... ادامه مطلب
سفر به سد کارون-۱

مهرداد قاسمی

مهرداد قاسمی ﺳﻪشنبه 31 شهریور 94 - 22:13

عکس دوم فوق العاده است ، مرسی ، عکاسش خودتون هستید؟

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره کارون

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید