اقلیم : معتدل
شهرستان
سلسله در 43 کیلومتری شمال خرمآباد و در قسمت غرب
بروجرد استان
لرستان قرار گرفته است که مرکز آن شهر الشتر میباشد. این شهرستان از شمال به شهرستان
دلفان، از جنوب به شهرستان خرمآباد و از شرق به شهرستان
بروجرد محدود است.این شهرستان قبلا از توابع شهرستان خرمآباد بود که بعدها به شهرستان
...مشاهده کامل متن مستقلی تبدیل شد.
مرکز شهرستان سلسله، شهر کوهستانی الشتر است که محل سکومت طوایف حسنوند، کولیوند، یوسفوند و هنام و بسطام میباشد. شده است. این شهرستان قبلا از توابع شهرستان خرمآباد بود که بعدها به شهرستان مستقلی تبدیل شد.
مرکز شهرستان سلسله، شهر کوهستانی الشتر است که محل سکومت طوایف حسنوند، کولیوند، یوسفوند و هنام و بسطام میباشد.
جغرافیا
وسعت شهرستان سلسله ۱۲۱۲ کیلومتر مربع است. آب و هوای معتدل کوهستانی دارد.جمعیت این شهرستان، پس از جدا شدن بخش خاوه وملحق شدن آن به شهرستان دلفان، ۷۰۵۸۶ نفر است.
ارتفاع این شهرستان از سطح دریا حدود 1600 متر است. دمای هوای شهرستان سلسله در تابستانها گاه به 39 درجه بالای صفر و در زمستانها به7 درجه زیر صفر میرسد.
میزان بارندگی سالانه نیز حدود 450 میلی متر است.
مسیرهای دسترسی به این منطقه را مسیر جاده خرم آبادـ هرسین از مرکز شهرستان سلسله (الشتر) تشکیل میدهد.
از این شهرستان تا خرمآباد حدود 53 کیلومتر فاصله است. اقتصاد الشتر، اقتصادی است که بر پایه کشاورزی استوار است و آب آن از رودها و چشمهها تامین میشود.
محصولات کشاورزی این شهرستان گندم، جو، بنشن و ترهبار است. گورستان قدیمی سلطان مشرق، تپه گریران، دره تخت شاه (کهمان)، پل کاکارضا و دژ شینه از جمله مهمترین مکانهای دیدنی و تاریخی شهرستان سلسله به شمار میروند.
نام
برخی نام سلسله را برگرفته از سئ له سئ له یعنی آب گوارا میدانند اما برخی دگر مردم سلسله را از تبار مهاجران کردهای سوریه خواندهاند که پدر حسن (وند) و یوسف (وندها) و کولی یا قلی (وندها) و ترکاش (وندها) دانستهاند.
طبیعت در شهرستان سلسله
در شمال خرم آباد، دره زیبای «محمل کوه» مشهور به تنگه شبیخون قرار دارد که گردشگاهی دلنشین است. از طریق این تنگه، شاه راهی دشت سرسبز و زیبای «الشتر» و «دلفان» را به مرکز استان متصل میکند.
دره تخت شاه (کهمان) سلسله
دره «کهمان» در شش کیلومتری شمال دهستان قلعه مظفری شهرستان سلسله، در دامنه قله «چهل نابالغان» واقع شده و دره ای بسیار زیبا و با طراوت است.
چشمه ای پر آب و بزرگ نیز مشابه چشمه سراب «گاما سیاب» نهاوند در جوار آن از زمین میجوشد. سراسر کناره رودخانه را درختان کهنسال گردو و برخی درختان جنگلی دیگر پوشانده و منظره طبیعی و چشمگیری به وجود آورده اند.
آب چشمه سرد است و دمای آن در حدود سه تا چهار درجه بالای صفر است. در میان چشمه، زیر درختان گردو، آثار و بقایای تخت گاهی وجود دارد که گویا یکی از حکام قاجار آن را ساخته است.
شاید وجه تسمیه آن یعنی «تخت شاه» به این دلیل باشد.
غار سمسا الشتر سلسله
این غار در دره آرش «الشتر» واقع شده و در گویش محلی به «مرسمسا» مشهور است. درازای غار نزدیک به 70 متر، پهنای دهانه آن 6 متر، پهنای داخل آن 7 متر و بلندی دهانه آن 70/3 متر است.
در کف این غار، تعدادی سنگ چخماق دیده شده است. این غار در بالای محلی قرار دارد که از آن جا سنگهای تراش خورده ای را برای ساختمان سازی آورده اند که نشان میدهد، بیشتر سنگهای بناها و آثار مهم الشتر و سنگ قبرها را از این مکان تهیه کرده اند.
منبع :http://aleshtarcity.blogfa.com/
http://parsology.blogfa.com/
http://www.abfa-lorestan.ir/