1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
نام قدیم : صالح‌آباد
اندیمشک از شهرستانهای خراسان رضوی است و در شمال غربی استان خوزستان واقع گردیده است.
آب و هوای اندیمشک در تابستان گرم و مرطوب (نمناک) در زمستان سرد و خشک است
در محل کنونی شهر اندیمشک، مرکز شهرستان اندیمشک، احتمالاً شهری آبادان ...مشاهده کامل متن و خرم بنام لور وجود داشته است.
مقدسی از لور نام برده است و می‌گوید بعضی آنرا از اقلیم جبال می‌شمارند و آنرا خوبیهای بسیار است
اصطخری آنرا در دو فرسخی دزفول دانسته و امام شوشتری به نقل از او در کتاب تاریخ جغرافیایی خوزستان می‌نویسد: از لور تا پل اندامش دو فرسنگ است.
درباره علل و انگیزه ویرانی شهر لور اطلاعای در دست نیس، اما درباره بنای اولیه شهر نوپای اندیمشک که حدود ۱۸۰ سال پیش ده کوچکی به نام صالح آباد بود، مهراب امیری در کتاب خوزستان می‌نویسد: در سال ۱۲۲۰ هجری قمری حاج صالح خان مکری که از طرف محمد علی میرزا دولتشاه حکومت دزفول را برعهده داشت دهی نزدیک خرابه‌های لور احداث کرد و آنرا صالح آباد نامگذاری کرد.
دهکده صالح آباد در سالهای بعد به خاطر موقعیت خاص جغرافیائیش از جمله واقع شدن در مدخل جلگه خوزستان، در زمان ایجاد راه آهن تهران به اهواز در سالهای اولیه قرن حاضر مورد توجه قرار گرفته، روبه توسعه نهاد و همزمان با آن به اندیمشک تغییر نام داد.
اندیمشک در اصل نام سابق شهر دزفول و نام پلی معروف و قدیمی و نام یکی از محلات شهر مذکور بوده است که در متون مختلف بصورتهای گوناگون اندامش، هندامش، اندامشک و … نام برده شده است
نام اندامش یا اندیمشک یک واژه پهلوی پارسی به شمار می‌رود که نخستین بار در تاریخ، از طریق متون ارمنی و سُریانی بدست آمده.
استخری جغرافی دان سده چهارم هجری (برابر با سده دهم میلادی) در کتاب مسالک و ممالک از این شهر باستانی بنام اندامش یاد کرده و فاصله شهر اندامش تا شهر لور را دو فرسنگ (۱۲ کیلومتر) و فاصله پل اندامش تا جندی شاپور را نیز دو فرسنگ نوشته‌است.
بیش از هشتاد درصد مردم اندیمشک از قوم لُر می‌باشند که بازماندگان اقوام باستانی نژاد آریایی هستند .
مردم اندیمشک بیشتر به گویش لری که یکی از گویش‌های خانواده فارسی و برگرفته از زبان پارسی باستان و از زبانهای خانواده بزرگ هند و اروپایی (آریایی) می‌باشد صحبت می‌کنند.
شهرستان اندیمشک دارای موقعیت استراتژیک و ویژه، زمین‌های خوب کشاورزی، معادن نفت، گاز، سیلیس، گچ، ماسه، آهک و سنگ آهن و جاده ترانزیتی آسفالته و خط راه آهن سراسری اندیمشک به تهران که خوزستان را به مرکز و شمال شرقی ایران پیوند می‌دهد.
شغل اصلی مردم اندیمشک کشاورزی میباشد.
محصول عمده این بخش غلات دیمی است و گندم، جو، انار، انجیر، سیب، گردو و انگور هم از دیگر محصولات این شهرستان است.
ایستگاه راه آهن اندیمشک یکی از مهمترین ایستگاه‌های راه آهن در ایران می‌باشد. اداره کل راه آهن استان لرستان پس از گذشت 70 سال از زمان تاسیس آن در شهرستان اندیمشک مستقر است و کنترل مسیر راه آهن لرستان توسط مدیریت اندیمشک انجام می‌شود .
مسیر راه شوسه اندیمشک مهمترین مسیر در استان می‌باشد که خوزستان را به استانهای لرستان ، کرمانشاه و ایلام متصل می‌کند
اندیمشک درتولیدوصادرات گل نقش مهمی دراستان ایفامی کند

منیع:
http://khanjar.blogfa.com/post/255
http://www.ariatalk.com/
http://andimeshk-iran.blogfa.com/post-6.aspx
http://www.portal-khz.ir/Default.aspx?tabid=124
http://iran-travel.blogfa.com/post-201.aspx
http://tecnosabz.blogfa.com/category/42
روستای منگره

روستای منگره

روستای منگره را با جاذبه‌های فراوان گردشگری در فاصله 40 کیلومتری شمال اندیمشک و در منطقه بخش الوار گرمسیری واقع شده است. این روستا یکی از مناطق کوهستانی می‌باشد که از شمال و غرب به کوه چوونی و دورق از مشرق به کوه باریک آب و از جنوب به کوه چناره، رودخانه ای که از دهکدة گرداب سرچشمه می‌گ...

اطلاعات | نقشه
سد کرخه

سد کرخه

رودخانه کرخه در جنوب غربی ایران در خوزستان جریان دارد و از مناطق میانی و جنوب‌غربی رشته کوه‌های زاگرس در نواحی غرب و شمال غرب کشور سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی در حدود 900 کیلومتر در امتداد شمال به جنوب، سرانجام در مرز مشترک ایران و عراق به مرداب هورالعظیم می‌رسد. پس از رودخانه‌های ک...

اطلاعات | نقشه

عجیب تربن شهرهای ایران

عجیب تربن شهرهای ایران را بشناسید
عجیب‌ترین شهرهای کشور که هر کدام به یک دلیلی معروف شدند را در تصویر زیر ببینید واقعا آمار جالبی داره ... ادامه مطلب
عجیب تربن شهرهای ایران

اطلاعات بیشتر...