1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
شهرستان گمیشان از شمال به جمهوری ترکمنستان و از جنوب به بندرترکمن و از شرق به آق‌قلا ، از شمال به بخش داشلی برون گنبد و از غرب به دریای خزر محدود می‌شود.
اکثریت مردم گمیشان، ترکمن بوده و به زبان ترکمنی صحبت می‌کنند.
شهرستان گمیشان از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به شهرستان ترکمن، از ...مشاهده کامل متن شرق به شهرستان آق قلا و از غرب به دریای خزر محدود می‌شود.
وسعت شهرستان گمیشان 1/1286 کیلو متر مربع (3/6 درصد از مساحت استان و رتبه 6 از نظر وسعت در بین شهرستان‌های استان)می باشد. براساس تقسیمات اداری و کشوری تا سال 1389 این شهرستان از دو بخش (مرکزی، گل دشت)، دو شهر (گمیشان و سیمین شهر)، 4 دهستان، 32 آبادی مسکونی تشکیل شده است.
ویژگی‌های طبیعی
از نظر ناهمواری‌ها این شهرستان به صورت جلگه ای می‌باشد. این ناحیه ارتفاع کمتر از 100 متری را شامل می‌شود. جمعیت، فعالیت و کانون‌های استقرار در این ناحیه قرار دارد.
اقلیم
از نظر اقلیمی به علت وسعت کم شهرستان و نزدیکی به دریا درتابستان آب و هوای این شهرستان گرم و مرطوب و در فصل سرد دارای آب و هوای سرد و ملایم می‌باشد.
پیشینه تاریخی شهرستان
شهرستان گمیشان قبلا از توابع شهرستان بندرترکمن در استان گلستان بوده و مرکز آن شهر گمیش تپه می‌باشد . این شهر با بندرترکمن حدود 20 کیلومترفاصله دارد و این شهرستان در سال ۸۸ از شهرستان ترکمن جداشده و به نام «شهرستان گمیشان» نامیده شد.
نام محلی این شهر کمیش دپه از واژه ترکمنی کُمیش‌دَفه گرفته شده و به معنی «تپه نقره‌ای» است که مرکز آن است.
زبان و مذهب
اکثریت مردم شهرستان گمیشان به لهجه ترکمنی ، تکلم می‌کنند.
جمعیت
برآورد جمعیت شهرستان گمیشان در سال 1388 حدود 57527 نفر بوده و در سال 1389 به 58150 نفر رسیده است و در سال 1390 به 63447 نفر رسیده است.
بر همین اساس در سال 1390 از کل جمعیت شهرستان حدود 33187 نفر در نقاط شهری (گمیش تپه، و سیمین شهر) و 30260 نفر در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.
صنایع دستی
صنایع دستی مانند قالیچه، قالی، گلیم، نمد، پشتی، روسری ترکمنی وجاجیم و فرشهای دست بافت.
اقتصاد این شهر بر پایه کشاورزی، دامپروری و صید ماهی استوار است . قالی و قالیچه از مهمترین صنایع دستی مردم گمیشان است که در اندازه‌های مختلف بافته شده و نقش عمده ای در تامین اقتصاد خانواده‌های ترکمن دارد.
ظرفیت صنعتی
شهرک صنعتی گمیشان که در نزدیکی سایت میگو درشمال گمیشان واقع شده که اکنون زیر سازی خیابانها و جدول کشی آن در حال انجام و پروژه برق رسانی به آن سایت انجام گردیده است و همچنین ناحیه صنعتی سیمین شهر که در جنوب سیمین شهر واقع شده که در آن چندین کارخانه و کارگاه مشغول به فعالیت میباشند.
ازظرفیت دیگر صنعتی این شهرستان میتوان به وجود وفعالیت کارخانه یگانه خزر واقع در روستای قرنجیک اشاره کرد.
ظرفیت کشاورزی
مرکزخدمات کشاورزی در سال 1363 تاسیس و بعد از انتزاع شهرستان گمیشان از ترکمن در سال 1389 بعنوان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان به فعالیت ادامه داده و در شهرستان سطح اراضی زراعی : 68277 هکتار و تعدادکل بهره بردار: 8299 نفر
- اراضی زراعی: 68277هکتار
- اراضی باغی: 27هکتار
- مراتع: 36400هکتار
منبع :http://gomishan.golestanp.ir/
http://komishdefe.mihanblog.com/
http://golestanp.ir/
تالاب گمیشان

تالاب گمیشان

تالاب بین المللی گمیشان یکی ازبکرترین تالاب‌های بین المللی استان گلستان است . این تالاب با وسعت ۲۰هزار هکتار در شرق گمیشان واقع شده است .که هر ساله میزبان هزاران پرنده مهاجریست که زمستان خود را در این تالاب بین المللی و دیگر تالابهای بین المللی استان گلستان سپری می‌کنند. وجه تسمیه تالا...

اطلاعات | نقشه

نظر شما درباره گمیشان

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید