1 5 2

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
مساحت : 275000
جمعیت : 133134
بندرانزلی اولین و بزرگترین بندر سواحل جنوبی دریای خزر در منطقه ای جلگه ای و ساحلی واقع شده است.
شهرستان انزلی از شهرستان‌های استان گیلان در شمال ایران است و شهر ساحلی بندر انزلی مرکز این شهرستان است که در شمال غربی استان گیلان واقع شده است.
موقعیت جغرافیایی و مشخصات عمومی
شهرستان بندرانزلی از ...مشاهده کامل متن شمال به دریای خزر از جنوب به شهرستان صومعه سرا از شرق به شهرستان رشت و از غرب به شهرستان رضوانشهر متصل می‌باشد.
این شهرستان در ناحیه ای کاملاً جلگه ای به صورت طولی و در ساحل دریای خزر واقع شده و دارای آب و هوای معتدل مرطوب می‌باشد.
بخشی از محیط زیست طبیعی این شهرستان را دریا (40 کیلومتر نوار ساحلی) و بخش مهم دیگر را اکوسیستم ارزشمند تالاب انزلی تشکیل می‌دهد. فاصله بندرانزلی تا تهران 380 کیلومتر، تا مرکز استان 40 کیلومترو تا اولین فرودگاه 35 کیلومتر می‌باشد.
البته این فواصل با تغییر حوزه‌های شهری مربوط به شهرهای ذکر شده تا اندازه ای تغییر نموده است.
این شهرستان دارای آب و هوای معتدل مرطوب ساحلی بوده که در فصول مختلف سال شرایط آب و هوایی مطلوبی را دارا می‌باشد، میزان بارندگی شهرستان بسیار بالا بوده به طوری که سالیانه متوسط 1892 میلی متر بارندگی دارد بیشترین بارندگی در ماه‌های شهریور و مهر با 440/9 میلی متر گزارش گردیده است.
میزان رطوبت نسبی سالیانه به طور متوسط حدود 71 تا 97 درصد و درجه حرارت محیط زیست بین 3/5 تا 28 درجه سانتی گراد در نوسان بوده است.
جمعیت شهرستان سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان انزلی در سال ۱۳۸۵ برابر با ۱۳۳٫۱۳۴ نفر بوده‌است که از این تعداد ۱۱۰٬۶۴۳ جمعیت شهری بندرانزلی می‌باشد.
مساحت آن بالغ بر ۲۷۵ کیلومتر مربع می‌باشدکه سهم مساحت شهری آن ۴۹٫۳۱ کیلومتر مربع بوده بطوریکه ملاحظه می‌شود بندرانزلی ازنظرتمرکز جمعیت یکی از متراکم‌ترین شهرهای ایران است.
تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان انزلی
دهستان چهار فریضه
دهستان لیچارگی حسن رود
شهر: بندر انزلی
مرکز آن بندر انزلی از گذشته عنوان پر باران‌ترین شهر ایران را داشته‌است.
جاذبه‌های گردشگری
بندر انزلی یکی از زیباترین شهرهای ایران است که در آن مرداب، دریا، ساحل و چمن‌زار با یکدیگر تلاقی می‌کنند و چشم اندازی بدیع و خیال انگیز می‌آفریند.
بندر انزلی با داشتن جاذبه‌های دل انگیز و طبیعی سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر از اقصی نقاط کشور و جهانگردان خارجی است.
سوغات
انواع ماهیان خزری عمده‌ترین سوغات خوراکی این شهرستان است ولی انواع سبزیجات محلی، زیتون، سیر و ترشیجات محلی نیز برای عرضه به مسافران وجود دارد.
بندر انزلی مرکز تولید بسیاری از صنایع دستی چوبین و همچنین صنایع مروار بافی است. بازار ماهی و بازار محلی شنبه بازار فرصتی برای خرید سوغات و یا تهیه خوراکی‌های محلی برای ایام اقامت در این شهر ساحلی است.
نگاهی کوتاه به شهرستان بندر انزلی
بندرانزلی با وجود تاریخ کوتاه خود به سرعت صنعتی شده و رشد و توسعه چشم‌گیری داشته است که شروع آن مقارن با حکومت سلسله صفوی در ایران بوده است.
امکان ماهی‌گیری، روابط بازرگانی ایران با کشورهای همسایه و دیگر عوامل نخست انزلی را تبدیل به یک شهرک و آن گاه مبدل به یک بندر مهم کرد. اقتصاد بندر انزلی توریستی و ترانزیتی و 30% کشاورزی است.
انزلی امروزه به واسطه ارتباط با کشورهای مستقل شمالی‌و نزدیکی به نقاط پرجمعیت و مراکز مهم تجاری وصنعتی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ضمن تماس دریایی با بندر مهم کرانه دریای مازندران، از راه کانال ولگا – دن و دریای سیاه با بندرهای تجاری و بین المللی کشورهای مختلف اروپایی نیز ارتباط دارد.
در این بندر اسکله‌های قابل استفاده‌ای برای پهلو گرفتن کشتی‌های بازرگانی فراهم است، به طوری که در یک آن، چندین‌فروند کشتی را به اسکله و چندین فروند دیگر را به صورت دوبله پهلو می‌دهند.برنج،مرکبات،کالاهای‌ساخته‌شده‌و‌ماهی‌از‌محصولات‌این‌شهرستان‌است.
مهم‌ترین‌صنایع دستی این شهرستان سبدبافی، حصیربافی و سفال‌گری است. سبدبافی و حصیربافی از صنایع دستی رایج در این شهرستان است که خانگی است. سبد و حصیر مصارف گوناگون دارند و برای کف و سقف به کار می‌روند و سبد، کلاه، حصیر،زیرانداز، کفپوش از آن‌ها تهیه می‌شوند.
سبد و حصیرهای رنگی جنبه هنری و تزیینی دارند.
روستاهای اطراف شهرستان بندر انزلی از نظر تولید حصیرهای زیبا و مرغوب شهرت دارند. دو گونه سفال در این شهرستان تولید می‌شوند.
سفال‌هایی که از وسایل ضروری زندگی است و مورد استفاده مردم قرار می‌گیرند مانند سفال‌های سقف برای پوشش بام‌ها و انواع ظروف مورد نیاز خانه‌ها مانند گلدان،کوزه،نمکدان و غیره.
دوم سفال‌هایی که جنبه تزیینی دارند و در ساختن آن ذوق و استعداد به‌کار رفته و گروه دوم به مفهوم واقعی سفال است که جزو صنایع دستی به شمار می‌آید. صنایع دستی یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهرستان بندرانزلی را تشکیل می‌دهند.تالاب‌انزلی،منطقه‌ی‌حفاظت‌شده‌سیاکشم،منطقه‌ی‌حفاظت‌شده سرخانکل، آرامگاه آقا سید محمد نجفی، برج ساعت، بقعه امام زاده صالح، بقعه بی بی حوریه، پل غازیان، پل میان‌پشته، ساختمان گمرک، ساختمان معتمدی وکاخ میان پشته نیز برخی از دیدنی‌های شهرستان بندر انزلی را تشکیل می‌دهند.
صنایع و معادن
صنایع‌دریایی‌و کشتی‌سازی، شیلات و انواع کارخانه‌های مرتبط با صنعت شیلان در شهرستان بندرانزلی وجود دارند. از معادن این شهرستان اطلاعات مستندی در دست نیست.
کشاورزی و دام داری
اساس اقتصاد مردم شهرستان انزلی را ماهی‌گیری تشکیل می‌دهد و حدود 30درصد از فعالیت‌های بازرگانی و اقتصادی این ناحیه نیز به کشاورزی اختصاص دارد.
آب کشاورزی از رودخانه و چاه تأمین می‌شود و فرآورده‌های کشاورزی آن : برنج، بنشن، دانه‌های روغنی، توتون، گیاهان علوفه ای، سیب، انجیر، انواع مرکبات و گردو است.دام داری نیز در کنار کشاورزی و بیش‌تر به صورت سنتی رواج دارد.
مشخصات جغرافیایی
انزلی در 40 کیلومتری شمال باختری شهر رشت و در مسیر راه اصلی رشت – رضوان شهر و 136 کیلومتری جنوب خاوری آستارا می‌باشد. رود پسیخان و رود بهمبر از این شهر می‌گذرد.
آب و هوای آن معتدل و مرطوب بوده و باران سالانه به طور متوسط 1951 میلی متر است. همسایه‌های بندر انزلی از شمال دریای مازندران، از خاور شهرستان رشت، از جنوب شهرستان صومعه سرا و از باختر شهرستان رضوان شهر هستند.
بندرانزلی مهم‌ترین بندر شمالی ایران است که در کرانه جنوب باختری دریای مازندران و در قسمت شبه جزیره غازیان قرار گرفته، طول این شبه جزیره به 35 کیلومتر می‌رسد که مرداب انزلی را از دریای مازندران جدا می‌کند.
بندر انزلی در مسیر راه رشت – رضوان‌شهر قرار دارد و تا رشت 40 کیلومتر و تا رضوان‌‌شهر 28 کیلومتر فاصله دارد. طبق سرشماری سال 1375 جمعیت شهرستان بندر انزلی 119827 نفر بود.
زبان شان فارسی است که آن را با گویش گیلکی ادا می‌کنند.
وجه تسمیه و پیشینه تاریخی
قدیمی‌ترین ذکری که در متن‌های تاریخی از انزلی وجود دارد مربوط به سال 863 هـ . ق است که در آن زمان دهکده ای کوچک بوده است. این ناحیه از اوایل دوره صفویه، مورد توجه انگلیسی ها، روس‌ها و دولت مرکزی ایران که پایتخت آن قزوین بود، قرار گرفت.
انگلیسی‌ها در تجارت ابریشم گیلان، با دایر کردن شرکتی تجارتی در مسکو، راه رشت – انزلی – بادکوبه به اروپا را رونق بخشیدند و انزلی به عنوان «دورازه‌اروپا» معروف شد.
از این زمان به بعد، انزلی به تدریج به صورت توقف گاهی برای کشتی‌های تجاری و پلی میان رشت و اروپا قرار گفت و روز به روز بر رونق آن افزوده شد.
با روی کار آمدن پهلوی اول و توجه وی به بندر انزلی، این بندر بازسازی و اسکله‌های جدیدی در انزلی و غازیان ساخته شد و اداره بندر و کشتی رانی مجهز گشتند.
در حال حاضر، بندر انزلی یکی از زیباترین شهرهای گیلان و مجهز‌ترین بندر کرانه‌های دریای مازندران است که سالانه هزاران تن کالا توسط کشتی، از آن خارج و یا به آن وارد می‌شود.
این شهرستان حدود 200 سال سابقه بندری دارد . در سال 1306 ه.ش دولت ایران پس از تحویل تاسیسات بندری به وسیله روسها ، اقدام به تجهیز این بندر کرد . امروزه بندر انزلی به عنوان مجهزترین و مدرن‌ترین بندر حاشیه جنوبی دریای خزر به شمارمیرود که به دلیل موقعیت منحصر به فرد جغرافیائی به عنوان تنها بندر آزاد منطقه ، نقش به سزائی در رونق کریدور شمال_جنوب دارد.
بعلاوه واقع شدن این بندر در محدوده منطقه آزاد تسهیلات و امکانات ویژه ای را در اختیار صاحبان کالا ، تجار و سرمایه گذاران قرار داده که بی تردید به افزایش قابلیت‌های بالقوه و بالفعل این بندر منجر شده است .
منبع :http://anzali.gilan.ir/4
http://my-gilan.blogfa.com/post/20
anzalifz.ir/ShowPage.aspx?page...anzali
تالاب انزلی

تالاب انزلی

ﺗﺎﻻب ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ اﻧﺰﻟﯽ(ﺗﺎﻻب ﮔﻞ ﻻﻟﻪ) تالاب انزلی و یا مرداب انزلی با مساحتی در حدود ۲۰ هزار هکتار در شمال ایران، واقع در استان گیلان قرار دارد. مرداب انزلی از جالب‌ترین و بزرگترین زیستگاه‌های طبیعی جانواران ایران محسوب می‌شود و هر ساله پذیرای تعداد زیادی از پرندگانی است که از سوی کشوره...

اطلاعات | نقشه
مناره انزلی(برج ساعت انزلی)

مناره انزلی(بر...

برج ساعت انزلی (مناره انزلی)در محوطه پشتی بازار سپه میدان انزلی قرار دارد این مناره زیبا که قدمت آن به سال ۱۸۱۵ میلادی می‌رسد با هدف راهنمایی کشتی هایی که از آن سوی آبها به انزلی می‌آمدند ساخته شده بود که بعدها با تغییر کاربری به صورت برج ساعت درآمد. این فانوس در سال ۱۲۳۰ تا ۱۲۳۴ هج...

اطلاعات | نقشه
پناهگاه حیات وحش سرخانگل

پناهگاه حیات و...

پناهگاه حیات وحش سرخانگل در محدود تالاب بین المللی انزلی قرار دارد. مساحت منطقه در حدود 24/1214 هکتار و محیط آن در حدود 14/17 کیلومتر بوده و در تاریخ 21/3/1381 مورد حفاظت قرار گرفت . توسکا، بید، صنوبر، تمشک، علف هفت بند ، سرخاب کولی، تاج ریزی پوشش گیاهی خشک منطقه و گیاهان آبزی شامل نی...

اطلاعات | نقشه
کلیسای مریم مقدس بندر انزلی

کلیسای مریم مق...

کلیسای مریم مقدس در سال 1855 میلادی ساخته شده است ,این کلیسا با هزینه شخصی به نام آواک ملک الله وردیان از ارامنه شهر بنا گردیده است که سومین کلیسای این شهر است. این بنا در میدان شهرداری شهر بندرانزلی و در مقابل ساختمان سابق دادگستری قرار گرفته است. کلیسای ارامنه انزلی در سالهای اخیر ...

اطلاعات
منطقه آزاد تجاری کاسپین

منطقه آزاد تجا...

منطقه آزاد تجاری انزلی مساحتی به اندازه 3200 هکتار خشکی از شهر انزلی وتا عمق nو کیلومتر از آبهای دریای خزر را شامل میشود که از سمت غرب به روستای طالب آباد و اراضی نیروی دریایی و از سمت شرق به روستای چپر پرد پایین متصل میگردد. این منطقه یکی از بهترین قسمت‌های جغرافیایی از لحاظ پیشرفت ف...

اطلاعات | نقشه
کاخ موزه نظامی انزلی

کاخ موزه نظامی...

کاخ کاخ موزه انزلی در سمت شرقی محل ساختمان کاخ سوخته “خوشتاریا” بنا گردیده است، همجواری این کاخ در کنار دریا زمینه جذب گردشگران را به قایق سواری یا اتوبوس دریایی رافراهم میکند. سه محور ارتباطی از شمال ،جنوب وشرق با راه‌های آسفالته درجه یک موقعیت دسترسی به گیلان وشهرستان بندر انزلی واین...

اطلاعات | نقشه
موج شکن‌های انزلی

موج شکن‌های ان...

موج شکن نام اسکله ای در بندر انزلی میباشد که یکی از قدیمی‌ترین آثار این شهر محسوب میشوند و میتوان از آن‌ها به عنوان شاهکار معماری قرن نوزدهم نام برد. ساخت این موج شکن‌ها زیر نظر مهندسان روسی از سال هزار و دویست و هفتاد و چهار آغاز و در سال هزار و دویست و نود و سه به پایان رسیده است که ب...

اطلاعات | نقشه
کشتی میرزا کوچک خان

کشتی میرزا کوچ...

کشتی میرزا کوچک خان جنگلی که مزین به نام سردار جنگل است در سال 1971 توسط ژاپن ساخته شده است و سال‌ها ، از انزلی به باکو مسافر جا به جا میکرد. کشتی میرزا کوچک خان یکی از جاذبه‌های توریستی بندر انزلی محسوب میشود . این کشتی دارای پنج طبقه و هفتاد و چهار متر طول، دوازده متر عرض، بیست متر...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری

کلبه وحشت هالیوودی در دل انزلی

روستایی در نزدیکی بندر انزلی به اسم(هفت دغنان) با نام کلبه وحشت شناخته می‌شود.، مدتی است که تصاویر و متونی از کلبه وحشت در نزدیکی بندر انزلی در گروه‌های تلگرامی دست به دست می‌شود که روایتی وحشتناک را به تصویر می‌کشند. :
در قسمت غرب، جنگلی بسیار زیبا و فوق العاده وجود دارد ولی برای تاریکی شب اصلا ... ادامه مطلب
کلبه وحشت هالیوودی در دل انزلی

حامد صالحی

حامد صالحی چهارشنبه 18 بهمن 96 - 22:09

دروغه

گورستان مهاجرین لهستانی بندر انزلی

گورستان لهستانی بندر انزلی گورستانی است که آرامگاه تعداد زیادی از مهاجرین لهستانی است که طی حمله سربازان نازی در سال ۱۹۴۱ از طریق بندر انزلی به ایران پناهنده شدند .
در این گورستان تعداد ۶۳۹ نفر از مهاجرین لهستانی که طی حمله سربازان نازی در سال ۱۹۴۱ از طریق بندر انزلی به ایران پناهنده شدند به خاک سپرده شده اند که این گورستان دومین گورستان بزرگ سربازان لهستانی در ایران است که اکثرا به علت بیماری و سختی راه جان سپرده اند و در شهرهای مختلف ایران به خاک سپرده شده اند . گورستان بندر انزلی بعد از تهران بزرگترین گورستان این افراد جنگ زده است که یادگاری هستند از اتفاقات تلخ جنگ جهانی دوم . ... ادامه مطلب
گورستان مهاجرین لهستانی بندر انزلی

کاخ موزه میان پشته

این کاخ در میان پشته و بین دو پل انزلی و پل غازیان در محوطه و سیعی واقع شده است.
قبل از احداث آن، در همان مکان کاخ باشکوه خوشتاریا قرار داشت، این کاخ اختصاص داشت به تاجر روس که از اولین کسانی بود که صنعت برق را وارد ایران کرد. روایت است در دورانی که خبری از روشنایی برق نبود در شب‌های مه آلود بندر ... ادامه مطلب
کاخ موزه میان پشته

گورستان لهستانی بندر انزلی

گورستان لهستانی بندر انزلی گورستانی است که آرامگاه تعداد زیادی از مهاجرین لهستانی است که طی حمله سربازان نازی در سال ۱۹۴۱ از طریق بندر انزلی به ایران پناهنده شدند .در این گورستان تعداد ۶۳۹ نفر از مهاجرین لهستانی که طی حمله سربازان نازی در سال ۱۹۴۱ از طریق بندر انزلی به ایران پناهنده شدند به خاک سپرده ... ادامه مطلب
گورستان لهستانی بندر انزلی

روستای اشپلا

روستای اشپلا در کنار جاده کپورچال-آبکنار واقع می‌باشد.این روستا از شمال به تالاب انزلی، از شرق به تربه بر، از غرب به معاف و از جنوب به جیر سر بهمبر محدود است.در روستای اشپلا پارک جنگلی کوچکی با درختان عظیم الجثه وجود دارد.
با ورود به این روستا بعد از کمی پیشروی در محل به پارک جنگلی “اشپلا” که به صورت محلی “سوق‌کله” نامیده می‌شود، می‌رسید. این پارک که متشکل از درختان آزاد است، از قدیم‌الایام متعلق به دو خانواده‌ی بسیار قدیمی در این محل بوده که در چند سال اخیر منابع طبیعی با همکاری دیگر خانوار‌های روستا مالکیت آن را از این خانواده‌ها سلب کرده و آن را پارک جنگلی معرفی کرده است. در انتهای این جنگل کوچک نیز برکه‌ای زیبا قرار دارد و قطعا لختی استراحت در این مکان خالی از لطف نیست.
با ادامه‌ی مسیر به برکه‌ای دیگر بر‌می‌خورید که در زمان‌های گذشته استخر پرورش ماهی بوده است. با دور زدن این برکه در سمت دیگر آن به بالا‌محله‌ی “اشپلا” می‌رسید که خیابانی به موازات محل اصلی “اشپلا” است و ساکنین آن اغلب “تالش” هستند.
در انتهای محل به یک دو راهی برمی‌خورید که از هر دو سمت به رودخانه‌ی انتهایی محل منتهی می‌شود که مردم این مکان در گویش محلی به آن “روبار” می‌گویند. ما به شما مسیر سمت چپ (مستقیم) را پیشنهاد می‌کنیم. در انتهای این مسیر رودخانه‌ای قرار دارد که در روز‌های تعطیل بسیاری از ماهیگیران از سرتاسر مناطق اطراف، همینطور “رشت”، “انزلی” و “رضوانشهر”، به این نقطه سرازیر می‌شوند. در گوشه و کنار این رودخانه مکان‌های مناسبی برای اطراق و ماهیگیری وجود دارند. صید اصلی ماهیگیران در این رودخانه ماهی “کولی” است. بعد از عبور از این رودخانه کرت‌های گسترده و مزارع برنج قرار دارند که اگر با پای پیاده از آنها گذر کنید به دهستان “بهمبر” در جاده‌ی بین‌المللی (“پونل” به “سراوان”) می‌رسید. ... ادامه مطلب
روستای اشپلا

اطلاعات بیشتر...