لردگان از شهرستانهای چهارمحال و بختیاری است ,این شهرستان در جنوب استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است
لردگان از سمت شمال به شهرستانهای
بروجن و
اردل ، از سمت جنوب به استان کهگلویه و
بویراحمد و از سمت شرق به استان
اصفهان و از غرب به استان
خوزستان ...مشاهده کامل متن منتهی میشود.
ارتفاعات نه چندان بلندی در غرب شهرستان وجود دارد که رودخانههای متعددی دردرههای بین ارتفاعات در جریان هستند که آب اکثر این رودخانهها به رودخانه کارون میریزند.
کوه کلار با ارتفای حدود 3000 متر کوه سرخ با ارتفای حدود 3000 متر کوه آث جم با ارتفای حدود 2500 متر و کوه لیشان، کوه دودلو و کوه گلی سایر ارتفاعات شهرستان هستند که به صورت پراکنده در بخشهای مختلف شهرستان قرار دارند.
وسعت مراتع شهرستان حدود ۱۴۳۶۰۰هکتار میباشد و بیشترین گونههای گیاهی و داروئی در سطح استان در این شهرستان میباشد.
لردگان از گذشته مرکزی برای مبادلات عشایری بوده است. در متون تاریخی از لردگان به نام لردجان نام برده شده است. قلعه لردگان در نزدیکی چشمه برم لردگان، در دوران لر بزرگ ساخته شده بود که خرابههای آن اکنون نیز باقی مانده است
وجود چشمه برم در مرکز شهر لردگان گردشگاه باهمین نام را به وجود آورده است.
این چشمه پرآب علاوه بر تامین آب کشاورزى یکى از سرشاخه هاى کارون به حساب آمده و چشم انداز زیبایى را براى شهر لردگان به وجود آورده است.
لردگان دارای دشتهای حاصلخیری همچون دشت خانمیرزا، دشت جمال، دشت فلارد و دشت لردگان و کوههای مرتفع و بلندی همچون کوه ریگ، کوه غارون ، کوه بادامستان، کوه گومیه، کوه سرخ، کوه سیوک، کوه آس جم، کوه آب باغ و... میباشد و از لحاظ کشاورزی بخصوص در زمینه کشت غلات از اهمیت ویژهای برخوردار بوده.
لردگان آب و هوایی متنوع دارد, در این شهرستان مناطق معتدل، سرد و گرم و مرطوب وجود دارد
اقوام و طوایف متعددی در طول تاریخ در این مکان زندگی میکردهاند و با توجه به آثاری که در این منطقه پیدا شده نشان از وجود تمدنهایی دارد که تا حدود هزاره ششم قبل از میلاد در این منطقه زندگی میکردند
براساس نتیجهگیری گروههایی که جهت شناسایی و مطالعه در گذشته به این ناحیه سفر کردهاند این ناحیه را یکی از غنیترین و قدیمیترین نواحی باستانی کشور میدانند.
در دورههای ایلامی، پارس ، پارتیان، ساسانی، اسلامی همیشه نامی از این منطقه ذکر شده و از نواحی پر رونق آن زمانها به شمار میآمد و همچنین در سفرنامه ناصرخسرو قبادیانی ( ۴۴۴ ه.ق) ، کتاب نزههالقلوب حمدالله مستوفی، کتاب مسالک و ممالک اصطخری،کتاب حدودالعالم(۳۷۲ ه.
ق) به منطقه لردگان و اوضاع و احوال این دیار اشاره شده است .
قدمگاه شاه عبدالعظیم، امام زاده عباسعلی برجوئی، امامزاده سید سلطان ، زرین درخت در بخش خانمیرزا امام زاده شیرمرد، امام زاده حسن علی اکبر در بخش فلارد، امام زاده پیر محمد علی، امام زاده جعفر، امام زاده شاه عبد الباقی و ... در بخش مرکزی، امام زاده سید محمد، امام زاده شهسوار- امام زاده حسن شوار، امامزاده جعفردر بخش منج مناطق مهم گردشگری لردگان هستند
منبع:
http://www.ostan-chb.ir/ShowPage.aspx?page_=form&order=show&lang=1&sub=8&PageId=59&codeV=1&tempname=lordegan
http://sardasht4mb.blogfa.com/post/5
http://lordeganparviz.blogfa.com/post/6
http://www.basaghi.ir/post67.aspx
http://ch-b.ir/lordegan/
http://www.bakhtiary.org/lardegan.htm