شهرستان
بهبهان از شهرستانهای استان
خوزستان است و در جنوب غربی استان
خوزستان قرار دارد.
آب و هوای
بهبهان در همه فصول بجز تابستان معتدل و در تابستان گرم و خشک است.
تاریخ
بهبهان همواره با تاریخ ارگان همراه بوده و اساساً یکی محسوب میشود، شهر قدیمی
بهبهان(ارجان) بواسطه
...مشاهده کامل متن اشیاء بدستآمده در کشفیات باستان شناسی سال ۱۳۶۱ هجری شمسی تاکنون قدیمیترین دوره تاریخی آن معلوم شده که نشان از هزاره دوم پیش از میلاد مسیح دارد؛ گور مکشوفه کتین هوتران فرزند پادشاه ایلامی که در هزارهدوم پیش از میلاد مسیح سلطنت میکرده همراه با جام ارجان و حلقه قدرت، شوکت و عظمت فرهنگی و هنری ارجان را به نمایش میگذارد و با عرضه اطلاعات گرانبهایی از تاریخ بهبهان را معلوم میدارد که این شهر قدیمی چگونه از نشر فرهنگی بر تارک منطقه میدرخشیده است.
در مورد وجه تسمیه بهبهان نظریات گوناگونی مطرح شده است که مهمترین آنها، بهو به معنای کوشک و کوشک عبارت است از قصر و عمارت عالی خارج از شهر گویند که در میان باغ و بوستانی قرار گرفته باشد و بهبهون یعنی بهترین کوشک.
بهبهو به فضای باز و جا و مکانی مناسب گفته میشود که عشایر و ایلات بهخصوص در فصل بهار در آن موقتاً اطراق میکنند و چون این مکان از نظر جغرافیایی با تعریف دشت همخوانی دارد لذا بهو یعنی دشت و بهبهو(بهبهان) یعنی بهترین دشت.
در غرب بهبهان کنونی جایگاهی وجود دارد که مربوط به بغ بغان یعنی خدای خدایان(عهد باستان) است که با گویش محلی بعبعو گفته میشود؛ این لفظ در اثر تکرار در طول زمان به بهبهو و سپس بهبهون یا بهبهان بیان شده است.
اعتقاد بر این است که در روزگار ساسانیان شهری بنام ارجان در نزدیکی بهبهان فعلی بنا گردید و پس از ویرانی، ساکنان آن به بهبهان نقل مکان کردند. حمدالله مستوفی معتقد است که این نقل مکان در اوایل قرن هشتم روی داده است.
یاقوت حموی درباره ارجان (بهبهان) مینویسد: فارسیان گویند نخستین کسی که ارجان را حداث کرد قباد ابن فیروز بود.
حمزه اصفهانی نوشته است: قباد شهری بنا کرد و به از آمد قباد نام نهاد و آن شهر ارجان میباشد.
بهبهان از قدیم دارای صنایع دستی متنوعی بوده است که با برچیده شدن راسته بازار تحولات اقتصادی و ظهور مشاغل جدید اکثر آنها از میان رفتهاند مهمترین آنها عبارت بودند از: مسگری، ورشوسازی، ساخت قلیان، ظروف سفالی، عبابافی، نمدمالی، لحاف دوزی، تولید کلاه نمدی، گیوه و ... از این میان تنهاعبابافی، نمدمالی، لحاف دوزی و گیوه دوزی باقی مانده است.
در بهبهان سه نوع پوشش گیاهی موجود است:
1- درختی :بادام کوهی، کُنار، کَهور، اکالیپتوس ریا، نخل، گز شاهی، سمر گیشدر
2- درختچه: گون ، کهورک،رملیک ،خرزهره، پنج انگشت، انجیر و ...
3- علوفه ای: تاج خروسی سفید، موتر، نوعی آفتاب پرست، گنجی، علف شور، کاهوسا، خارینه، هندوانه ابو حهل، رعنای زیبا، آرمک فریضون، منقار لک لکی، گون گل سفید، سداب،کوه فار،قیچ ، تمامه و ...
صنایع شهرستان بهبهان به دو دسته صنایع ماشینی و دستی تقسیم میشود. کارخانه سیمان، آجر ماشینی ملامین سازی ، ظروف آلومینیوم، کابینت سازی ، قند سازی، بسته بندی خرما از مهمترین کارخانههای این شهرستان میباشند.
گاز سنگهای آهک ، سنگ گچ خاک رس، شن ماسه و مواد اولیه برای تولید سیمان از منابع و معادن زیر زمینی این شهرستان هستند
گندم، جو، برنج، پنبه، چغندرقند،کنجد، بزرک،انواع صیفی جات و خرما مهمترین محصولات این شهرستان هستند
منبع:
http://www.behbahancity.ir/HomePage.aspx?TabID=4628&Site=Shahrdaribehbahan&Lang=fa-IR
http://behbahaniau.douran.com/HomePage.aspx?TabID=4993&Site=DouranPortal&Lang=fa-IR
http://www.portal-khz.ir/Default.aspx?tabid=131
http://khouzestan.blogsky.com/1390/12/24/post-6192/