آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
نام قدیم : رَزوَند یا رزونده یا رزوندی
شهرستان رضوانشهر در شمال غربی گیلان، بین سواحل دریای خزر و رشته کوه‌های تالش قرار دارد که از دوبخش جلگه ای و کوهستانی تشکیل گردیده است، رضوانشهر بین شهرستان‌های تالش، بندرانزلی، صومعه سرا، ماسال ...مشاهده کامل متن و خلخال واقع شده است.
. زبانهای رایج در این شهرستان شامل زبان تالشی وگیلکی است که زبان تالشی در منطقه کوهستانی تکلم می‌شود وزبان منطقه جلگه ، گیلکی می‌باشد.
تاریخچه شهرستان رضوانشهر
نام اصلی رضوان‌شهر، رَزوَند یا رزونده یا رزوندی (rezvandi) بوده‌است که بعداً به صورت رضوان‌ده و رضوان‌شهر درآمد. این محل تا سال‌های 1300 خورشیدی چندان رونقی نداشت.در دوران انقلاب جنگل، جاده موسوم به شاه‌عباسی بازسازی و بهره‌برداری دوباره شد.
این جاده با گذر از رضوان‌ده، گسگرات را به آبادی ساحلی شفارود پیوند می‌داد.
پیرامون سال 1315 نیز جاده بندر انزلی به آستارا ساخته شد و درست در محل کنونی رضوانشهر جاده شاه‌عباسی را قطع نمود.چهارراهی که به این‌صورت پدید آمد محلی شد برای ایست مسافران و حمل بار و بنه آنان .
زمین‌های این محل هم‌اینک نیز با نام چهارراه شهرت دارند. رضوانشهر
این شهرستان ، قبلاَ در محدوده‌ی ولایت معروف به خمسه‌ی توالش قرار داشت و تالشدولا خوانده می‌شد .
مقرّ حکام تالشدولا آبادی پونل بود . مرکز کنونی این شهرستان شهر رضوانشهر می‌باشد. این شهر را قبلاً چهار راه و یا چهار راه رضوانده می‌خواندند.
اطلاق نام چهار راه بر آبادی یادشده به این سبب است که بنای آن به سال 1317 بر می‌گردد، پیش از آن زمان جاده ای موسوم به شاه عباسی از رشت و گسکرات می‌آمد و با عبور از محل رضوانده به ساحل شفارود امتداد می‌یافت.
در سال 1317 جاده دیگری در مسیر بندر انزلی به آستارا احداث شد ، آن جاده در محل رضوانده جاده شاه عباسی را قطع نمود و تقاطع چهار راهی پدید آمد که تدریجاً اهمیت اقتصادی یافت و نخستین بناهای تجاری و مسکونی در اطراف آن چهار راه ساخته شد.
به این ترتیب می‌بینیم که تاریخ پدید آمدن شهر رضوانشهر از حدود 60 سال تجاوز نمی‌کند . سابقه‌ی تاریخی و مدنی این شهرستان بسیار طولانی ا ست. موقعیت چنان آمد که حوزه‌ی جغرافیایی شهرستان رضوانشهر که شامل دو بخش گیل دولا و تالش دولا می‌باشد، قبلاً یکی از بلوکات پنجگانه‌ی سرزمین تالش ایران بود و به نام تالشدولا شهرت داشت.
محدوده‌ی این بلوک در تقسیمات جدید نیز حفظ گردید و اکنون شهرستانی ا ست مشتمل بر دو شهر به نام‌های رضوانشهر و پره سر ، یک شهرک به نام ولیعصر چوکا و پنج دهستان و 110 آبادی با جمعیت بیش از 20 خانوار.
این شهرستان که همچون مرواریدی در آغوش صدف دریای کاسپین و کوهستان وجنگل قرار دارد ، از سوی شمال به دریای کاسپین و شهرستان تالش ، از جنوب به صومعه سرا و ماسال ، از شرق به بندر انزلی و از غرب به شهرستان خلخال محدود است.

طول شهرستان رضوانشهر از شمال باختری به جنوب خاوری ، 235 کیلومتر و پهنای آن ، از 25تا 105کیلومتر تغییر می‌کند . رشته کوههای البرز با ارتفاع متوسط3000 متر، همانند دیواری در باختر و جنوب گیلان کشیده شده و این منطقه جز از راه دره منجیل ، راه شوسه دیگری به فلات ایران ندارد.
کمترین فاصله کوه از دریای خزر ( در حویق ) نزدیک به3 کیلومتر و بیشترین فاصله آن از دریا ( در امام زاده هاشم ) حدود 50 کیلومتر است.این استان ، از شمال به دریای خزر و کشورهای مستقل آذربایجان ، از غرب به استان اردبیل ، از جنوب به استان زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود می‌گردد.
جمعیت
براساس سرشماری سال 1385جمعیت رضوانشهر (3,330خانوار) برابر با 12,355 نفر بوده‌است.
جاذبه‌های طبیعی
به علت نوع پوشش گیاهی و آب و هوا ، این شهرستان دارای جاذبه‌های گردشگری و توریستی فراوانی می‌باشد .در این شهرستان در هرفصل از سال با طبیعت زیبا و خیره کننده ای روبرو می‌شویم .
از یک سو گستره دل انگیز شالیزاران و دریای نیلگون کاسپین و از سوی دیگر جنگل‌های انبوه و مراتع سبز ییلاقات . بعضی نقاط خاص در این گستره عبارتند از :
آبشار ویسادار این پدیده طبیعی زیبا در کیلومتر 15 مسیر جاده ای که شهر پره سر را به
ییلاق برین و برزکو مرتبط می‌کند واقع است .

سواحل ماسه ای مشهور تازه آباد ، شفارود و نوکنده .
جاده پونل به ییلاق ارده و زندانه و دشت دومن که از کناره رودخانه خروشان شفارود و آغوش جنگل‌های انبوه امتداد دارد
بازار‌های هفتگی
در طول هفته یک بازار هفتگی در شهرستان رضوانشهر دایر می‌شود و آن هم در روز چهار شنبه است.
در شهر پره سر هم در روز سه شنبه بازار هفتگی برگزتر میشود. این بازار‌های سنتی که برای اهالی روستاهای پیرامون هم محل دیدوبازدید و هم محل دادو ستد می‌باشد ، محل مناسبی برای تهیه فراورده‌های دامی ، زراعی و صنعتی منطقه برای سوغات است .

اماکن اقامتی و تفریحی
در این شهرستان با وجود زیبایی‌های کم نظیر طبیعی و جاذبه‌های فرهنگی متنوع که می‌تواند هر دیاری را تبدیل به یکی از قطب‌های گردشگری بکند ، سرمایه گزاری لازم برای جذب اقامت و رفا گردشگر نشده است .
امکانات موجود در این زمینه عبارت است از :
هتل و آسایشگاه معلم واقع در پونل
خانه معلم واقع در شهر رضوانشهر
مهمان پذیر و سفره خانه‌های روستای دلگشای درون واقع در مسیر جاده پونل به ییلاقات .
و مجتمع اقامتی ساحل تازه آباد .
محصولات کشاورزی رضوانشهر
اقتصاد شهرستان زیبای رضوانشهر بر پایه کشاورزی، دامداری است و مردم مهربان و زحمتکش این شهر از این راه امرارمعاش می‌کند. مهم‌ترین محصولات کشاورزی رضوانشهر: برنج، گندم، جو و ذرت می‌باشد.
پرورش دام به دلیل دارا بودن مراتع مناسب (22 هزار هکتار در شهرستان رضوانشهر) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.
منبع :http://rashtpic.mihanblog.com/
http://rezvanshahr.gilan.ir/71
http://www.rezvancity.blogfa.com/
رودخانه شفارود

رودخانه شفارود

در مسیر عبور از کوههای تالش از طریق جاده پونل به هروآباد رودخانه ای در کنار جاده از میان کوهها عبور می‌کند که نام آن شفارود است و این رودخانه با نامهای مختلفی از جمله وسکه ربار، مینه رو و .... شناخته می‌شود. شفارود دومین رودخانه پر آب تالش محسوب می‌شود و در مسیر آن رودهای متعدد و کوچک ب...

اطلاعات | نقشه
پل آجری پونل

پل آجری پونل

پل آجری پونل یا پل خشتی پونل در شمال غربِ استان گیلان، در محدوده رضوانشهر قرار گرفته است. پل پونل در 4 کیلومتری جاده رضوانشهر به تالش بر رودخانه شفارود ساخته شده است. رودخانه شفارود بعد از گذشتن از پل پونل به دریای خزر سرازیر می‌شود. این پُل در مسیرِ کاروان روِ عباسی «رشت-آستارا» ساخت...

اطلاعات | نقشه
آبشار ویسادار

آبشار ویسادار

آبشار ویسادار از زیباترین آبشارهای ایران و سومین آبشار مرتفع استان گیلان است. این آبشار به معنی "سایه درخت بید" است که در 16 کیلومتری شهر پره سر در شهرستان رضوانشهر واقع شده و همچون نگینی در دل جنگلهای زیبایی این منطقه می‌درخشد. ابهت این پدیده طبیعی برای هر بیننده جالب و جذاب است به وی...

اطلاعات | نقشه
مسجد اسپیه مزگت

مسجد اسپیه مزگ...

ایسپیه مزگت از اهمیت تاریخی و مذهبی بسیاری برخوردار است که بازسازی ، مرمت و برنامه عملیاتی این بنا می‌تواند هویت آن را روشن‌تر سازد. این بنا را می‌توان یکی از شگفت‌ترین بناهای تاریخی گیلان به شمار آورد. ایسپیه مزگت از دو کلمه "ایسپی" در زبان تالشی به معنای سفید و "مزگت" در زبان اوستا ب...

اطلاعات | نقشه
دوشاب اربه

دوشاب اربه

هر ساله در بخش‌های مختلف سرزمین سرسبزگیلان برنامه‌ها و آیین‌های سنتی مختلفی برگزار می‌گرددکه نشان از فرهنگی غنی مردم این خطه سرسبز می‌باشد،یکی از این سنت‌ها مراسم اربه دوشاب است. اربه نام خرمالوی مدرن امروزی است که شکل توسعه یافته اش بیشتر به گوجه فرنگی شباهت دارد،اصلیت این میوه جنگلی ...

اطلاعات

راه رسیدن به ابشار ویسادار

راه رسیدن به این آبشار وقتی از رشت به طرف آستارا حرکت می‌کنید باید بعد از رد شدن از انزلی و شهر رضوانشهر به شهر پره سر برسید. سپس از سه راه احمد باید به طرف روستای سِکَرَه سرا که نام رسمی اش صیقلسرا است،حرکت کنید. بعد از عبور از این روستا به آوَوییار می‌رسید. بعد از عبور از آن روستا به محل آبشار می‌رسید. ... ادامه مطلب
راه رسیدن  به ابشار ویسادار

غار باستانی اسطل خوار

غار باستانی اسطل خوار مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان رضوانشهر، روستای اسطل خوار واقع شده است.
غار اسطل خوار در منطقه ییلاق اسطل خوار در بخش مرکزی در کنار ییلاقاتی هم چون شوشیل و گان چمه قرار گرفته است. دهانه غار در سمت شمال در دامنه کوه با شیب تند قرار داشته که لازم به ذکر است دهانه ... ادامه مطلب
غار باستانی اسطل خوار

اطلاعات بیشتر...