1 1 1 1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
نام قدیم : سوس ، سوزیانا
شوش از شهرستانهای استان خوزستان است و در غرب استان خوزستان واقع گردیده است.
شوش از کهن‌ترین مراکز تمدن در جهان است، در نتیجه کاوشهای باستان شناسی آثار و بقایائی در این منطقه یافت شده اند که قدمت آنها به دوران ماقبل تاریخ باز می‌گردد.
اولین اقوامی که شوش را رونق و اعتبار بخشیدند، عیلامیان ...مشاهده کامل متن بوده اند، در دروران تسلط این قوم شوش آنچنان اعتبار یافت که به پایتختی برگزیده شد و علیرغم دست اندازی‌های سومریها، اکدها و اقوام دیگر و حتی استیلای آشور بانیپال اهمیت خود را از دست نداد.
پس از تسلط هخامنشیان نیز شوش همچنان عظمت خود را حفظ نمود و داریوش هخامنشی آنرا بعنوان پایتخت زمستانی خود برگزید. پارتها و ساسانیان نیز در جهت افزایش رونق و اعتبار این شهر کوشش نمودند، بطوریکه آبادی این ناحیه تا اوایل تسلط مسلمانان ادامه داشته است.
شوش یکی از قدیمیترین سکونتگاههای شناخته شدهٔ منطقه‌است، احتمالاً به سال ۴۰۰۰ پیش از میلاد پایه گذاری شده، با وجود اینکه نخستین آثار یک دهکدهٔ مسکونی در آن مربوط به ۷۰۰۰ سال پیش از میلاد هستند.
شهر باستانی شوش روزگاری مرکز برخورد دو تمدن مهم بوده، که هریک به سهم خود در دیگری تأثیر داشته‌است، یکی تمدن میانرودان ودیگری تمدن عیلام. قرار گرفتن این منطقه در شمال خلیج فارس و نیز همسایگی با میانرودان در پیدایش این وضع ویژه تأثیر بسیاری داشته‌است.
شوش در دوره هخامنشیان شکوه گذشته خویش را باز یافته و چهار راه شرق وغرب گردید. با توجه به اهمیت و موقعیت جغرافیایی و سیاسی خاص شوش بود که راههای بسیاری و به ویژه راه بزرگ موسوم به «راه شاهی» ارتباط این شهر را به نقاط گوناگون جهان برقرار کرد.
راه شاهی که در دوره هخامنشیان و به دستور داریوش بزرگ ساخته شد، شهر شوش، پایتخت سیاسی دولت هخامنشیان را به پاسارگاد، تخت جمشید و دیگر شهرهای امپراتوری، از جمله شهر نامی سارد پایتخت کشور لیدیه پیوند می‌داد.
می‌توان گفت اداره سرزمین پهناور ایران وحفظ امنیت آن و انتقال سریع یگان‌های نظامی و گسترش بازرگانی و ترابری و تسهیل در امر مسافرت از مهم‌ترین عوامل ساخت و گسترش شبکه راه‌ها در این دوره بوده‌است.
از سوی دیگر ایجاد راه‌ها و برقراری امنیت و تسهیل و بازرگانی، خود موجب پیوند و آشنایی ملت‌های گوناگون گردید که این امر مایه انتقال فرهنگ‌ها و باورهای گونه‌گون گردید و بسیاری از نظرات فلسفی و باورهای دینی از این راه میان ملتها مبادله شد.
طبق تاریخ فتح الفتوح و همچنین تاریخ طبری، اعراب به هنگام فتح شهر شوش بیشتر از ۳۰ هزار نفر را به قتل رساندند و تعداد ۲۰ هزار گاو - اسب، زن و دختر را به غنیمت بردند این شهر تا قرن‌ها بعد از رونق افتاد.
به سبب اخلاص مسلمانان شیعه و یهودیان ایران به حضرت دانیال، شوش یک دهکدهٔ مسکونی است. امروزه شهر شوش در شمال استان خوزستان از یادمان‌های تاریخی کهن؛ دیگر آن شکوه و اهمیت دیرین خود را دارا نیست.
نامهایی مانند سوس - شوشا- سوسه - سویس و سویز که در بعضی مناطق شمال آفریقا وجود دارد نیز مرتبط با نام شهر شوش است مهاجران ایرانی و عرب که از این منطقه به شمال آفریقا مهاجرت کرده‌اند این نامها را در دوره اسلامی رایج نموده‌اند شهر شوش در دوره قبل از اسلام شهرت بین‌المللی داشته و به همان اندازه شهرت داشته که بابل، کلده، لیدی، نیل شهرت داشته اند
قلعه ایلامیها روی تپه‌ای در مرکز شهر شوش واقع بوده که فرانسوی‌ها روی آن قلعه جدیدی احداث نموده‌اند.
در کنار آن تپه شاهی قرار دارد که احتمالا به صورت زیگورات بوده‌است و در نزدیکی آن تپه صنعتگران قرار دارد.
آشوربانیپال بین سالهای ۴۶۵-۴۶۰ قبل از میلاد شهر شوش را فتح کرد و آنرا مانند دیگر فتوحات آشوری‌ها با خاک یکسان کرد. داریوش اول هخامنشی آنجا را بازسازی نمود و کاخ آپادانای خود را در تپه شاهی برپا نمود.
خشایارشا نیز در شوش زندگی می‌کرده‌است. در زمان اردشیر اول متاسفانه در اثر آتش سوزی بزرگی اکثر بناهای شوش از بین رفتند. بقایای این آثار باستانی در قرن بیستم از زیر خاک بیرون آمدند.
قسمت عمده‌ای از آنها در اثر تسطیح دشت خوزستان برای اهداف کشاورزی از بین رفته‌است و جنگ هشت ساله ایران و عراق نیز خسارات زیادی به آثارباستانی وارد کرده‌است.
حفاری‌های غیر مجاز ساکنین دشت و حمله باستان شناسان غربی، باعث شده‌است قسمت عمده‌ای از این آثار از بین برود یا به موزه‌هایی همچون لوور برسد.
در سال 1368 شوش که یکی از بخشهای تابعه شهرستان دزفول بود، از آن جدا گردیده، به شهرستان شوش تبدیل گردید.
هوای شوش گرم و خشک است. سه رودخانه دز، کرخه و شاوور شهرستان شوش را سیراب می‌سازند
درختان گز، کنار و کهور بیشترین پوشش گیاهی این منطقه را تشکیل می‌دهند.
هم چنین در این منطقه گیاهان مرتعی برای چرای دام موجود است. روباه، شغال، گرگ، گراز، آهو، کفتار، دراج، کبک، قرقاول، غاز و مرغابی از جمله جانوران این شهرستان به شمار می‌روند.
شغل بیشترمردم شهرستان شوش کشاورزی است. محصول عمده این شهرستان گندم، جو، کنجد و حبوبات می‌باشد.
دامداری پس از کشاورزی اصلی‌ترین شغل مردم ناحیه بوده و انواع فرآورده‌های دامی و لبنی از تولیدات این بخش محسوب می‌گردد.

منبع:
http://www.portal-khz.ir/Default.aspx?tabid=139
http://www.susacity.ir/about_shush.htm
http://edu.dums.ac.ir/index.aspx?siteid=33&pageid=732
کاخ آپادانای شوش

کاخ آپادانای ش...

کاخ آپادانادر حدود سال‌های ۵۱۵_۵۲۱ پیش از میلاد به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در شوش (شهر باستانی) روی آثار و بقایای عیلامی بنا شد. داریوش شوش را برای این انتخاب کرد که در عصر عیلامی کانون بزرگ مذهبی و بعد از ساخته شدن کاخ هم پایتخت زمستانی هخامنشیان شد. کاخ آپادانای شوش قصر...

اطلاعات | نقشه
چغازنبیل

چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل در استان خوزستان، معبدی است عیلامی با 3300 سال قدمت و نخستین اثر ایرانی است که در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید. زیگورات چغازنبیل را هرگز به اندازه اهمیت و اعتباری که دارد نشناخته ایم. عادت کرده ایم که سرآغاز تاریخمان را دوران ماد و هخامنشی بدانیم و چون از مادها...

اطلاعات | نقشه
قلعه شوش

قلعه شوش

قلعه تاریخی شوش، از آثار به جا مانده دوران قاجاریه، در خیابان طالقانی شهر شوش در استان خوزستان قرار دارد. قلعه شوش که به قلعه فرانسوی‌ها نیز شهرت دارد در سال 1897 میلادی روی بلندترین نقطه شهر شوش (خیابان طالقانی) با استفاده از آجرهای به دست آمده از کاخ داریوش و تعدادی از آجرهای منقوش ب...

اطلاعات | نقشه
آرامگاه دانیال نبی

آرامگاه دانیال...

دانیال یکی از پیامبران بنی اسرائیل که درقرن هفتم قبل از میلاد می‌زیسته است و اجداد ایشان به داوود پیامبر می‌رسد . دانیال به زبان‌های عبری مفهوم (خدا حاکم من است) را دارد . این پیامبر معاصر و مورد توجه کوروش هخامنشی بوده و در زمان داریوش به وزارت رسیده است. در سال 655 قبل از میلاد وی ...

اطلاعات | نقشه
منطقه حفاظت شده کرخه

منطقه حفاظت شد...

از مناطق زیبای و بکر استان خوزستان می‌توان به پارک ملی و منطقه حفاظت شده کرخه اشاره نمود این پارک در تاریخ ۱۳۸۹/۹/۲۲ بعنوان پارک ملی و منطقه حفاظت شده طی مصوبه شماره ۶۳ شورای عالی محیط زیست مورخ ۱۳۵۴/۵/۲۱ به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته شد. پارک ملی و منطقه حفاظت شد...

اطلاعات | نقشه
روستای  خماط

روستای خماط

خماط نام روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شوش دانیال است که در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر اندیمشک و 40 کیلومتری شمال شهر شوش دانیال قرار دارد. روستای خماط از طریق شهر‌های اندیمشک ، دزفول و شوش قابل دسترسی است و تمام جاده‌های منتهی به این روستا از شهر‌های مذکور آسفالت می‌باشد. این ر...

اطلاعات | نقشه
محوطه باستانی هفت تپه

محوطه باستانی ...

روستای خماط از توابع بخش مرکزی شهرستان شوش دانیال در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر اندیمشک و 40 کیلومتری شمال شهر شوش دانیال قرار گرفته است. در نزدیکی روستای خماط آثار تاریخی متعددی وجود دارد. از جملۀ این آثار تاریخی می‌توان به محوطة باستانی هفت تپه اشاره کرد. محوطه باستانی هفت‌تپه شامل ...

اطلاعات | نقشه
موزه هفت تپه

موزه هفت تپه

درفصل دوم حفاری هفت تپه با توجه به کثرت واهمیت آثار به دست آمده نیاز به ساخت موزه ای محلی در جوار محوطه تاریخی که کارکرد این مرکز پژوهشی را داشته باشد مطرح شد. به این ترتیب عملیات ساختمانی موزه ای در یک طبقه در بهار سال 1349 آغاز شد وبا اتمام عملیات موزه دراردیبهشت ماه سال 1352 افتتاح ...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری

آرامگاه دانیال نبی در قدیمی‌ترین شهر جهان

آرامگاه دانیال نبی در ساحل شرقی رودخانه «شاوور» و روبروی تپه «ارگ» قرار دارد؛ این بنا دارای گنبدی ارچین است که چون نگینی در قدیمی‌ترین شهر جهان (شوش) خودنمایی می‌کند. قدمت شهر شوش شهر شوش به قولی کهن‌ترین شهر جهان است، که در استان خوزستان قرار دارد و حدود ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح (ع) به‌عنوان کانون ... ادامه مطلب
آرامگاه دانیال نبی در قدیمی‌ترین شهر جهان

نخستین ساختمان مذهبی ایران

چُغازَنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلام (عیلامی‌ها) و در حدود ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخته شده است. چغازنبیل بخش به‌جا مانده از شهر دوراونتش است و در نزدیکی شوش (شهر باستانی) در استان خوزستان قرار دارد.
این سازه در ۱۹۷۹ اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت. جامعه ... ادامه مطلب
نخستین ساختمان مذهبی ایران

شهر 3500 ساله ایرانی

محوطه باستانی هفت تپه در بخش جنوب شرقی شهرستان شوش و در فاصله ۱۵ کیلومتری آن واقع شده است. این محوطه از مرکز استان (اهواز) ۱۰۰ کیـلومتـر و از چغازنبیل ۲۳ کیلومتر فاصله دارد.محوطه باستانی هفت تپه شامل بقایای یک شهر و اجتماع بزرگ مربوط به دوره ایلام میانه بوده که از تپه‌های متعددی تشکیل شده است و حدود ۳۵۰۰ سال قدمت دارد. محوطه باستانی هَفت تَپه حدود ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر شوش واقع شده و همانطور که از نام آن پیداست از تپه‌های متعددی تشکیل شده است. گستردگی این محوطه باستانی به مراتب باعث جلب توجه کاوشگران مختلف قرار گرفته است .
در هفت تپه قسمتی از یک دیوار خشتی و طاقی آجری در هنگام تسطیح زمین و راه سازی توسط بولدوزرهای طرح نیشکر هفت تپه نمایان گردید. این محل توسط هیأت حفاری به عنوان نقطه شروع کار انتخاب شده و با ایجاد شبکه ای که دارای خانه‌های ۱۰ × ۱۰ متر بود که عملیات حفاری از این محل به سمت جنوب ادامه پیدا می‌کرد. خاک‌های ناشی از حفاری در قسمت شمال غربیِ محوطه حفاری، در مجاورت تپه ای که مجموعه آرامگاه‌ها بر روی آن واقع شده، انباشته شده اند.در آرامگاه سکوی بزرگی ایجاد شده که توسط دیوارچه‌های کوتاهی به سه بخش تقسیم می‌شده است. در بخش شمالی هفت اسکلت قرار داشته، بخش میانی که کوچکتر از دو بخش دیگر است، بدون اسکلت و بخش جنوبی دارای دو یا سه اسکلت بوده است. در پای سکو در جنوبی‌ترین قسمت آرامگاه، مجاور درب ورودی تعداد ده اسکلت بصورتی بی نظم بر روی هم قرار داشتند. به این ترتیب مجموعاً حدود ۲۱ یا ۲۲ اسکلت در معبد پیدا شده اند. تقسیم بندی سکوی آرامگاه به بخش‌های مختلف خود گواه اینست که این مقبره برای تدفین اشخاص متعددی ساخته شده و احتمالاً یک آرامگاه شاهی نمی‌باشد. وجود اسکلت‌های متعدد بر روی سکو و انباشته کردن اسکلت‌های قدیمی در گوشه آرامگاه نیز این مسئله را تأیید می‌کند. با توجه به اکتشافاتی که در نقاطِ مختلفِ منطقه انجام شده است، درب ورودی آرامگاه پس از هر تدفین با سنگ یا آجر بسته و در هنگام تدفین‌های بعدی مجدداً باز می‌شده است. مشاهداتی که در هفت تپه شده، نیز حاکی از این مسئله می‌باشد. موزه هفت تپه حاوی تمامی اکتشافات فوق است.
... ادامه مطلب
شهر 3500 ساله ایرانی

چغازنبیل شوش خوزستان

چُغازَنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلام (عیلامی‌ها) و در حدود ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخته شده است. چغازنبیل بخش به‌جا مانده از شهر دوراونتش است و در نزدیکی شوش (شهر باستانی) در استان خوزستان قرار دارد.
این سازه در ۱۹۷۹ اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت. جامعه ... ادامه مطلب
چغازنبیل شوش خوزستان

شوش یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جهان

شوش یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جهان است. حفاریهای باستان شناسی نشان می‌دهد که این منطقه در ۹۰۰۰ سال پیش از میلاد محل سکونت کشاورزان بوده .آنها از زندگی خود آثاری بر جای گذاشته اند که اکنون به صورت تپه‌های گوناگون باستانی کشف شده است .در ۵۰۰۰ سال پیش از میلاددر این مکان مردم در قلعه زندگی می‌کردند و از۴۰۰۰سال ... ادامه مطلب
شوش یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جهان

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره شوش

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید