نام قدیم : کاسیان، چهل حصاران
کاشان از شهرهای استان
اصفهان است و درشمال استان واقع شده است و با قرار داشتن برروی زنجیره بزرگ راههای کشور و واقع شدن بر سرراه اصلی ارتباطی شهرها و استانهای شرقی و شمالی و غربی کشور، با شهرها و استانهای
مرکزی، جنوب و جنوب شرقی؛ دارای موقعیت ممتازی میباشد.
اقلیم
کاشان از نوع BWhsa است و آب و هوای گرم و بیابانی
...مشاهده کامل متن دارد
مردم کاشان به لهجه کاشانی صحبت میکنند این لهجه مانند بسیاری از لهجههای فارسی دارای ویژگیهای آواییای است که برخی از آنها خاص این منطقهاست.
در گذشته کلیمیان ساکن کاشان که امروزه بیشترشان به آمریکای شمالی مهاجرت کردهاند به گویشی از زبانهای مرکزی ایران که به گویش یهودیان کاشان معروف است صحبت میکردهاند این گویش به زبان راجی که در روستاهای اطراف کاشان تکلم میشود شباهت داشتهاست.
قدیمیترین منابع اسلامی از کاشان در کنار قم به عنوان شهری شیعه مذهب یاد کردهاند
کاشان محل سکونت جامعهای مهم از یهودیان و مرکز فرهنگی برایشان بودهاست که سابقهاش حداقل به دوره صفویه باز میگردد.
گویش یهودیان حضوری قدیمی و دیرین را در این سرزمین نشان میدهد اما منابع میانه هیچ اشارهای به وجود جامعهای یهودی در کاشان نکردهاند و احتمال میرود که یهودیان ساکنان روستاهای اطراف کاشان بودهاند.
به خاطر رونق تجارت ابریشم در دوره صفویه مهاجرت یهودیان به کاشان افزایش یافت و جامعه یهودی تا اوایل قرن نوزدهم که به گفته خودشان مجبور به اسلام آوردن شدند در آن حضور داشتند.
اقتصاد کاشان بر اساس صنعت کشاورزی و تولید محصولاتی چون پنبه، پیاز، غلات، صیفی جات و انواع میوهها و گیاهان دارویی، گلابگیری و تهیـه عرقی جات سنتی و صنایع دستی مانند مسگری، کاشیگری، ابریشم بافی، مخمل بافی، شعر بافی، گلیم باقی، زیلو بافی، زری بافی و قالیبافـی میباشد.
در منطقه کاشان و حومه انواع درختان میوه پرورش داده میشود و قسمت عمده زمینهای ایـن منطقـه زیـر کشـت پنبـه و غلـه اسـت.
گوجه درختی، سیب درختی، انگور، سبزی کاری و صیفی کاری، چغندر، هویج و شلغم از دیگر محصولات کاشان است.
علاوه بر پرورش گل در قمصـر، هندوانه و طالبی در آران و بیدگل و کشت سیب زمینی در حومه رونق خوبـی دارد و انـار فیـن و راونـد و عطـر و گـلاب قمصـر شهـرت ویـژه ای دارد.
در کاشان معادنی مانند مس، آهن، سولفات باریم، زاج سبز، نمک طعام، سنگهای مرمر و تراورتن وجود دارد
شفته (قیمه ریزه) و کوفته چغندر و گوشت کلم است از غذاهای سنتی کاشان است
کلوچه و پشمک ،حلوا ارده ، ارده شیره ،نقل بیدمشکی ،حاجی بادامی و جوزقند شیرینیهای کاشان میباشند
کاشی کاری، سفالگری، اصول اربعه معماری و گنبدسازی (گوشه سازی، رسم بندی، مقرنس و گره سازی)، گچ بری، آجرکاری، گره چینی، قالی بافی، نقشه کشی قالی، شعربافی، زری بافی،مخمل بافی، زیلوبافی، گیوه بافی، رفوگری، رنگرزی، نمد مالی، مسگری، مشبک کاری و منبت کاری از صنایع دستی کاشان هستند,صنعت فرش دستباف کاشان هم از صنایع معروف شهرستان است
منبع:
http://fa.wikipedia.org
http://www.kashan-city.blogfa.com
http://www.atlas-ef.com