ویَن پایتخت کشور
اتریش و یکی از استانهای نهگانه کشور
اتریش محسوب میشود. این شهر بزرگترین شهر
اتریش و نهمین شهر بزرگ در اتحادیه اروپا است. تا قبل از شروع قرن بیستم میلادی،
وین بزرگترین شهر آلمانی زبان اروپا بود.
پیش از شروع جنگ جهانی اول این شهر دو میلیون نفر جمعیت داشت.
وین در شمال شرقی کشور
اتریش ...مشاهده کامل متن و در نزدیکی رود دانوب قرار دارد.
این شهر در قرن ۵ پیش از میلاد مسیح بنا و به تدریج به پایتخت اتریش تبدیل شده است. نام وین از قدیم مترادف موسیقی، مجالس بزم و رقص والس بوده، اما در دوران پیش از جنگ جهانی اول روی دیگری هم داشت که بسیار ناخوشایند بود.
شمار زیادی از اهالی شهر در بیغولهها زندگی میکردند، و در سال ۱۹۱۳ حدود ۱۵۰۰ نفر از سکنه وین خودکشی کردند.
بعد از جنگ جهانی دوم قوای متفقین آن را به چهار قسمت تحت کنترل شوروی، آمریکا، انگلیس و فرانسه تقسیم کردند. بعد از آن که اتریش قبول کرد برای همیشه بی طرف بماند و به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نپیوندد، نیروهای شوروی در سال ۱۹۵۵ از این شهر خارج شدند.
فیلم مرد سوم با بازی اورسون ولز در مورد فضای حاکم بر وین در دوران اشغال آن توسط قوای چهارگانه متفقین است. فیلمنامه این فیلم را گراهام گرین نوشته است.
وین سومین شهر دنیاست که دفتر سازمان ملل متحد در آن قرار دارد و دفاتر بینالمللی برخی از سازمانهای جهانی مانند اوپک، OSZE و سازمان انرژی اتمی در این شهر استقرار یافته است.
بافت مرکزی شهر وین بنا به درخواست دولت این کشور در سال ۲۰۰۱ میلادی از جانب سازمان یونسکو به عنوان میراث فرهنگی جهانی به ثبت رسیده است.
نام «ویَن» در زبان فارسی از نام آن در زبان فرانسوی (Vienne) گرفته شدهاست. در زبان آلمانی نام شهر «وین» (بر وزن چین) تلفظ میشود.
این شهر ۴۱۵ کیلومتر مربع مساحت دارد و هم اکنون جمعیت آن به ۱٬۷۰۰٬۰۰۰ نفر میرسد که از این جمعیت، در حدود ۷۰٬۰۰۰ نفر ایرانی میباشند.
از دانشگاههای دولتی وین میتوان دانشگاه وین را نام برد، تحصیل در وین رایگان بود؛ اما در سالهای اخیر مبلغی بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ یورو برای هر ترم به عنوان شهریه دریافت میشود و در ضمن همه میتوانند از امکانات بورسیه تحصیلی برخوردار شوند.
دانشگاه فنی وین نیز بزرگترین دانشگاه وین در رشتههای فنی و مهندسی است.
از دانشگاههای خصوصی میتوان دانشگاه بینالمللی وین و دانشگاه وبستر را نام برد.
در وین فرهنگ کافهنشینی اهمیت بسیاری داشت و هنوز هم ادامه دارد. یکی از دلایل اهمیت زیاد کافهها این بود که همهجور آدمی به آنها میرفت، و در نتیجه حوزهها و علایق مختلف به رشد یکدیگر کمک میکردند.
در واقع، مرزهای نظری که بعدها در تفکر غربی خیلی پررنگ و برجسته شدند، در آن زمان کاملاً انعطافپذیر بودند.
در اتریش اتومبیلها موظف هستند حتی در روز، با چراغ روشن رانندگی کنند. در این کشور که طبیعت زیبای آن زبانزد است و آمیزهای از هماهنگی طبیعت و انسان را در همه جا میتوان دید، زندگی شهرنشینی نیز قواعد خاص خود را دارد.
در ساعتهای پررفتوآمد، زیادتر از 5دقیقه بین حرکت دو وسیله نقلیه عمومی فاصله نیست. سر وقت به قرار رسیدن در وین، امری عادی است و اگر تاخیری حتی کوتاه در حرکت وسایل نقلیه شهری پیش آید، این امر نیز با بلندگوهایی که در ایستگاه نصب شده است به اطلاع مسافران خواهد رسید.
زندگی در این شهر، نبض دیگری دارد که در کمتر نقطهای در اروپا دیده میشود. طبیعت زیبا در روحیه مردم نیز بیاثر نیست و بیدلیل نبوده است که منش شهروندان وین در برخورد با جامعه از سوی سازمان یونسکو به عنوان منشی که جزو میراث بشریت قلمداد شده، به ثبت رسیده است.
گردشگری که به وین میآید، با خاطرات بهیادماندنی این شهر را ترک میکند و در آرزوی بازگشت دوباره به شهری است که همه جای آن به پارکی میماند که ساختمانهای قدیمی به آن زیبایی خاصی بخشیدهاند.
در صندلی راحت هواپیمای اتریشی که بر فراز وین پرواز میکند، شهری را میتوان دید که آرام در میان درختان و جنگل هماهنگی محیطزیست را با طبیعت به نمایش گذارده است.
در میان درختانی کهن و پارکهای زیبا، در هوایی به پاکی هوای جنگل، پرندگان دورادور کودکی را فراگرفتهاند که به بازی مشغول است. در دوردستها اتومبیلها با چراغهای روشن در روزی آفتابی در حرکت هستند.
درشکهچی پیر از گذشته میگوید و گردشگر نمیداند دوربین را به کدامسو نشانه رود. در یکسو کاخی عظیم و در سوی دیگر مجسمهای بزرگ گذشته دور را به خاطر میآورد.
تنها صدای تکان خوردن برگهای درختان که در ورزش نسیم به رقص مشغولند، سکوت را میشکند.
وین در روزی آفتابی، جزیره آرام در دریای صنعتی اروپاست. همه چیز در این شهر به آرامی در جریان است. در دور دستها از دودکش کارخانهها فقط بخاری کمی که به آسمان زبانه میکشد، نشان از شهری صنعتی دارد.
از هیچ اتومبیلی دودی به فضا متصاعد نمیشود.
آرامش و سکوت همراه با زیبایی محیط از مشخصههای این شهر است.هماهنگی محیطزیست با طبیعت را در هیچ نقطه اروپا نمیتوان بهتر از وین درک کرد. مناطق مرکزی به روی خودروها بسته شدهاند و عابر پیاده کودکش را رها کرده تا به بازیگوشی بپردازد.
همه جای این شهر پارک است و سرسبز. جنگل فقط چند ایستگاه با مرکز شهر فاصله دارد و در جادههای جنگلی اثری از زباله نیست.
عابر پیاده به هر سو که نظر میافکند زیبایی و طراوت است و فراموش میکند که در نزدیکی شهری میلیونی است. وین شهری برای دوست داشتن است.
منبع:http://www.hamshahrionline.ir/
fa.wikipedia.org