بوداپـِست پایتخت کشور
مجارستان و بزرگترین شهر این کشور است. این شهر بعلاوه مرکز فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و صنعتی
مجارستان نیز میباشد.
بوداپست از دو بخش بودا و پست تشکیل شده که اولی در کرانهٔ باختری (سمت راست)
رود دانوب و دومی در سمت خاوری این رود واقع شدهاند.
جمعیت
بوداپست در سال ۲۰۱۱ برابر
...مشاهده کامل متن با ۱٬۷۲۱٬۵۵۶ نفر بوده است.مساحت شهر حدود ۵۲۵ کیلومتر مربع است و یک واحد مستقل در تقسیمات کشوری مجارستان است.
بوداپست آب و هوای مرطوب قارهای دارد و زمستانها و تابستانهایش نسبتا ملایم هستند. بهار از آوریل شروع میشود و هوای شهر در این فصل اغلب آفتابی است، اما گاهی هم سر و کلهی ابرهای بهاری پیدا میشود.
شبهای تابستانیِ بوداپست، مخصوصا در محلههای حومهای، نظیر ندارند و معمولا تا اوایل اکتبر هوای بوداپست گرم است.
بوداپست، پایتخت مجارستان و ششمین شهر بزرگ اتحادیه اروپا، با قدمتی 2 هزار ساله یکی از قدیمیترین و فرهنگیترین شهرهای کشور اروپا محسوب میشود. این شهر که صاحب یکی از بی نظیرترین بافتهای شهری جهان و بازتابی از بزنگاههای تاریخی کشور مجارستان است، از سال 1987 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
تاریخ بوداپست با تأسیس شهر رومی آکوئینکوم در محلی که امروز بوداپست واقع شده، در سال 87 میلادی آغاز شد. این شهر پایگاه یکی از لژیونهای ارتش روم بود و در نزدیکی شهر اُبودا قرار داشت که تا قرن چهارم میلادی مرکز استان پانونیای سفلی بود.
در دوران باستان ، در محل کنونی بوداپست سکونتگاه سلتی آکوئینکوم واقع بود که بعدها مرکز ایالات رومی پانونیای سفلی شد. این شهر را دارای پیشینهٔ سلتی دانستهاند.پس از آن مدتی بوداپست بدست رومیها افتاد تا سرانجام در قرن نهم میلادی مجارها وارد این سرزمین شدند.
از آن زمان تا زمان حمله مغول در نیمههای سده سیزدهم میلادی شهر بوداپست در اختیار مجارها باقیمانده بودپس از آن بوداپست مجدداً رونق خود را بازیافت و بلافاصله به یکی از اصلیترین مراکز رنسانس در اروپا تبدیل شد.
چندی بعد درپی نبرد موهاچ شهر بوداپست بمدت یکصدوپنجاه سال بدست دولت عثمانی افتاد. این شهر در میانههای قرون هجدهم و اوایل نوزدهم از دست عثمانیها خارج شد و از سال ۱۸۷۳ تا سال ۱۹۱۷ بعنوان پایتخت امپراتوری اتریش-مجار بعنوان یکی از مهمترین مراکز اروپایی مطرح شد.در دوره جنگ جهانی این شهر اشغال شد و در پی انقلاب ۱۹۵۶ مجارستان دوره جدیدی در این شهر آغاز شد که تا کنون ادامه دارد.
منبع:fa.wikipedia.org