اقلیم : معتدل
کلاردشت با قدمت چهار هزار ساله یکی از نقاط خوش آب و هوای کشور به شمار میآید که اطراف آن پوشیده از جنگلهای بکر طبیعی است. کوه و جنگل، دشت، دریاچه، رود، آبشار، آب و هوای لطیف، مردمانی سازگارو میهمان نواز و برخی از آثار و ابنیه تاریخی در گسترهای نسبتا محدود و یکجا گرد هم قرار گرفتهاند.
کلاردشت با جاذبه فراوانش سالانه پذیرای 2 میلیون گردشگر است جالب است بدانید که
کلاردشت ...مشاهده کامل متن از جمله نقاطی در جهان به شمار میآید که شمار سالخوردگان بیش از یکصد سال آن از دیگر نقاط به مراتب بیشتر است.
*موقعیت طبیعی کلاردشت
کلاردشت با 113کیلو متر مربع وسعت و مرکزیت حسن کیف، در ارتفاع 1250متری سطح آبهای آزاد و در 35کیلومتری بخش مرکزی سواحل جنوبی در یای خزر واقع است.
متوسط میزان بارندگی سالانه در کلاردشت 450میلی متر است. کلاردشت دارای جنگلهایی با ارتفاع 2400متر در دامنه شمالی تخت سلیمان است. هوای آن به نسبت پستی و بلندی متغیر است قسمت عمده سردسیر و فقط کنار رودخانه چالوس معتدل است.
زمستانهای بسیار سرد دارد که بعضا ارتفاع برف در منطقه شهری به حدود 80تا 100سانتی متر میرسد و تابستان هوای آن خنک و معتدل است.
پوشش گیاهی جنگلهای منطقه کلاردشت شامل: سپیدار، افرا، داغداغان، توسکا، تمشک، نمدار، راش، زرشک، گل سرخ وحشی، بلوط سیاه، ممرز، ازگیل، ملچ، بلوط، زالزالک، سیاهتلو و خوج است.
از جانوران و پرندگان وحشی جنگلهای کلاردشت نیز میتوان سنجاب، گوزن، بزکوهی، پلنگ، خرس، خرگوش، خوک، شغال، گربه وحشی، جوجه تیغی، گورکن، گرگ، قرقاول، دارکوب، دم جنبانک، کبک، قوش، کبوتر، زاغچه، جغد، کوکرک و بلدرچین را نام برد.
کلاردشت بهشت ایران منطقه ای که زبانزد خاص و عام چه در داخل و خارج از کشور یکی از چهارمین نقطه خوش آب و هوای کشور باقدمت چهار هزار سال که اطراف آن پو شیده از برف و جنگلهای بکر طبیعی است .
کوه و جنگل , دشت , دریاچه , رود , آبشار , آب و هوای لطیف مردمانی سازگارو مهمان نواز و برخی از اثار و ابنیه تاریخی در گستره ای نسبتا محدود و یکجا گرد هم قرار گرفته اند .
کلاردشت ب جاذبه فراوانش سالانه پذیرای دو میلیون گردش گر خارجی است جالب توجه است کلاردشت از جمله نقاطی در جهان است که تعداد سالخوردگان بیش از یکصد سال از دیگر نقاط به مراتب بیشتر است .
* پیشینه تاریخی
منطقه کلاردشت بخشی از سرزمینی است که به «کلارستاق» معروف است و به دو بخش کوهستان و دشت تقسیم میشود. بخش کوهستان منطقه «بیرون بشم» که مرکز آن مرزن آباد است و بخش دشت «کلارستاق» است که شامل نواحی بین رودخانههای نمک آبرود و چالوس میشود که امروزه قشلاق کلار ستاق و مرکز آن شهر چالوس است.
منطقه کلاردشت خود جزو کوهستان «کلارستاق» است و دشت کوچکی را تشکیل میدهد. زمینهای حاصلخیز کلاردشت از دیر باز گروههای انسانی را به خود جذب کرده است.
«کلارستاق» در دوران حکومتهای مختلف مرکزی و قدرتمندی چون سامانیان، آل بویه و سلجوقیان زیر سلطه بوده و سپس تحت تسلط حکام و حکومتهای محلی چون پادوسبانان، باوندیان، زیدیان و سادات مرعشی قرار گرفت.
در زمان صفویه و حکومت شاه عباس منطقه کلاردشت زیر نظر حکومت مرکزی درآمد و قسمتی از جاده شاه عباسی از منطقه کلاردشت در نزدیکی دهکده پیشنبور میگذشت. کلاردشت در دوره قاجاریه شکارگاه ویژه ناصر الدین شاه بود.
کلاردشت با توجه به این پیشینه از نظر آثار باستانی بسیار غنی است و یکی از آثار تاریخی آ ن «تپه کلار» است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.تپه کلار با ارتفاعی 7تا12متر و مساحت 50هکتار مرکز حکومتهای حاکمان کلارستاق بوده است.
«تپه کلار» یکى از دیدنىها و آثار تاریخى کلاردشت است که نقش مهمى در روشن شدن ابهامات باستانشناسى حاشیه جنوبى دریاى خزر دارد، از اینرو آن را بهشت کاوشگران نامیدهاند. از شهر چالوس پس از طى 50کیلومتر جاده اصلى تا روستاى لاهو و حدود 3 کیلومتر جاده خاکى در امتداد جنوب، به این تپه تاریخى میرسیم.
از ابتداى روستاى لاهو بخش کلاردشت تا این محوطه تاریخى جاده خاصى وجود ندارد اما عبورخودروهاى حامل گردشگران برای بازدید این تپه، موجب ایجاد جاده کنارگذر در حاشیه زمینهای کشاورزى تا این محوطه باستانى شده است.
کلار نام شهر و تپه باستانى در محدوده کلاردشت امروزى و به معناى غوک و وزغ است، پیشینیان میگویند دورتادور این تپه تاریخى زمینها و باتلاقهاى وسیعی وجود داشته که «لش» نامیده میشد و محل تجمع غوک و وزغ بوده است.
درختان بلند قامتى چون مازو، سرو و چنار اطراف این تپه را احاطه کرده است، گویى همانند دژى از این تپه باستانى محافظت میکنند.
در 2 سال اخیر باستانشناسان تلاش زیادى کردند تا تاریخ دقیقی از سابقه سکونت انسان در «تپه کلار» به دست آورند که آخرین لایه کاوش شده، تاریخ حدود 3800سال پیش از میلاد را نشان میدهد.
تپه کلار با وسعت حدود 6 هکتار و ارتفاع 10متر همانند گنجینهاى ارزشمند، کاوشگران و باستانشناسان و گردشگران را به خود میخواند.
کشفیات قانونی و غیرقانونی در محوطههای باستانی کلاردشت منجر به معرفی آثار ارزشمندی چون جام و خنجر طلایی کلاردشت به جهانیان شد و توجه باستانشناسان، هنرشناسان و دیگر دانشمندان رشتههای مرتبط را به خود جلب کرد و موجب ایجاد جایگاه وزین و شایستهای از منطقه باستانی کلاردشت در دنیای علم باستانشناسی و تاریخ هنر و اذهان عمومی شد.
جام طلایی دو شیر یا جام کلاردشت دارای یک ردیف نقش برجسته شیر است که سر دو شیر از طرفین به جام پرچ شدهاست.
قدمت این جام حدود 800 سال پیش از میلاد است. جام طلایی کلاردشت در موزه ایران باستان تهران نگهداری میشود.این تپه باستانى علاوه بر جاذبههاى تاریخى، زیبایىهاى طبیعى فراوانى نیزَ دارد.
منبع :http://kelardashtebehesht.blogfa.com/post-32.aspx
http://aryoamlak.mihanblog.com/extrapage/8887
http://www.damoon-kaka.com/history.htm
http://mehremihan.ir/component/tag