1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
شهرستان سامان در سمت شمال غربی شهرستان شهرکرد و دامنه شرقی کوه بلند شیراز قرار گرفته است
سامان در ۲۰ کیلومتری شمال غربی شهرکرد و ۹۰ کیلومتری جنوب غربی اصفهان واقع شده است.
سامان از شهرهای بسیار زیبا و توریستی است که عبور زاینده ...مشاهده کامل متن رود از نزدیکی این شهر و وجود باغات مختلف منطقه سامان به صورت تفریحگاهی بسیار مناسب برای مردم استان و همچنین استان‌های همجوار درآورده است.
قلعه‌های تاریخی و متعددی در شهرستان سامان و اطراف این شهر قرار دارند که گویای پیشینه بسیار زیاد سامان و توجه حاکمان و فرمانداران به این بخش بوده است مثل قلعه مره ، شاقلعه، قلعه مهدی، قلعه محمد، حمام یاله
محل اولیه سامان قلعه ­ای در نزدیکی کوه شیراز در 3 کیلومتری شهر ایجاد شده است به طوری که سالخوردگان می­گویند عده­ای از ایلات به این سرزمین روی آورده و برای خود سکونت­گاهی بنا کرده ­اند.
قشقائی­هایی که به سامان مهاجرت کردند در بین آنان دوازده برادر بوده است که نام­ برخی از آنها عبارتست از آقا ابراهیم، محمدحسین­خان، اسماعیل­خان، آقا خلیل، سیداحمد بابادی، حاج غلامعلی، آقاعلی بابا، علی، شیخ، قارون آلبگه.
این افراد وقتی به سامان می­آیند به دلیل آن که بعد از مدتی فصل سرما فرا می­رسد به جز چهار برادر (آقا ابراهیم، محمدحسین­خان، اسماعیل­خان، آقاخلیل) بقیه به طرف استان فارس کوچ می­کنند اما این چهار برادر که باقی می­مانند در سامان شروع به ساختن قلعه­هایی در اطراف شهر کنونی می­کنند.
آقا ابراهیم قلعه ­ای در نزدیکی مسجد جامع کنونی بنا می­کند او پس از چند سال که از ساختمان قلعه فراغت می­یابد از قشقائی­هایی که در تابستان برای چراندن گوسفندان به سامان می­آمدند می‌خواهد که درهمین منطقه سکونت کنند وبا سکونت برخی از آنان درمنطقه، شهر توسعه پیدا کرد.
در گذشته آب آشامیدنی قلعه به وسیله لوله­ هایی که هنوز آثار آن باقی است از کوه برمه در جنوب سامان تأمین می­شده است. هنگام حمله افاغنه به ایران بعد از فتح و شکست شاه سلطان حسین صفوی عده­ای از افاغنه به سامان می­آیند.
در آن زمان سامان که چند قلعه بود در مقابل آنها تسلیم شد. فقط قلعه ابراهیم­خان مقاومت می­کند در نهایت مهاجمان افغان با قطع آب قلعه موفق به سقوط قلعه ابراهیم خان می­شوند، از دیگر قلعه ­های سامان "شاقلعه" در نزدیکی خیابان شهید جعفرزاده فعلی، "قلعه مهدی" و "قلعه محمد" را می­توان نام برد.
از دیگر قلعه­‌های سامان "حمام یاله" است . در سال­های اخیر بر اثر هموار کردن زمین قسمتی از "مزرعه مقدم" آجرهای قدیمی پیدا شده است که نشانگر وجود قلعه ای در این مکان است.
این محل به نام "حمام یاله" معروف است .
در زبان فارسی سامان به معنی حد و مرز و سرحد است و علت آن شاید این بوده که این منطقه مرز شمالی بین استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان می‌باشد و در زبان ترکی سامان به معنی کاه می‌باشد و احتمالاً به خاطر کشت گندم و تولید کاه برای تغذیه دامها که در این منطقه فراوان است آن را سامان نامیدند.
آب و هوای سامان معتدل کوهستانی است و دارای زمستانهای سرد و تابستانهای ملایم می‌باشد
شهر سامان منطقه ای کشاورزی است و شغل اصلی مردان کشاورزی می‌باشد و زنان هیچگاه در امر کشاورزی شرکت نمی‌کنند
در این منطقه کشاورزی مکانیزه انجام میگیرد، تولیدات کشاورزی این منطقه شامل غلات، میوه و خشکبار میباشد.
قسمت اعظم زمینها به باغات میوه و انگور اختصاص دارد.
محصول انگور و کشمکش و میوه جات به شهرکرد و اصفهان و سایر نقاط فرستاده می‌شود و کشاورزی بصورت دیمی و آبی انجام میگیرد، آب جهت کشاورزی از طریق قنوات تأمین میگردد.
زنان و دختران شهر سامان به قالیبافی اشتغال دارند، بعد از کشاورزی مهمترین کار تولیدی این محل را قالیبافی تشکیل میدهد و در تأمین اقتصاد خانواده‌ها نقش مهمی ایفا میکند.
زبان مردم شهر و روستاهای پیرامون سامان اکثرا" ترکی است و گویا از نسل ترکان قشقایی مهاجر به بختیاری می‌باشند.
اهالی سامان در محیط اداری و مدرسه فارسی صحبت می‌کنند، اما در خانه غالبا" با هم به لهجه ترکی قشقائی حرف می‌زنند. بخاطر همین اکثر شاعران آن دیار به غیر از فارسی به لهجه ترکی قشقائی وگاها"بختیاری نیز شعر می‌سرایند.
سامان یک منطقه شعرخیز است. سامان زادگاه شاعرانی چون عمان سامانی و دهقان سامانی می‌باشدکه درایلات بختیاری می‌زیسته‌است. از شاعران دیگر می‌توان به «قطره سامانی»، «نیسان سامانی»، «قلزم» اشاره کرد
منبع:
http://www.samancity.ir/
http://samanema.ir/
http://samanebartar.ir/?page_id=578
http://citysaman.blogfa.com/post-6.aspx
http://golshn12.blogfa.com/post/457
پل زمان‌خان

پل زمان‌خان

پل زمانخان از بناهای با ارزش و قدیمی شهرستان سامان است,این پل دو دهانه دارد طول آن ۳۰ متر و ارتفاع آن ۱۲ متر است. پل زمانخان روی رودخانه زاینده رود بر روی سه پایه سنگی طبیعی بنا شده و در ۲۲ کیلومتری شمال شهرکرد قرار دارد. نقشه ساخت پل در این مکان به دوره ساسانیان برمی گردد. این پل به...

اطلاعات | نقشه
حاشیه زاینده رود

حاشیه زاینده ر...

زاینده‌رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی به ویژه زردکوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود ۲۰۰ کیلومتر پیش می‌رود و در نهایت به مانداب گاوخونی می‌ریزد. به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب رودخانه‌ی زاینده رود در فصول مختلف سال در است...

اطلاعات | نقشه
آرامگاه دهقان سامانی

آرامگاه دهقان ...

چو بینید این نامه یادم کنید به نیکی گرایید و شادم کنید مرا چون نبوده است بر پیش دست بدانسو نیارستمی رخت بست بدینسو فرستم پیام از کتاب ندانم شما را چه آید جواب به هر حال سازید خوش‌حال من ...

اطلاعات
روستای مارکده

روستای مارکده

مارکده روستایی تاریخی است که در پیچ و خم رودخانه زاینده رود قرار گرفته است و جانمایی آن بر روی زمین به گونه‌ای است که رودخانه زاینده رود دور آن می‌چرخد.روستای مارکده یکی از روستاهای تاریخی شهرستان سامان استان چهارمحال و بختیاری است و در کنار رودخانه زاینده رود قرار گرفته است. مارکده د...

اطلاعات | نقشه

سامان، نگین گردشگری چهارمحال و بختیاری

شهرستان سامان را باید شهرستان شکوفه‌های بهاری، کمربند سبز حاشیه زاینده‌رود و نگین گردشگری چهارمحال و بختیاری معرفی کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه چهارمحال و بختیاری سامان یکی از شهرهای استان چهارمحال و بختیاری و مرکز شهرستان سامان است. شهر سامان در حاشیه دامنه شرقی کوه شیراز و در فاصله بسیار نزدیکی از ... ادامه مطلب
سامان، نگین گردشگری چهارمحال و بختیاری

روستای « یاسه چای »؛ روستای تاریخی و بدون کوچه ایران

روستای تاریخی و بدون کوچه « یاسه چای » ( یاسه چاه ) از توابع شهرستان سامان در استان چهارمحال و بختیاری است که در حاشیه رودخانه زاینده رود و در محدوده کوهستانی شمال این شهرستان قرار دارد.
این روستا در فاصله 38 کیلومتری شهر سامان و 50 کیلومتری شهرکرد ( مرکز استان چهارمحال و بختیاری ) واقع شده است.
روستای ... ادامه مطلب
روستای « یاسه چای »؛ روستای تاریخی و بدون کوچه ایران

بادام ؛محصول باغی استان چهارمحال و بختیاری

استان چهارمحال و بختیاری به سبب موقعیت جغرافیایی ویژه و در اختیار داشتن منابع آبی غنی یکی از مساعدترین مناطق برای کشت، پرورش و تولید بادام در کشور ایران است.
استان چهار محال و بختیاری با تولید بیش از ۲۰ درصد از مجموع محصول بادام کشور، رتبه اول تولید بادام در ایران را به خود اختصاص داده‌است. بیش‌تر ... ادامه مطلب
بادام ؛محصول باغی استان چهارمحال و بختیاری

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره سامان

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید