آب و هوا

توضیحات

ویرایش
نام قدیم : اتک،خاوران،پارت،نسا، پارتانیسا،ابیورد،محمدآباد
درگز از شهرستانهای خراسان رضوی است
درگز سرزمینی با تمدن بیش از هفت هزار سال از یک طرف مرکز حکومت پارتیان و از طرفی نشان از زرتشتیان یکتا پرست دارد و کتاب مقدس زرتشتیان (اوستا) قدیمی‌ترین کتابی است که نام ابیورد در آن آمده است.
به علت نزدیکی به مرو مرکز امپراطوری جهان اسلام مورد رفت و آمد شخصیت‌های سیاسی و علمی ...مشاهده کامل متن روزگار بوده و از مردمان اینجا مردمانی صاحب فکر و صاحب شخصیت و صاحب فرهنگ و اندیشه و تمدن ساخته است.
درگز یا دره گز در اصل داراگرد (شهر دارا) بوده که تیرداد اشک دوم پادشاه اشکانیان در سال ۲۳۷ قبل از میلاد مسیح آن را در ناحیه آپارات (پارت – یونانی) ساخت و پایتخت دوم خود قرار داد در دوران اسلام این به داراجز و درجز و بعدها به درگز تغییر نام داد.
شهر و ناحیه درگز از دوران پیش از اسلام تاکنون داراگرد، نسیایا، آپاوارتاکن، باورد، ابیورد، اتک، نسایا، نسا، درون، خاوران و دریجز نامیده می‌شده است. ناحیه درگز در گذشته یکی از نقاط مهم باستانی پارت و خراسان بود که به موجب قرارداد ننگین آخال 1261 هـ.
ش کنارة آباد و تاریخی آن، از تجن تا نزدیکی عشق آباد، از ایران جدا شده و جزء ترکمنستان گردید.

درباره نامگذاری این شهرستان، تا کنون نظریات گوناگونی ارائه شده است. شماری گفته اند چون در این ناحیه بیشه و درخت گز زیادی وجود داشته، به دره گز سرشناس شده است، که این نامگذاری درست نیست.
نظریه درست تر، از سده 3 پ. م، یعنی زمان اشکانیان است. پس از آن که اشکانیان علیه سلوکیان برخاستند، اشک اول (ارشاک) در ضمن نبرد کشته شد، ولی برادرش تیرداد به پیروزی رسید و شهری به نام داراگرد، در پارتیای اصلی بنیاد گذارد.
آپاوارتاکن، که بعضی آن را پارتیای اصلی و شماری پارتیای ویژه نوشته اند، به ناحیه شمال پارت گفته می‌شود. پیرنیا بر پایه نوشته‌های تاریخ و جغرافی نگاران پیشین، پارت اصلی را کوهستان و دشت کردان در خراسان و اتک و به بیان دیگر بین بیابان مشهد و کویر خوارزم دانسته است.
شهرستان درگز از طوایف مختلفی چون کرد و ترک و فارس و ترکمن و عرب تشکیل شده است که هر یک از این اقوام به شاخه‌های مختلفی نیز تقسیم می‌شوند.
مردم این شهرستان به زبانهای ترکی، کردی، ترکمنی و فارسی صحبت می‌کنند.

برنج لائین و درونگر جارو، سیب درختی (لبنانی و عباسی) و گلابی و کشمش و گردو از سوغاتی‌های درگز می‌باشند.
این منطقه به دلیل اینکه در داخل کوهستان هزار مسجد واقع است دارای آب وهوای سرد کوهستانی است
البته در نواحی پست گرم وپوشیده از مراتع وچمنزار است. مرکز شهرستان درگز از آب وهوای گرم ونیمه مرطوبی برخوردار است
پوستین‌های درگز در خراسان و حتی ایران معروف بوده اما امروز پوستین دوزی رونق خود را از دست داده است,قالی بافی هنوز در بعضی از روستاها به صورت سنتی ادامه دارد و منبع درآمدی برای خانواده‌ها می‌باشد.

منبع:
http://www.dargazclimbing.ir/?p=675#more-675
http://mhabasnejad.blogfa.com/post/
http://khoroshe10.blogfa.com/po
http://www.iranian4iran.com/705/
http://www.khorasan.ir/daregaz/tabid/6003/Default.aspx
پارک ملی تندوره

پارک ملی تندور...

پارک ملی تندوره که درشمال استان خراسان در شهرستان درگز و نزدیک ترکمنستان و در حوضه‌ی آبریز هریر رود و کشف رود و زیر حوزه رودخانه درونگر قرار گرفته است، بامساحت 73435 هکتاردربهمن ماه سال 1347 به عنوان منطقه‌ی حفاظت تندوره معرفی گشت و در اسفنده ماه سال 1348 به پارک وحش تندوره تغییرنام یا...

اطلاعات | نقشه
آرامگاه علامه شهرستانی

آرامگاه علامه ...

مدفن علامه شهرستانی در حدود ۲۰ کیلومتری غرب درگز و ۴ کیلومتری جنوب شهر نوخندان از توابع شهرستان درگز قرار دارد. علامه ابوالفتح محمد بن ابوالقاسم عبدالکریم ، معروف به شهرستانی ، فقیه و متکلم ، عالم ادیان و از دانشمندان اشعری است. وی در سال ۴۷۹ هجری قمری در شهرستان یا شهرستانه خراسان م...

اطلاعات | نقشه
دهستان میانکوه درگز

دهستان میانکوه...

شهرستان درگز یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی می‌باشد, مرکز این شهرستان شهر درگز می‌باشد. دهستان میان کوه درگز با 27 پارچه آبادی جمعیت 8 هزار و 500 نفری دارد. بخش چاپشلو یکی از بخش‌های شهرستان درگز در استان خراسان رضوی ایران است دربندی روستای زیبایی در منطقه میانکوه است که تا م...

اطلاعات | نقشه
سایت موزه بندیان

سایت موزه بندی...

این سایت موزه در شهرستان درگز واقع شده است و شامل بزرگ‌ترین گچ‌بری کشف شده شده از دوران ساسانی می‌باشد. این محوطه در سال هزار و سیصد و شصت و نه در اثر کارهای تسطیح اراضی کشاورزی کشف شد که از سال هزار و سیصد و هفتاد و سه تاکنون در دست حفاری و بررسی می‌باشد. کارهای باستان‌شناسی در ای...

اطلاعات | نقشه

نظر شما درباره درگز

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید