1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : گرم
مساحت : ۸۸۴۵۰۰
جمعیت : ۵۳،۴۴۹
شهرستان زیبای کنگاور با ارتفاع 1467 متر از سطح دریا در 85 کیلومتری مرکز استان و شمال شرقی استان کرمانشاه واقع است که دارای یک بخش مرکزی و 5 دهستان گودین ، فش، قزوینه ، کرماجان و خزل غربی است .
بخش بزرگی از غرب ایران را ارتفاعات بلند و به هم پیوسته زاگرس تشکیل می‌دهد و دشت حاصلخیز کنگاور ...مشاهده کامل متن در غرب این ارتفاعات قرار گرفته است. کنگاور در میانه راه امروزی کرمانشاه-همدان و بر سر راه تاریخی هگمتانه-تیسفون قرار گرفته است.
این شهرستان در مجموع 3/5درصد از کل وسعت استان کرمانشاه را تشکیل می‌دهد و شرقی‌ترین شهرستان و دروازه ورودی استان کرمانشاه می‌باشد.
این شهرستان قدیمی در کنار نیایشگاه آناهیتا ساخته شده و قدمت آن به ۱۱۲۶ سال می‌رسد. رونق این معبد در سفرنامه راه غربی ابریشم زبانزد بوده‌است. شاید یکی از عللی که معبد در اینجا ساخته شده این باشد که شهر کنگاور دارای چشمه‌های آب زیادی است.
شهرستان کنگاور از شمال به اسدآباد ، از جنوب به نهاوند ، از مغرب به صحنه و هرسین و از مشرق به تویسرکان محدود می‌باشد. ارتفاع متوسط این شهرستان از سطح دریا 1500متر است.
کوههایی چند نیز آن را احاطه کرده اند ، خاصه " امروله " که شکوهی چشمگیر و ستیغی پربرف دارد.
ارتفاعات زاگرس میانی ، بخش شمال و شمال غرب این دشت وسیع را دربر گرفته است. آب دشت حاصلخیز کنگاور با توجه به بارندگی‌های مناسب که در سفره‌های زمینی ذخیره می‌شود و یا از سرابهای فراوان این منطقه تأمین شده است که در رودخانه‌های خرم رود ، اسدآباد و کنگاور جریان یافته و از به هم پیوستن این رودخانه‌ها رود پرآب و حاصلخیز گاماسیاب تشکیل می‌گردد.
این سراب‌ها و رودخانه‌های اطراف کنگاور در برپایی و استقرار تمدن‌های این منطقه نقش اساسی داشته است.
این شهرستان به دلیل ویژگیهای متعدد از جمله تدین و عرف مذهبی اهالی ، واقع بودن در مسیر عتبات عالیات ، همجوار بودن با استانهای همدان و لرستان ووجود آب کافی و خاک حاصلخیز و نیز جاذبه‌های گردشگری از اهمیت خاصی برخوردار است که در ذیل به شمه ای از این ویژگیها اشاره می‌شود:
مذهبی و فرهنگی :
مردم کنگاور از نژاد سفید و شبه هند و اروپایی که مرکب از اقوام کرد ، لر و ترک می‌باشند.تشکیل شده است 92 در صد جمعیت این شهرستان شیعه اثنی عشری است ووجود بزرگانی نظیر مرحوم حاج آقا محمد عراقی معروف به حاج آقا بزرگ امام جمعه فقید شهر و نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی ، تقدیم چهار شهید در بحبوحه پیروزی انقلاب ، تقدیم بیش از 400 شهید، 1031 جانبار ، 82 آزاده و 28 مفقود الاثر در جریان دفاع مقدس و حضور بیش از 13000 رزمنده بسیجی در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل ، مشارکت فعال در امر بازسازی مناطق جنگزده و استمرار تعهد و حمایت آنان از آرمانهای انقلاب و امام (ره) و رهبری مقام معظم رهبری از جمله اسناد افتخار آمیز مردم این دیار بشمار می‌رود .
پیشینه تاریخی :
وجود مرقد شریف امام زاده ابراهیم (ع) ، امام زاده سید جمال الدین بن جعفر صادق (ع) و امام زاده باقر (ع) تعدد آثار تاریخی و باستانی از جمله تپه گودین با قدمت 8000 سال و معبد آناهیتا با قدمت 2500 سال و همینطور بازار قدیمی شهر و د ه‌ها جاذبه و اثر دیگر از مصادیق مکانت خاص کنگاور محسوب می‌شود.
شایان ذکر است قالی بافی و هنــرهای تجسمی کــه درموارد افراد با تحصیلات عالیه آنرا استمرار می‌بخشند بسیارجالب توجه می‌باشند .
آب و هوا:
این شهرستان دارای آب و هوای معتدل کوهستانی و در اقلیم خشک گرم قرار دارد .
صنعت و تولید ( اقتصادی ) :
این شهرستان اقلیم خشک گرم واقع بوده و با وجود 40000هکتار اراضی کشاورزی حاصلخیز ووجود منابع کافی آب ، قطب کشاورزی استان در زمینه‌های مختلف خصوصاً گندم، چغندر و باغات مثمر محسوب و همچنین با توجه به وجود 38052 هکتار مراتع از نظر پرورش دام از قابلیت ویژه ای برخوردار است، بطوریکه هم اکنون بیش از هفتاد هزار راس دام توسط عشایر بومی دراین شهرستان تعلیف می‌گردد.
مزید بر موارد فوق ، این شهرستان دارای بستری مناسب برای فعالیتهای صنعتی است بطوریکه 72 واحد صنعتی تحت پوشش صنایع و معادن و 200 واحد تولیدی تحت پوشش کشاورزی در حال بهره برداری یادردست احداث و تأسیس می‌باشد.
وضعیت سیاسی:
مردم این خطه از شعور سیاسی بالایی برخوردارند و در صحنه‌های انقلاب ، دفاع مقدس و بلوغ ونبوغ سیاسی خودرا به نحو شایان توجهی به منصه ظهور رسانده اند که نمونه روشن این مهم شرکت فعال آنان در 23 انتخابات گذشته بوده است ، ضمناً هم اکنون نیز فعالان سیاسی که عمدتاً نیروهای ارزشی می‌باشند بدون ایجاد چالش و ضمن رعایت مصالح کلی نظام در راستای توسعه سیاسی فعالیت می‌نمایند .
همانطور یکه اشاره شد شهرستان کنگاور قطب کشاورزی استان بوده و احداث سدهای کبوتر لانه و کرماجان در آینده با تحت پوشش قرار دادن حدود 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحول شگرفی از نظر اقتصادی ایجاد خواهد نمود، همچنین واحد گاوداری 3000 رأسی شیری با تولید روزانه 35 الی 40 تن که مدرن‌ترین گاوداری صنعتی کشور و دارای سیستم شیردوشی کامپیوتر ی منحصر به فرد در خاورمیانه خواهد بود و نیز قابلیت احداث کارخانه قند که تحت پیگیری می‌باشد، از جمله ظرفیت‌ها ونقاط قوت شهرستان محسوب میشود، مهمتر از همه موارد قرار گرفتن شهرستان در مسیر بزرگراه کربلا می‌باشد که کنگاور با این موقعیت استراتژیک چشم اندازی مهمتر از وضع موجود پیش روی خواهد داشت.
منبع :http://www.irancities.ir/showcity.aspx?code=748&code2=30
http://pavcity.persianblog.ir/post/350/
کتاب سبز (بانک اطلاعات استان کرمانشاه)، سید ضیاء الدین خرمشاهی،
معبد آناهیتا

معبد آناهیتا

نیایشگاه آناهیتا بنای تاریخی که امروزه در شهر کنگاور واقع شده‌است. کنگاور در میانه راه امروزی همدان کرمانشاه و بر سر راه تاریخی هگمتانه تیسفون قرار گرفته‌است. این بنا با ۶/۴ هکتار وسعت، بر پشته صخره‌ای و مشرف به دشت گنگاور ساخته شده‌است. آناهیتا فرشته و نگهبان آب و فراوانی و زیبایی و ...

اطلاعات | نقشه
گودین تپه

گودین تپه

گودین تپه یکی از با ارزش‌ترین سایت‌های باستان‌شناسی در ایران زمین است که در کنگاور استان کرمانشاه قرار دارد. منطقه کرمانشاه، در گودین تپه 7 دوره تاریخی مشخص شده که از هزاره ششم پیش از میلاد تا دوره مادها طبقه بندی شده است. این سایت باستانی در ساحل جنوبی شاخه شمال شرقی رودخانه گاماسیاب...

اطلاعات | نقشه

دومین بنای سنگی کشور

کنگاور نام شهری است که در شرقی‌ترین قسمت استان کرمانشاه قرار گرفته است.
معبد آناهیتا، دومین بنای سنگی کشور در این شهر قرار گرفته است. این معبد با 4/6 هکتار وسعت بر پشته صخره‌ای و مشرف به دشت کنگاور ساخته شده است. پیشینه این بنا به دوره اشکانی و ساسانی می‌رسد و سبک معماری آن به شیوه پارتی است.
بنا ... ادامه مطلب
دومین بنای سنگی کشور

معبد آناهیتا

معبد آناهیتا در مرکز شهر کنگاور در مسیر همدان به کرمانشاه قرار دارد. این بنا روی تپه‌ای طبیعی ساخته شده است.
معبد آناهیتا متعلق به آناهیتا، الهه پاکی و محلی برای نیایش آب بوده که یکی از چهار عنصر مقدس و مورد احترام ایرانیان باستان است.
آناهیتا ایزد بانوی آب‌های روان، زیبایی، فراوانی و برکت در ... ادامه مطلب
معبد آناهیتا

سراب ماران با مارها‌ی بلند

سراب ماران یکی از این نقاط دیدنی است که در 10 کیلومتری جنوب‌غربی شهرستان کنگاور در سه راهی نهاوند در مسیر جاده اصلی کرمانشاه ـ همدان قرار دارد.
ارتفاع تپه سراب ماران 1532 متر از سطح دریاست و در محل کوه مشرف بر سراب ماران و به فاصله 30 متری از ضلع شمال‌شرقی سراب، تپه‌ای طبیعی قرار دارد.
این تپه ... ادامه مطلب
سراب ماران با مارها‌ی بلند

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره کنگاور

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید