طارم از شهرستانهای استان
زنجان است
این شهرستان از شمال به استان
اردبیل و
گیلان، از شرق به استان
قزوین از جنوب به شهرستان
زنجان و
سلطانیه محدود است.
گودترین نقطه استان ،یعنی گیلوان واقع دردره قزل اوزن باارتفاعی معادل 300مترازسطح دریادراین
...مشاهده کامل متن شهرستان واقع شده است و شهرآب بر، مرکزشهرستان درارتفاع 750متری ازسطح دریاقراردارد.
شهرستان طارم به علت طبیعت زیبا و شباهت آب و هوایی به مناطق شمالی کشور از زیباترین و منحصر به فردترین مناظر و چشم اندازهای طبیعی برخوردار است.
پیشینه تاریخی و قدمت طولانی منطقه نیز به کمک طبیعت زیبای آن آمده و شهرستان طارم را از نظر ظرفیتهای بالقوه جهانگردی غنی کرده است.
شهرستان طارم ازنظرتاریخی نیزقدمتی به درازای تاریخ ایران داشته خاطره حکومتها و دورههای مختلفی رادرذهن کوچک خودجای داده است، به طوری که آتشکده هاو قلاع دیگرآثاربجای مانده ازتاریخ کهن ایران زمین نشان ازتاریخ دیرینه این منطقه داردکه میتواندبیانگرتمدن وفرهنگ غنی واصیل ایرانی نیزباشد، تاآنجاکه ناصرخسروقبادیانی تاریخ نویس ومحقق شهیرایرانی رادرمهمان نوازی وتنوع محصولات وباغات پرثمرواداربه تحسین نموده است.
رود قزل اوزون که از کوههای چهل چشمه در کردستان سرچشمه میگیرد با طی مسیری طولانی وارد طارم شده و پس از عبور از آن در منجیل با شاهرود پیوند میخورد. سد بزرگ منجیل در محل پیوند این دو رود احداث شده است که این دورودخانه رودخانه سفیدرود را تشکیل میدهد از نظر وضعیت آب و هوایی این شهرستان دارای شرایط خاص است .
بافت مکانی منطقه از حالت دره ای برخورداربوده و با ارتفاع متوسط 400 متر از سطح دریا منطقه بطورنسبی بصورت دشت بوده لذا از نظر آب و هوایی تابستان گرم ومرطوب و زمستان معتدل در آن وجود دارد .
با توجه به شرایط اقلیمی نیمه گرمسیر شهرستان که متفاوت از سایر نقاط استان است کشاورزی (زراعت، باغبانی و دامپروری) از اهمیت ویژهای در این منطقه برخوردار میباشد
در ۱۲ سال گذشته فعالیت در زمینههای کشاورزی از رونق خوبی برخوردار بوده و حدودا” ۹۵ درصد مردم شهرستان در امور مربوط به کشاورزی فعالیت دارند.
اکثر محصولات زراعی طارم بصورت نوبرانه به بازار مصرف داخل استان و نیز خارج استان ارائه میگردند که لازم است برنامهریزیهای اساسی برای رساندن محصولات تولیدی به اقصی نقاط کشور و نیز خارج از کشور در زمان تولید صورت پذیرد
زیتون، انار، برنج، سیر، گوجه فرنگی، کرفس، طالبی، هندوانه، انجیر، انگور، فندق، گردو، گیلاس، زردالو، سیبزمینی، انواع هلو وشلیل حصولات عمده این شهرستان هستند
گرده یکی از ارقام برنج بومی که گمان بر این است که در نتیجه انتخاب سنتی توسط کشاورزان از منطقه طارم نشات گرفته است
زبان وگویش اکثرمردم ترکی بوده و به لحاظ نزدیکی به استانهای گیلان وقزوین آمیختگی خاصی اززبان فارسی راهم پیداکرده است دربرخی مناطق نیزگویشهای تاتی و کردی رایج میباشد.
منبع:
http://rosta105.blogfa.com/post-4.aspx
http://tarom.blogfa.com/
http://www.taroom11.blogfa.com/post/1
http://www.sabteahval.ir/zanjan_tarom/default.aspx?tabid=7157