اگر شما هم تصمیم دارید تا با برگزاری مراسم عقد ازدواجتان در حرم امام رضا (ع) این مراسم مهم را متفاوت و خاص جشن بگیرید، اما نمیدانید که این کار چه شرایطی دارد و باید برای آن چه اقداماتی انجام دهید با ما همراه باشید تا در این مطلب به این موضوع بپردازیم. در ادامه تمام اطلاعات لازم درباره شرایط، مدارک و مراحل انجام عقد در محضر امام رضا (ع) را به شما توضیح خواهیم داد.
قدم اول برای عقد در حرم امام رضا (ع)
چه ساکن شهر مشهد باشید و چه شهرهای دیگر میتوانید مراسم عقدتان را بهراحتی در حرم مطهر برگزار کنید. اما قبل از آن لازم است برای این کار درخواست دهید تا در نوبت قرار بگیرید. برای این کار لازم است بهصورت حضوری به رواق شیخ طوسی در حرم بروید و فرمهای درخواست را تکمیل کنید. البته اگر ساکن شهری به جز مشهد هستید میتوانید بهصورت اینترنتی درخواست نوبت عقد در حرم را بدهید و بعد هم در تاریخ مشخص شده با بلیط قطار مشهد خودتان را برای انجام مراسم به حرم برسانید. در این صورت لازم است به سایت kouthar.razavi.ir و یا نرمافزار نسیم رضوان مراجعه کنید تا بعد از اسکنکردن مدارک زوجین در سامانه و تعیین مقدار مهریه و همچنین تاریخ انجام عقد، کد رهگیری ثبتنام را دریافت کنید. اگر تمایل دارید تا با رواق شیخ طوسی تماس برقرار کنید میتوانید با شماره ۰۵۱۳۰۰۹۰۸۰ تماس بگیرید.
مدارک لازم برای انجام عقد در حرم
در هنگام جاری شدن مراسم عقد لازم است مدارک زیر را همراه داشته باشید و ارائه دهید:
- اصل شناسنامه و کارت ملی زوج
- اصل شناسنامه و کارت ملی زوجه
- کد رهگیری اخذ شده از سامانه نوبتدهی عقد در حرم
- اصل شناسنامه و کارت ملی پدر زوجه
- حضور پدر یا ولی دختر
- ارائه گواهی فوت در صورت فوت پدر دختر
- ارائه برگه آزمایشها با مهر محضری
لازم به ذکر است اتباع غیرایرانی برای انجام مراسم عقد در حرم امام رضا نیاز است تا به مراجع مربوط به اتباع خارجه مراجعه کنند و بعد از طیکردن مراحل و کسب اجازه میتوانند اقدام به دریافت نوبت و انجام عقد در حرم کنند.
شرایط جاری کردن عقد در حرم مطهر امام رضا (ع)
در نظر داشته باشید که برگزاری مراسم عقد در حرم مطهر امام رضا شرایط خاص خودش را دارد که در اینجا آنها را مرور میکنیم:
۱) انجام عقد در حرم امام رضا در همه روزها به استثناء ایام شهادتها، شبهای قدر، ۱۵روز اول ماه محرم و ۱۵ روز آخر ماه صفر انجام میشود.
۲) مراسم عقد در حرم در فضایی مشخص و با ظرفیت محدود ۱۵ نفر انجام میگیرد؛ بنابراین اگر همراهان بیشتری دارید در نظر داشته باشید که خانوادههای درجه یک را به اتاق عقد حرم ببرید و مابقی افراد میتوانند در هتل مشهد اقامت داشته باشند تا بعد از انجام عقد به عروس و داماد بپیوندند.
۳) توجه داشته باشید که فقط عقد دائمی در حرم جاری میشود و عقد موقت، عقد تبرکی یا غیرحضوری در حرم انجام نمیشود.
۴) سن زوجه باید حتماً بالاتر از ۱۳ سال باشد.
۵) اتاقک عقد حرم دارای تزیینات مختلف و همچنین آینه و شمعدان است و امکان همراه بردن هیچگونه وسایل تزیینی و مازاد را ندارید.
۶) توجه داشته باشید که بهعنوان عروس شئونات حضور در حرم را باید حفظ کنید. عروس خانمها بدون هیچ آرایشی و صرفا با پوشیدن چادر سفید ضخیم اجاره حضور در اتاق عقد حرم را دارند.
۷) در حین یا بعد از انجام مراسم عقد در حرم امکان شادمانی بهصورت کف زنی، نقل پاشی یا قند سابیدن نیست و صرفا همراهان با صلوات فرستادن و تبریک به زوجین میتوانند مراسم را همراهی کنند.
۸) عکاسی عکسهای آتلیهای در مراسم عقد حرم مجاز نیست.
۹) حداکثر زمان انجام مراسم ۳۰ دقیقه است و بعد از آنکه خطبهخوانی انجام شد لازم است تا اتاق حرم را ترک کنید تا فضا برای حضور زوجین بعدی آماده شود.
۱۰) در صورتی در تاریخ معین شده در سامانه ثبت نام، در حرم حضور پیدا نکنید تا ۸ روز بعد از آن امکان جاری شدن عقد در حرم را ندارید؛ بنابراین به برنامهریزی زمانی خود توجه داشته باشید.
مراحل و آداب انجام عقد ازدواج در حرم
بعد از آنکه بهصورت اینترنتی نوبت عقدتان را دریافت کردید با در دستداشتن مدارک شناسایی زوج و زوجه و همراهی پدر دختر به محل برگزاری عقد در حرم یعنی رواقدار الحجه یا شیخ طوسی مراجعه کنید. بعد از ارائه مدارک روبهقبله بنشینید تا مراسم خطبهخوانی توسط عاقد انجام شود. گفتنی است این امکان وجود دارد تا عاقد را خودتان معرفی کنید که در این صورت حتماً باید از قبل مشخصات و نام او را ذکر کرده باشید. بعد از محرمیت طبق عرف پدر عروس خانم دست او را در دست داماد میگذارد و با فرستادن صلوات و روبوسی خانوادهها مراسم به پایان میرسد. معمولاً آستانه قدس هدایای فرهنگی نظیر کتب مذهبی یا سجاده به زوجین هدیه میدهد. گاهی هم مهمانسرای حرم دعوتنامهای برای پذیرایی از زوجین در وعدهغذایی به آنها اهدا میکند. یادتان باشد که بعد از جاریشدن عقد لازم است به دفاتر رسمی مراجعه کنید تا عقدتان ثبت محضری شود.
سخن آخر
عقد کردن در بارگاه امام رضا (ع) در مشهد برای همه افرادی که قصد ازدواج دائم را دارند امکانپذیر است. این کار هزینهای ندارد البته معمولاً بعد از جاریشدن عقد اقوام زوجین بهعنوان شیرینی مبلغ کمی را به عاد تقویم میکنند. برای گرفتن مجوز عقد در حرم بهترین راه مراجعه به سایت سامانه نوبتدهی حرم است. بعد از آن کافی است در موعد تعیینشده به طور حضوری به رواق دارالحجه یا شیخ طوسی حرم بروید و در عرض کمتر از ۳۰ دقیقه عقد جاری خواهد شد. البته حضور پدر دختر و همراهداشتن اصل مدارک هویتی زوج و زوجه برای این کار الزامی است.