آشنایی با مسجد ابولعباس

آشنایی با مسجد ابولعباس

مسجد ابولعباس تاریخی‌ترین و زیباترین مسجد در الکسندریا می‌باشد.این مسجد اصولا در سال 1775 بر روی آرامگاه محقق روحانی لإابو ال عباس مورسی (1219-86) ساخته شده است و چشم انداز آن به طرف بندرگاه شرقی می‌باشد. لإابو ال عباس مورسی (اسم اصل او طولانی‌تر است) در یک خانواده‌ی ثروتمند در Andalusia که در 1219 بخشی از اسپانیا بود متولد شد.به دنبال افزایش کنترل مسیحیت در اسپانیا ,او و خانواده اش در 1242 انجا را به مقصد "تونیسا " ترک کردند.
او بعدا به الکسندریا که محل بسیاری از محققان مسلمان آن زمان بود رفت.ابو ال عباس به عنوان محقق و معلم به مدت 43 سال تا فرا رسیدن مرکش در انجا زندگی کرد.او در یک ساختمان کوچک نزد بندرگاه شرقی در الکسندریا به خاک سپرده شد.
در 1307 ,شیخ الذیندین ,که یکی از تاجران ثروتمند الکسندریا بود,آرامگاه را مشاهده کرد.او سنگ قبر و گنبد برای آرامگاه,به همراه مسجد کوچکی را سرمایه گذاری کرد.به این ترتیب آرامگاه ابو ال عباس به یک مکان زیارتی برای بسیاری از مسلمانان مصر و مراکش که از شهر الکسندریا در حال گذر به مکه بودند ,تبدیل شد.
این مسجد در طی دهه‌های مختلف توسط پادشاهانی که برای خود در کنار این مکان مقدس ارامگاه می‌ساخته اند, مورد ترمیم و بازسازی قرار کرفته است. این مسجد در سال 1943 به طور کامل بازسازی شد و و یک جشنواره‌ی سالیانه برای تولد ابو ال عباس ال مورسی بر گزار گردید.
این مسجد که به رنگ کرمی است 24 متر ارتفاع دارد و نمای آن از سنگهای مصنوعی می‌باشد.مناره‌ی این مسجد که در ضلع شمالی ان قرار دارد ,72 متر می‌باشد. از آنجایی که این مسجد در نزدیکی ساحل بندر گاه شرقی قرار کرفته است,مسجد و تمام بناهای همسایه‌ی آن به طور واضح از دریا قابل مشاهده است. مناره‌ی به صورت Ayoubids طراحی شده که دارای 4 بخش با اشکال متفاوت است.
این مسجد دارای 2 وروی است ,یکی از سمت شمال و دیگری از سمت شرقی است.بخش اصلی مسجد هشت گوش آن با دیواره‌های داخلی از نوع سنک مصنوعی آن است ,به جز ارتفاع 5.6 متر آن که با سرامیک پوشانده شده است.
سقف آن با شیوه‌ی تزیینی اسلامی تزیین شده است و شامل پنجره‌ی سقفی هشت گوشی که به Shokhsheikha مشهور است ,می باشد.هر سمت این سقف شیشه ای دارای 3 بنجره رنگی با چارچوپ از جنس آلومینومی است.این سقف شیشه ای توسط سه گنبد که در روی 4 آرامگاه بزر گ قرار گرفته است , احاطه شده است.
کف این مسجد از مرمر ساخته شده,درها ,بنجره‌ها , منبر از اتصال درخت ساج تراشیده شده و درخت گردو ساخته شده است.منبر دارای اشعاری از قرآن است که در بالای آن با طلای فرانسوی نگاشته شده است.محراب در پایه‌ی مناره قرار گرفته است و بر روی آن این عقیده به زبان عربی درج شده است :"خدای جز پروردگار متعال نیست و محمد , پیامبر اوست ".همچنین در سمت دیگر محراب 2 ستون از نوع سنگ گرانیت مصری قرار دارد.یک مکان دیگر به نام mayda در بخش غربی مسجد قرار دارد که طبق روایات افسانه ای این محل مخصوص عبادت برای زنان بوده است.
آشنایی با مسجد ابولعباس
آشنایی با مسجد ابولعباس
آشنایی با مسجد ابولعباس
آشنایی با مسجد ابولعباس

مطالب بیشتر
[username]

[username] [shamsidatetime]

[postbody]