آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
نام قدیم : مشهدسر دویم
لغت فریدونکنار کلمه ای مرکب از فریدون و کنار است . قدمت این شهر به فریدون جم از نبیره جمشید جم بر می‌گردد . زمانی که کاوه آهنگر بر ضحاک چیره می‌شود و فریدون ضحاک را می‌کشد سپاهی عظیم گرد می‌آورد و قسمت جنوب خزر را تسخیر کرده، در منطقه ای در کنار ساحل جنوبی خزر محلی را برای اطراق خود انتخاب می‌کند (حدود نهصد سال پیش از میلاد مسیح ) .
اینگونه ...مشاهده کامل متن است که شهر فریدونکنار که از اسم فریدون و پسوند کنار به معنی کنار گرفتن یا اطراق کردن فریدون نامگذاری شده است ، بنا نهاده می‌شود .
در برخی از کتب تاریخی مازندران و طبرستان این شهر را فریکنار هم نامیده اند . این شهر در گذشته به نام مشهدسر دویم هم نامیده شده است . شهر بابلسر به مشهدسر معروف بوده و محمدحسن خان اعتمادالسلطنه درباره مشهدسر می‌نویسد : " این مکان را مشهدی سر می‌نامیدند و به علت آنکه بابلسر مشهدی سر نامیده می‌شد ، فریدونکنار نیز مشهدسر دویم نامیده شده است .
"
فریدون کنار در گذشته بندری مهم در ساحل دریای خزر به شمار می‌رفت و از آن به عنوان لنگرگاه کشتی‌های بسیار بزرگ یاد شده است که در گذشته‌های دورتر در نزدیکی غرب آن ( بین فریدون کنار و محمودآباد امروز ) ، بندری آباد به نام دریابار وجود داشته است .
این شهر گذرگاه مهم ارتباطی شرق و غرب و جنوب مازندران با یکدیگر بوده است و از ویژگیهای آن بیشه زار و جنگلی بودن را می‌توان برشمرد .
جغرافیای فریدونکنار
بخش فریدونکنار در نوار ساحلی دریای خزر قرار دارد، از شرق به بابلسر، از غرب به سرخ رود، از جنوب به آهنگرکلا و از شمال به دریای مازندران محدود است.
بخش فریدونکنار با مساحتی بالغ بر پنج کیلومتر مربع می‌باشد و ارتفاع آن از سطح دریای آزاد منهای 075/24 است. منطقه ای است دشتی و کرانه ای و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب با بادهایی به نام خزری، دشت وا، گل وا، کوسری و جو قاسمی است که بیشتر جهت باد از غرب به شرق (دشت وا) و از شرق به غرب (گل وا) می‌باشد.
باران باران آور همان دشت واست. مدت وزش باد از یک ساعت الی 24 ساعت بیشتر نمی‌شود.
بارندگی باران در سال به مقدار 900 میلیمتر است. فصل بارندگی در تمام سال ادامه دارد به استثنائ تیر ماه و مرداد ماه که مقدار بارش کم است.
بر اساس آمار نامه فرمانداری بابلسر، بخش فریدونکنار از سه دهستان به نام‌های فریدونکنار، امامزاده عبدالله و باریک رود تشکیل شده است. طبق آخرین سرشماری در سال 1375 جمعیت شهر فریدونکنار به 30000 نفر می‌رسد.
اقوام مهاجر روستاهای فریدونکنار:
مهاجران عبارتند از: گیلانی، گرجی، کردها، بند پی ها.
گیلاهی‌ها در روستای بزرگ بیشه محله ساکن هستند. علت مهاجرت آن‌ها این است که این اقوام از طرف رودخانه فردونکنار (مروز رود) توسط لنج و پراخود بار می‌بردند برای تجارت که بعضی از آن‌ها در آنجا ساکن شدند.
گرجی‌ها در روستای مهلبان ساکن هستند. آن‌ها از تبار گرجستان شوروی سابق می‌باشند. آن‌ها در تجارت با روستا‌ها و شهر فریدونکنار در ارتباط بودند که بعضی از آن‌ها در روستای مهلبان ساکن شدند.
بند پی‌ها در روستای فیروزآباد ساکن هستند که از بند پی بابل به این جا مهارجت کردند. شغل اصلی آن‌ها دامداری و کشاورزی است. زنان این قوم به قالی بافی مشغول هستند.
کرد‌ها در روستای حسین آباد (شیرا) ساکن هستند. آن‌ها از قبیله کردهای استان کردستان می‌باشند. علت مهاجرت آن ها، به روایتی، در دوران آقا محمد خان قاجار می‌باشد که آن‌ها سد دفاعی محکمی در برابر حمله ترکنستان شوروی سابق به نوار ساحلی باشند.
از این اقوام می‌توان در قسمت هایی از ایزده، چمخاله در رشت، شیرا (حسین آباد) فریدونکنار، کردکلا جوبار (جویبار) یافت. از بین آن‌ها پهلوانانی همچون محمد شیری، خوشعلی عبادی، ... خوش درخشیدند.
کشاورزی در روستا‌ها و شهر فریدونکنار:
اکثر مردم روستا و شهر به شغل کشاورزی مشغول هستند که نوع کشت آن برنج است. انواع برنج آن عبارتند از:
طارم (دم سیاه استخوانی)، صدری، گرم رشتی، سرد رشتی، زرگ، آب کناری، قریبک، خزر، آمل دو، و ... می‌باشد. نوع برنج‌های قدیمی شامل شل شل، ماچک، شهات و چمپا است.
وسعت مزارع برنج شهر 1700 هکتار و روستاهای آن 1300 هکتار می‌باشد.
این مزارع کشاورزی آب خود را از رودخانه هایی به نام کچب رود، باریک رود، شراکل، که همه آن‌ها شاخه ای از رودخانه مروز رود می‌باشند، می‌گیرند. سرچشمه اصلی این رودخانه از کو‌های دیوا و سنگ چال رشته کو ه‌های البرز است.
مرز رود از وسط شهر فریدونکنار می‌گذرد و آب‌های خود را به دریای خزر می‌ریزد.
بر روی این رودخانه پلی قرار دارد. قدمت تاریخی این پل به به سال 1336 بر می‌گردد که توسط مهندسین آلمانی در دوران رضا شاه یعنی قبل از جنگ جهانی دوم احداث گردید.
قیل از این پل، پل چوبی بوده است که آن را به دوران احمد شاه نسبت می‌دهند. عرض آن پل قدیمی به 4 الی 5 متر می‌رسد.
به قدیمی بودن این پل، در سال .. پل دیگر برای عبور مرور درست کرده اند که امروزه شرق و غرب شهر را به یکدیگر متصل می‌کند.
مرکبات در فریدونکنار:
انواع مرکباتی که در فریدونکنار یافت می‌شود عبارتند از: پرتقال، لیمو، نارنگی، نارنج، و ...
صید ماهی در فریدونکنار:
انواع ماهی که در دریا و رودخانه صید می‌شود عبارتند از : کفال، ماهی سفید، کپور، کیلکا، غزل آلا، شک، اورنج، سوف، اسبک، چکاب، (اردک ماهی) و اوزون برون.
اوزون برون یک ماهی خاویاری است که خاویار آن ارزش جهانی دارد و درآمد زیادی برای کشور ما به ارمغان می‌آورد. برای گسترش صید ماهی و تجارت، بندری چند منظوره در حال احداث است.
بندر:
از دوران قدیم در فریدونکنار در دهنه رودخانه مرزرود که به دریا می‌پیوست، بندری وجود داشت که آن شاید جزء قدیمی‌ترین بنادر دریای خزر باشد. اما الان اثر اندکی از آن باقی مانده است.
وضعیت فرهنگی:
متاسفانه فریدونگنار در طی چند سال اخیر از لحاظ فرهنگی رشد چندانی نداشته و تنها سینمای این شهر موسوم به سینما پیوند چند سالی است که بسته شده است.
فریدونکنار دارای یک کتابخانه عمومی است که جنب مسجد امام سجاد (ع) واقع شده است. در سال 1347 (ه.ش) ساختمان آن به مساحت 114 متر مربع جهت کارهای ضروری مسجد امام سجاد ساخته شد و بعد از اتمام کار، این ساختمان توسط شهرداری قطعه بندی و به کتابخانه تبدیل شد و نماینده استانداری به تعداد 600 جلد کتاب به آن اهدا کرد و اکنون دارای ... جلد کتاب، ... نسخه نشریه.. و ...عضو است. در سال 1325 روزنامه کیهان و اطلاعات وارد فریدونکنار شد.
این شهرستان مرکز ماهی وبرنج استان محسوب می‌شود ومعمولا حتی ماهیگیران شهرستان بابلسر به خاطرسود بیشتر ماهیان خود را در بازار این شهر بفروش می‌رسانند، برنج طارم فریدونکنار بسیار شهرت دارد.
شهرک دریاکنار و شهرک خزرشهر شمالی و خزرشهر جنوبی و شهرک فرزادشهر از شهرکهای بزرگ، قدیمی، زیبا و همچنین، توریستی شهرستان فریدونکنار محسوب می‌شوند که جزء شهرک‌های معروف مازندران و حتی کشور به حساب می‌آید.
یکی از نخستین بندرهای خصوصی کشور در این شهرستان ایجاد شد و در ۲۲ بهمن ۱۳۸۶ گشایش یافت. این شهرستان، تنها پناهگاه و میزبان درنای سفید سیبری، از گونه‌های نادر پرنده در ایران است.
برای نخستین بار در خاورمیانه، مرکز پرنده‌شناسی در تالاب بین‌المللی فریدون‌کنار احداث شد.
منبع :http://freidounkenariha.persianblog.ir/
http://www.fereydoonkenar.ir/Content.aspx?pageid=19
http://freidonkenar.persianblog.ir/
باغ پرندگان فریدونکنار

باغ پرندگان فر...

باغ پرندگان شهر فریدونکنار در پارک لاله این شهر و در جوار دریای خزر واقع شده و مسافران با گذر از این پارک میتوانند از زیبایی‌های این مکان به یاد ماندنی دیدن کنند . و البته این نخستین باغ پرندگان شمال کشور است که و با حضور پرندگانی چون مرغابی‌های هوایی، غازهای وحشی، پلیکان، قو، مرغ وحشی...

اطلاعات | نقشه
تالاب فریدون کنار

تالاب فریدون ک...

این تالاب در جنوب شرقی فریدون کنار واقع شده است که با داشتن اکو سیستمی مناسب و همچنین دارا بودن بستری مناسب پذیرای گیاهان و جانوران بسیاری می‌باشد. این تالاب حدود پنج هزار و چهارصد متر مساحت دارد که از زیست گاه‌های مهم درنای سیبری در ایران به شمار می‌آید . این درنا هر ساله از زیستگاه ز...

اطلاعات | نقشه