1 1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : معتدل
شهرستان گالیکش محل تلاقی سه استان گلستان، خراسان شمالی و سمنان ، به عنوان گلوگاه استان در منتهی الیه شرقی بشمار می‌آید. ازشمال به شهرستانهای کلاله و گنبد کاووس ، از جنوب به استان سمنان ...مشاهده کامل متن ، از شرق به استان خراسان شمالی و شهرستان بجنورد و از غرب به مینودشت محدود و متصل می‌شود .
در فاصله 123 کیلومتری از مرکز استان واقع شده است. مساحت این شهرستان حدود 1000 کیلومتر مربع و جمعیت آن بالغ بر59975 نفر است. این شهرستان با توجه به مناظر طبیعی، تفریحگاههای زیبا، وجود آثار باستانی صنایع دستی و تولید ابریشم و تولید عسل یکی از جاذبه‌های گردشکری استان گلستان محسوب می‌شود.
اقوام
شرایط زیستی مناسب نظیر آب و هوای مساعد ، خاک حاصلخیز ، ریزش نزولات آسمانی و ... بخش گالیکش را بصورت یک منطقه مهاجرپذیر در آورده است. از این رو ترکیب جمعیتی این بخش متنوع می‌باشد. و شامل اقوام فارس ، سیستانی ، بلوچ ، خراسانی ، شاهرودی و سمنانی ، قزلباش ، ترک و ترکمن و ... است.
ناهمواریهای ( توپوگرافی ) شهرستان گالیکش
این بخش از دو قسمت کوهستانی و جلگه ای تشکیل شده است.
الف ) قسمت کوهستانی :
نواحی جنوبی و شرقی این بخش دنباله کوه‌های البرز شرقی است. ( حداکثر ارتفاع در خوجه قنبر 2550 متر ). در نواحی شرقی نقاط کوهستانی آن از طریق ارتفاعات جنگل گلستان به ارتفاعات بجنورد متصل می‌گردد ، و از طرف شمال به کوهپایه‌های کم ارتفاع منتهی می‌شود .
ب) قسمت جلگه ای :
اراضی جلگه ای این بخش در شمال و غرب ناحیه کوهستانی قرار گرفته است . این اراضی به سبب مرغوبیت جنس خاک از حاصلخیزی بالایی برخوردار می‌باشند .
دین
دین صد در صد مردم شهرستان گالیکش، اسلام است ، اقوامی نظیر ترکمن‌ها و بلوچ‌ها که عموما در قسمت شرقی بخش گالیکش سکونت دادند ، اهل سنت هستند ، و سایر اقوام نظیر فارس‌ها ، سیستانی‌ها ، شاهرودی‌ها و ... دارای مذهب شیعه می‌باشند.
ویژگی‌های اقتصادی
عمده فعالیت‌های مردم این شهرستان کشاورزی و دامپروری است ، و در کنار آن ابریشم بافی و نوغانداری نیز رواج داشته و در اقتصاد این بخش موثر است.
بخش گالیکش 35 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد ، که گندم ، شالی و سویا و جو و کلزا در آن کاشته می‌شود. شغل دیگر مردم دامداری و دامپروری بصورت سنتی و صنعتی است.
جاذبه‌های گردشگری و مراکز دیدنی
گالیکش به لطف داشتن استعدادهای خدادادی و شرایط مساعد آب و هوایی و جغرافیایی و نقش مهمی که در پیدایش تمدن و توسعه و تکوین تاریخ بشری داشته است ، دارای جاذبه‌ها و اماکن دیدنی بسیاری می‌باشد.
این جاذبه‌ها به جاذبه‌های تاریخی ، طبیعی و گردشگری ، جاذبه‌های و اماکن مذهبی و جاذبه‌های صنایع دستی و هنرهای سنتی تقسیم می‌شود.
از جمله اماکن گردشگری و باستانی شهرستان گالیکش می‌توان به پارک ملی گلستان، آبشارهای لوه، آق سو، گلستان ، موزه‌های حیات وحش و تاریـخ طبیعی پارک ملی گلستان، آق چشمه، چشمه لال، ماهی پران، دشت حلقه، غارهای سیدرشید، فرنگ، وکیارام، ماران کوه، کهنه حمام و امامزاده جعفر(ع) اشاره نمود.
قدیمی‌ترین بقایای حضور انسان در شمال کشور (گیلان ، مازندران و گلستان ) شناخته شده غار کیارام می‌باشد که به 100 هزار سال پیش و دوره پارینه سنگی میانه (موسترین) تعلق دارد.
و در روستایی به همین نام قرار دارد .
بازار هفتگی گالیکش جمعه بازار است. از صنایع دستی آن گلیم بافی، قالی بافی و چادر شب بافی سوزن‌دوزی و ابریشم‌بافی و سراجی نمدمالی را می‌توان نام برد.
منبع :http://golestan.irib.ir/
http://www.nilkooh.ir/
http://hesarnavi.blogfa.com/
آبشار لوه

آبشار لوه

آبشار لوه در روستای لوه در 20 کیلومتری گالیکش و در 5 کیلومتری جاده اصلی گلستان - مشهد و در جنگلی انبوه با درختانی پهن برگ قرار دارد. این آبشار با پارک جنگلی گلستان همجوار است و این موضوع ارزش خاصی به آن بخشیده است. گالیکش آبشارهای زیادی دارد که در این میان آبشار لوه با 75 متر ارتفاع ا...

اطلاعات | نقشه
چشمه لال

چشمه لال

چشمه لال یکی از اماکن تفریحی و دیدنی شهرستان گالیکش می‌باشد که در روستای بش اویلی از توابع بخش لوه این شهرستان در مساحتی حدود سی هکتار، مجموعه‌ای بسیار زیبا و دیدنی می‌باشد.این چشمه در فاصله بیست و هفت کیلومتری شرق شهر گالیکش و در حاشیه جاده بین‌المللی گالیکش، مشهد قرار دارد. پس از رسی...

اطلاعات | نقشه
آبشار آق سو

آبشار آق سو

آبشار آق سو به فاصله 42 متری از شهر گالیکش و در انتهای شرق پارک ملی گلستان واقع است . حوضچه‌های طبیعی این آبشار بصورت ارگانیک و پله ای آب را از سرچشمه آبشار با ارتفاعی معادل 30 متر به انتهای مسیر می‌رساند. میزان دبی آب این آبشار 30 لیتر بر ثانیه و ارتفاع آن در حدود 70 متر است. این آب...

اطلاعات | نقشه

آبشار زیبایی که برای دیدنش نیاز به مجوز دارید

در نقاطی از پارک ملی گلستان طبیعت بکر و دست‌نخورده‌ای وجود دارد که کمتر کسی توانسته تمامی آن را ببیند و درک کند. یکی از همین طبیعت‌های بکر، آبشار «آدم چاغران» است که آب پرخروش آن از دل رشته‌کوه‌های به همین نام سرچشمه می‌گیرد.
در فاصله 45 کیلومتری شرق شهر گالیکش و در محدوده تفرجگاه تنگه گل آبشاری به نام آدم چاغران که مشرف‌به سخره‌هایی به این نام هستند است که برای دیدن این زیبایی خدادادی نیاز است تا مجوز اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان گلستان را همراه داشت باشید.
پس از رسیدن در تفرجگاه تنگه گل باید فاصله چهار کیلومتری این تفرجگاه تا آبشار آدم چاغران را که بخشی از آن نیز سخره ای است را به سمت شمال پارک طی کنید.
وجه‌تسمیه آدم چاغران که واژه ترکمنی است می‌شود «صدا کننده آدم».
شاید بزرگ‌ترین دلیلی که هم‌وطنان نمی‌توانند بدون مجوز به این مکان بروند وجود وحوش پارک ملی گلستان مانند، کل و بز، مرال، خرس و... در این محل باشد که به جهت حفظ و نگهداری این‌گونه‌ها محافظت می‌شوند. البته اکثراً دانشجویان و محققین پای به این محیط بکر و زیبا می‌گذارند برای انجام مطالعات در خصوص گونه‌های گیاهی و جانوری پارک.
در این مکان بکر و زیبا اثر چندانی از رد پای انسانی نیست و به همین دلیل، اثری هم از زباله نسبت به دیگر نقاط پارک ملی نیست.
آبشار آدم چاغران که بیش از 30 متر ارتفاع دارد بر روی صخره‌ای دیواری به زمین می‌ریزد، بالا سدت این آبشار، آبشارهای کوچک دیگری نیز وجود دارد که به دلیل صعب‌العبور بودن دسترسی به آن‌ها سخت است. تنها محیط بانان پارک این آبشارها را مشاهده کرده اند.
به گزارش «پایگاه خبری تحلیلی نیلکوه» پارک ملی گلستان نخستین پارکی است که در ایران عنوان پارک ملی را به خود اختصاص داد. این پارک تا قبل از سال 1336 از شکارگاه‌های شناخته‌شده و پرآوازه کشور محسوب می‌شد و به جنگل گلستان مشهور بود.
در 19 مرداد سال 1336 به نام منطقه حفاظت‌شده ˈ آلمه وایشکیˈ تحت حفاظت و حمایت کانون شکار ایران قرار گرفت.
پارک ملی گلستان که با وسعت 91 هزار و 895 هکتار تحت حفاظت قرارگرفته در سال 1977 به‌عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره انتخاب و به پروژه شماره 8 برنامه انسان و کره مسکون (MAB) یونسکو اهداء شد و تاکنون نیز جایگاه خود را در خانواده ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره جهان حفظ کرده است.
این پارک در شرق استان گلستان و در حدفاصل استان‌های گلستان و خراسان شمالی قرار دارد که مدیریت آن در اختیار شهرستان گالیکش است.
پارک ملی گلستان پناهگاهی کم‌نظیر برای حیات‌وحش است که 1362 گونه گیاهی که یک‌پنجم فلور گیاهی ایران را شامل می‌شود.
همچنین تاکنون 69 گونه پستاندار، 150 گونه پرنده، سه گونه دوزیست و 24 گونه از خزندگان در این پارک شناسایی‌شده‌اند که نشان از اهمیت حیاتی این پارک دارد.
این پارک شامل دره‌ها و چشم اندازهای متنوع، منابع آبی متعدد نظیر رودخانه‌ها، نهرها و چشمه‌ها و آبشارها است و از تنوع زیستی و ارزش‌های اکوتوریستی بالایی برخوردار است.
پوشش گیاهی این پارک شامل بلوط، بلند مازو، ممرز، انجیلی، پلت، شیردار، کرکو، آزاد، اوری، توسکای قشلاقی، کلهو، انجیر، توت، ملچ، داغداغان، ازگیل و ولیک، زالزالک، سیاه تلو، گوجه وحشی، شیرخشت، گردو، تمشک، انار وحشی، گلابی وحشی، زرشک، تاغ، گز، پرند، کاروانکش، گون، چوبک، درمنه، خارشتر و ارس است.
جاده ترانزیتی و بین‌المللی تهران به مشهد مقدس نیز از وسط این پارک ملی عبور می‌کند. ... ادامه مطلب
آبشار زیبایی که برای دیدنش نیاز به مجوز دارید

کرنگ کفتر، آبشاری زیبا اما ناشناس

آبشار کرنگ کفتر در روستای کرنگ کفتر از بخش لوه شهرستان گالیکش واقع است.
این آبشار در جنوب روستای کرنگ کفتر و در فاصله 2 کیلومتری از این روستا قرار دارد. این آبشار از روی دیواره‌ای عمودی با سنگ‌های طبقه طبقه موازی فرومی‌ریزد.
روستای کرنگ کفتر در فاصله 17 کیلومتری شرق گالیکش و در سه کیلومتری جاده ... ادامه مطلب
کرنگ کفتر، آبشاری زیبا اما ناشناس

روستایی به پاکی پادلدل...

روستای پادلدل در فاصله 32 کیلومتری جنوب شرقی گالیکش قرار دارد.
کلیه اراضی کشاورزی روستا به صورت دیم است و بیشتر گندم، جو و عدس کاشت می‌شود. از ویژگیهای برجسته روستا اینست که در این روستا از دیرباز کسی سیگار نمی‌کشیده و ساکنان روستا می‌گویند ما تا به یاد داریم، پدر و اجدادمان نیز گفته اند سیگاری نداشته اند.روستای پادلدل یک روستای پاک است ؛ در مغازه‌های این روستا هیچ سیگاری پیدا نمی‌شود. ... ادامه مطلب
روستایی به پاکی پادلدل...

آشنایی با روستای بکر و محروم یورت کاظم

روستای یورت کاظم با 45 خانوار و 185 نفر جمعیت در فاصله 11 کیلومتری جنوب شرقی شهر گالیکش قرار دارد.این روستا 60 هکتار زمین زراعی دارد. شغل اصلی مردم روستا کشاورزی است و بیش از 50 درصد از زمین‌های آن زیر کشت توتون قرار دارد.
در این روستا 200 راس گوسفند، 2 راس گاو، یک دستگاه نیسان و 3 دستگاه تراکتور ... ادامه مطلب
آشنایی با روستای بکر و محروم یورت کاظم

زینب خوشرو

زینب خوشرو یکشنبه 12 مهر 94 - 00:29

عاشق روستا و روستا گردیم

یکی از گیاهان جنگلی که به وفور در شمال ایران و از جمله گالیکش یافت می‌شود وِلیک ( Vellik ) است.بسته به رنگ میوه سرخ ولیک و سیاه ولیک نامید‌ه می‌شود‌. ولی نام محلی آن د‌ر هر یک از مناطق کشور متفاوت است از جمله د‌ر لاهیجان «کُمار»، د‌ر رامسر و شهسوار «کِجیل»، شرق مازندران وَلیک و ......
هر چند که این ... ادامه مطلب

شبکه اجتماعی گردشگری تیشینه

ستاره فربد مهر

ستاره فربد مهر ﺳﻪشنبه 17 شهریور 94 - 00:54

خیلی مفید بود

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره گالیکش

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید