آب و هوا

توضیحات

ویرایش

تاشکَند (نام‌های دیگر: تاشکنت، چاچ، شاش) پایتخت کشور ازبکستان است.چاچ باستان در گستره چیرچیک و در میان دو شاخه از رودخانه سیردریا، رود ایگران در باختر و رود پرگ در خاور، که چند فرسنگ از یکدیگر فاصله دارند و کم و بیش موازی هستند، نهاده بود و جنوبی‌ترین نقطه آن به رودخانه سیردریا می‌رسید.
چاچ در واقع در کران راست رودخانه سیردریا قرار داشت.
در ۷۵۱م کاوسی‌ان چی فرمانروای چینی، پادشاه چاچ را کشت و دختر او از عرب‌ها کمک خواست. ابومسلم سردار ایرانی، زیاد بن صالح را با لشکری به آن سرزمین روانه کرد.
وی چینی‌ها را در ۱۳۳ق شکست داد و کاوسی‌ان چی در میدان نبرد کشته شد. به سبب این نبرد، اسلام به آسیای میانه را یافت و چینی‌ها دیگر نتوانستند در آن سامان حکمرانی کنند.
در دوره کائونچی دوم (سده چهارم و سده پنجم میلادی) تاشکند گسترش یافت و به شکل شهر درآمد و دارای اجزای شهری، مانند دژ و کاخ گردید.
در ۱۸۶۵ روس‌ها تاشکند را که بخشی از خان‌نشین خوقند بود تسخیر کردند و در ۱۸۶۷ تاشکند به مرکز جدید اداری، بازرگانی، سیاسی و صنعتی تبدیل شد.
در ۱۹۱۷ برای نخستین بار حکومت بولشویکی در این شهر برقرار شد. در زمین لرزه سال ۱۹۶۶ ویران شد و جاذبه‌های تاریخی شهر که روزگاری آبادی‌ای بر سر راه کاروان‌های جاده ابریشم بود از بین رفت.
تاشکند پس از این حادثه به کمک ۳۰٬۰۰۰ هزار نیروی داوطلب بازسازی شد.
نام چاچ در ادبیات فارسی به‌ویژه در شاهنامه فردوسی بسیار بکار رفته. کمان‌هایی که در قدیم در چاچ ساخته می‌شدند از شهرت فراوانی برخوردار بوده‌اند چنانچه اصطلاح «کمان چاچی» در ادب فارسی معنی بهترین کمان به‌خود گرفته است.
زبان مردم تاشکند، ازبکی و فارسی بخاری است.بیشتر مردم تاشکند مسلمان و سنی مذهب و پیرو فقه حنفی هستند. محل استقرار مرکز روحانی آسیای میانه در تاشکند است.
دین رسمی این کشور اسلام است و ادیان دیگر ازبکستان از جمله مسیحی ( ارتودکس‌های روسی)، یهودی و بودایی (کره ای ها) نیز اجازه فعالیت مذهبی دارند.

منبع:
fa.wikipedia.org

موزه امیر تیمور

موزه امیر تیمو...

موزه امیر تیمور در میدانی به همین نام قرار دارد. میدانی که مجسمه‌ی تیمور به جای مجسمه‌ی "مارکس" سال 1994 سوار بر اسب در آن جا گرفت. معماری موزه بی نظیر است و البته سقف گنبدی آن. در مورد تاریخ مغول اطلاعات زیادی در این موزه وجود دارد.موزه امیر تیمور در ششصد و شصتمین سالگرد امیر تیمور...

اطلاعات | نقشه
مسجد جامع تاشکند

مسجد جامع تاشک...

قدیمی‌ترین مسجد جامع تاشکند گنجایش تعداد زیادی نمازگزار را داراست که قدمت آن به سال 816 هجری می‌رسد.مسجد جامع خواجه احرار در بالاترین نقطه مرکز ازبکستان بنا شده تاکنون چندبار بازسازی شده است. مسجد جامع خواجه احرار ولی واقع در منطقه «چارسو» است که تنها نمونه مساجد اواخر قرون وسطی در آسی...

اطلاعات
بازار چهارسو

بازار چهارسو

در پایتخت ازبکستان یک بازار دهقانی به نام «اسکی ژووه» وجود دارد که بیشتر با عنوان بازار «چارسو» مشهور است.بازار «چارسو» در تاشکند یکی از بزرگترین بازارها در آسیای مرکزی محسوب می‌شود. این بازار نه تنها بزرگترین بلکه قدیمی‌ترین بازار منطقه آسیای مرکزی است که بیش از 2 هزار سال پیش در این ...

اطلاعات | نقشه
برج تاشکند

برج تاشکند

برج تلویزیونی تاشکند یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری شهر تاشکند ازبکستان محسوب می‌شود. این برج تلویزیونی 375 متری همچنین یکی از بلندترین سازه‌ها در آسیای مرکزی محسوب می‌گردد و اکنون به نمادی برای توسعه ازبکستان تبدیل شده است.کارهای ساخت این برج از سال 1978 میلادی آغاز و پس از 6 سال ب...

اطلاعات | نقشه

نظر شما درباره تاشکند

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید