آب و هوا

توضیحات

ویرایش
دلهی که در فارسی به اشتباه دهلی خوانده می‌شود دومین کلانشهر بزرگ هند است و دهلی نو، پایتخت هند، نیز بخشی از این کلانشهر است. دهلی طبق سرشماری سال ۲۰۰۱ با جمعیتی برابر ۱۳٬۷۸۲٬۹۷۶ نفر جمعیت مرکزی و بیش از ۲۲ میلیون نفر در کلان شهر دهلی یکی از بزرگترین ...مشاهده کامل متن شهرهای هند است و با قدمتی افزون بر ۵۰۰۰ سال به همراه دمشق و بنارس از قدیمی‌ترین شهرهای جهان محسوب می‌شود.
این شهر تاکنون ۱۱ بار ویران گشته و از نو ساخته شده است. دهلی قدیمی‌ترین ناحیه مسکونی جهان به‌شمار می‌رود که تاکنون همواره مسکون بوده است.دهلی آمیخته‌ای است از جامعه سنتی و مدرن و نمودی است از اجتماع مذاهب، قومیت‌ها و فرهنگ‌های مختلف.
شهر دهلی در ناحیه مرکزی نیمه شمالی هند و در ساحل غربی رود یامونا (جمنا) واقع شده و دارای ۲۳۹ متر ارتفاع از سطح دریا است. وسعت ناحیه پایتختی ملی دهلی برابر ۱۴۸۳ کیلومتر مربع است که ۷۰۰ کیلومتر آن ناحیه شهری و ۷۴۳ کیلومتر مربع ناحیه روستایی است و از بزرگترین کلانشهرهای جهان محسوب می‌گردد.
ناحیه پایتختی ملی دهلی یا ایالت دهلی که دهلی‌نو مرکز آن می‌باشد، از طرف شرق به ایالت اوتارپرادش و از طرف شمال، غرب و جنوب به ایالت هاریانا محدود می‌گردد و تماماً بر روی جلگه رود گنگ واقع است.
دهلی به تناسب سایر مناطق هندوستان به‌داشتن هوای نچندان مطلوب مشهور است. از طرفی گرما و خشکی بیابان‌های راجستان را دارد و از طرفی سرمای هیمالیا. بین آوریل تا اکتبر هوا گرم و سوزان است معمولاً بالای ۴۰ درجه سانتی گراد.
در فصل باران‌های موسمی به‌ویژه در ماه‌های ژوئیه و اوت باران‌ها سیل‌آسا هستند و در زمستان مخصوصاٌ در دسامبر و ژانویه دما تا نزدیکی صفر پایین می‌آید.
به‌طور کلی دهلی دارای سه فصل آب و هوایی است: ۱- فصل باران‌های موسمی یا مانسون از اول ماه جون به مدت ۴ تا ۵ ماه. ۲- فصل سرما از اول ماه نوامبر به مدت ۴ ماه و فصل گرما از اواسط ماه مارچ به مدت ۳ ماه.
آب و هوای دهلی در بهار گرم و مرطوب است و باید از کولر گازی استفاده کرد. در طول زمستان نیز حداقل برای ۳ ماه نیاز به استفاده از بخاری احساس می‌شود.
از سال ۱۷۷۲ تا ۱۹۱۱ شهر کلکته پایتخت هندوستان بود ولی به خاطر مرکزیت دهلی، جرج پنجم بریتانیا، که در دههٔ ۱۹۰۰ پادشاه هند به‌شمار می‌آمد پایتخت را از کلکته به دهلی نو منتقل کرد.
این شهر دارای پنج هزار سال قدمت است و آثار دوران تمدن موهنجودارو و یا دره رود سند در آن یافت شده است. دهلی اولین پایتخت حکومت مسلمانان از قرن دوازده تا ۱۹ میلادی بوده و طی قرون متمادی، جنگها و ویرانیهای فراوانی را به خود دیده است که از مهمترین آنها حمله تیمور و نادر شاه به این شهر را می‌توان نام برد.
تخت طاووس و الماس معروف دریای نور از غنائم با ارزشی است که از این شهر به ایران منتقل شده است.
اولین جنگ برای استقلال سرزمین هند، درسال ۱۸۷۵ در شهر دهلی به وقوع پیوست. انگلیسی‌ها در سال ۱۹۱۱ مرکز حکومت خود را از کلکته به این شهر انتقال دادند. طراحی و احداث دهلی نو بلافاصله پس از استقرار حکومت انگلیسی‌ها، توسط یک معمار برجسته انگلیسی به نام «ادوین لوتینز» در جنوب دهلی آغاز گردید.
دهلی نو پس از استقلال به‌عنوان پایتخت هند معرفی شد.
از مراکز عمده خرید برای جهانگردان می‌توان دیلّی هات، جان پت، کانات پَلِس، پالیکا بازار، اَنسال پلازا، آی.ان.ای (آینا) مارکت، سروجی نگر، کارول باغ را نام برد.
صنایع دستی پارچه‌ای، چوبی و سنگی از بهترین سوغاتی‌های هند است.زبان‌های رسمی این شهر زبان هندی، پنجابی، اردو و انگلیسی می‌باشند.

منبع:fa.wikipedia.org
معبد نیلوفر آبی

معبد نیلوفر آب...

معبد نیلوفر آبی ، معبد آیین بهائی یا مشرق الاذکار بهائیان در شهر دهلی‌نو پایتخت هندوستان است و به عنوان مادر معابد شبه قاره هند شناخته شده است. معمار این ساختمان یک ایرانی بهائی به نام فریبرز صهبا است که در طرح معماری این بنا از گل نیلوفر آبی الهام گرفته است. این گل در هندوستان با عباد...

اطلاعات | نقشه
دروازه هند

دروازه هند

دروازه هند بنای یادبود ملی هند است که در قلب دهلی نو پایتخت کشور هندوستان واقع است. این بنای باشکوه با ارتفاع ۴۲ متر توسط سر ادوین لیتینز معمار بریتانیایی طراحی شده و در محوطه‌ای باز و نزدیک به مجموعه زیبای کاخ ریاست جمهوری هند در سال ۱۹۳۱ ساخته شده است. در اصل این بنا به‌عنوان یادبو...

اطلاعات | نقشه
قطب منار

قطب منار

قُطب منار مناره‌ای در دهلی پایتخت هندوستان است که ۷۲/۵ متر ارتفاع دارد و بلندترین بنای آجری دنیاست. این مناره بزرگ از مرمر و سنگهای سرخ ساخته شده و به دستور سلطان معزالدین غوری از سلسله غوریان و توسط غلام ترک و سپهسالار او قطب‌الدین ایبک، که بعدها به پادشاهی رسید، در ۱۱۹۹ میلادی بنیان‌گ...

اطلاعات | نقشه

بزرگترین و زیباترین جاذبه گردشگری دهلی

قلعه سرخ (رد فورت یا لال قلعه) بزرگترین و زیباترین جاذبه گردشگری در شهر دهلی ،پایتخت هندوستان ، است. در سال ‏‏1638 ، شاه جهان ، پنجمین امپراطور مغول ، پایتخت امپراطوری خود را از آگرا به شهر تازه ساخته شده دهلی – که شاه جهان ‏آباد می‌نامیدند – تغییر داد. در همین زمان نیز دستور احداث کاخی جدید در این شهر ... ادامه مطلب
بزرگترین و زیباترین جاذبه گردشگری دهلی

مدرسه مادربزرگ‌ها در هند

در حاشیه دهلی نو مسئولان مدرسه‌ای برای خانم‌های سالمند هندی دوره‌های آموزشی برگزار می‌کنند تا آنچه را که آنها در کودکی به دلیل فقر، شرایط خانوادگی و حتی اوضاع بد اجتماعی از دست داده‌اند، در سنی که مادربزرگ هستند، جبران شود.
این دوره‌ها که یکساله است به سالمندان هندی، خواندن، نوشتن و شمارش اعداد را یاد می‌دهد تا کمی از مشکلات آنها بکاهد.
پیرترین دانش‌آموز کلاس مدرسه مادربزرگ‌ها، 90 سال دارد و صاحب چندین نوه است، او که در کودکی به خاطر فقر و تعصب خانواده از تحصیل بازمانده است، این مدرسه را فرصتی می‌داند تا آنچه را که خیلی وقت پیش باید می‌آموخته، بیاموزد.
هدف این مدرسه از تشکیل کلاس‌های آموزشی برای خانم‌های سالمند، مبارزه علیه بی‌سوادی و تعصب بیجا خانواده‌های هندی نسبت به تحصیل دخترانشان در مدرسه است. ... ادامه مطلب
مدرسه مادربزرگ‌ها در هند

قلعــه سفیدی که سرخ شد!

قلعه سرخ یا لال قلعه یکی از پرطرفدارترین مراکز توریستی دهلی-هند- است که سالانه هزاران بازدید کننده از سرتاسر دنیا را به سوی خود می‌کشاند.
قلعه سرخ در حقیقت سفیدرنگ بوده اما به مرور زمان با کمرنگ شدن آن ،بریتانیایی‌ها قلعه را به رنگ قرمز در آوردند.پس از اتمام ساخت 10 ساله آن در سال 1648،در سال 2007 ... ادامه مطلب
قلعــه سفیدی که سرخ شد!

مجموعهٔ تاریخی خاجوراهو

مجموعهٔ تاریخی خاجوراهو که مجموعه‌ای از معابد هستند در ایالت مادها پرادش در ۶۲۰ کیلومتری دهلی نو واقع شده‌است و یکی از محبوب‌ترین مقصدهای توریستی در هندوستان می‌باشد.این مجموعه به خاطر مجسمه سازی وابسته به عشق شهوانی خود که در قرون وسطی تراشیده شده‌اند مشهور است.و توسط یونسکو یکی از عجایب هفتگانه در هند در نظر گرفته شده‌است.و در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند. ... ادامه مطلب
مجموعهٔ تاریخی خاجوراهو

بزرگترین مرکز جلب گردشگران در شهر دهلی

قلعه سرخ بزرگترین مرکز جلب گردشگران در شهر دهلی پایتخت هندوستان است. لال در زبان هندی به معنی قرمز است. دستور احداث این قلعه را شاه جهان پنجمین امپراتور مغول یا امپراتور گورکانی، وقتی که پایتخت خود را از اگرا به دهلی تغییر داد، صادر کرد. ساخت آن نه سال به طول انجامید و در سال ۱۶۴۸ تکمیل شد. این قلعه ... ادامه مطلب
بزرگترین مرکز جلب گردشگران در شهر دهلی

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره دهلی

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید