آب و هوا

توضیحات

ویرایش
آگره یا آگرا سومین شهر بزرگ در ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان است. این شهر درکنار رودخانه یامونا (جمنا) قرار گرفته و از دهلی پایتخت هند، با ماشین تنها دو ساعت و نیم، با قطار ۴ ساعت و با هواپیما ۳۰ دقیقه فاصله دارد.
نام آگره به شکل «آگرهبانا» نخستین بار در کتاب حماسی ماهابهاراتا آمده و معناشناسان آن را «پردیس» یا «بهشت» معرفی کرده‌اند.در قرن‌های ...مشاهده کامل متن ۱۶ یا ۱۷ میلادی آگره به راستی تمثالی از پردیس در روی زمین شده بود.
آگره در زمان حکومت اکبر، جهانگیر و شاه جهان اهمیت زیادی یافت. این شهر پایتخت حکومت اکبر، پادشاه بزرگ امپراتوری مغولی هند یا گورکانیان بوده و در آن زمان تبدیل به مرکز هنر، فرهنگ، تجارت و یادگیری کشور پهناور هندوستان گردید.
از این رو در گذشته این شهر را اکبرآباد می‌نامیدند.
مساحت آگره ۱٬۸۰۰ و جمعیت آن بیش از ۱٬۴۰۰٬۰۰۰ نفر (در سال ۲۰۰۱) می‌باشد. ارتفاع آن از سطح دریا ۱۷۱ متر است و در مورد وضعیت کلی آب و هوای شهر آگره می‌توان گفت بهترین آب و هوا را از اکتبر تا مارس دارد و در تابستان هوا حدوداً بین ۲۲ تا ۴۵ درجه و زمستان ۴ تا ۳۱ درجه است.
آگره در سدهٔ ۱۶ میلادی توسط سکندر لودهی (سلطان دهلی از دودمان لودهی متوفی به سال ۱۵۱۷) کشف شد. سپس بابر موسس سلسله امپراتوری مغولی هند برای مدتی در آگره ماند و ساخت باغ‌هایی چهار گوش به سبک باغ‌های ایرانی را در آنجا مرسوم کرد.
اکبر در این شهر قلعه آگره را ساخت و جهانگیر آن را با کاخ‌ها و باغ‌های بسیار زیبا مزین کرد. همچنین شاه جهان با ساخت تاج محل شهرتی عالمگیر برای این شهر به ارمغان آورد.
هم اکنون این شهر از مراکز گردشگری هند به شمار می‌رود.
آگره با نام «اکبرآباد» پایتخت شاهانی چون اکبر، جهانگیر و شاه‌جهان بوده که زبان مادری‌شان فارسی بود و در گسترش زبان فارسی در شبه‌قاره هند کوشیدند و کامیار بودند.
نخستین باغ معروف به «باغ‌های پارسی» در کرانه رود یامونا در همین شهر شکل گرفت و سازندهٔ آن شاه بابر بود. نام خاص این باغ ایرانی آرام باغ است.
اکبرشاه، نوهٔ بابر، قلعه لعل را ساخت و آگره را به مرکز هنری، بازرگانی و مذهبی تبدیل کرد. شهرک فاتح پورسیکری در حومهٔ آگره هم از میراث اکبر است. باغ‌های سبز و انبوه قلعه سرخ بازمانده از جهانگیر، پسر اکبر مغول است.
و اما شاه‌جهان با علاقه‌ای که به هنر معماری داشت، به آگره و هندوستان ساختمانی را تقدیم کرد که همین حالا هم درخشان‌ترین نگین تاج سر هند محسوب می‌شود.
شاه‌جهان پایتخت‌اش را به دهلی منتقل کرد؛ اما پسرش اورنگ‌زیب دوباره به اکبرآباد برگشت و پدرش را به زندان قلعه سرخ انداخت.
بعد از مدتی، سال ۱۶۵۳، پایتخت اورنگ زیب به شهر اورنگ‌آباد در فلات دکان هند کوچید و تا پایه‌های امپراتوری بابری یا مغول هند به لرزه افتاد، اکبرآباد تحت نفوذ قوم‌های ماراتها و جاث واقع شد و آگره نام گرفت و از سال ۱۸۰۳ میلادی تسلیم امپراتوری بریتانیا شد.

منبع:fa.wikipedia.org
سیکندرا

سیکندرا

سیکَندَرا نام شهرکی است که در نزدیکی شهر اگرا در ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان واقع است و آرامگاه جلال‌الدین محمد اکبر سومین و بزرگترین پادشاه سلسله گورکانیان هند در آن بنا شده است. مقبرهٔ اکبر که به نام منطقه یعنی سیکاندرا شهرت دارد در مساحتی حدود ۱۱۹ جریب یا ۴۸۲۰۰۰ متر مربع سا...

اطلاعات | نقشه
تاج محل

تاج محل

تاج محل بنایی است با ۵۸ متر ارتفاع که در نزدیکی اگرا در ایالت اوتار پرادش هندوستان ساخته شده است.تاج محل از پرآوازه‌ترین بناهای جهان و آرامگاه زیبا و باشکوهی است که یکی از عجایب هفتگانه جدید دنیا نیز به شمار می‌رود. این بنا به دستور شاه جهان، پنجمین امپراتور گورکانی هند به منظور یادبود...

اطلاعات | نقشه
قلعه آگره

قلعه آگره

قلعه آگره‏ یا لال قلعه که همچنین به قلعه سرخ یا حصار سرخ نیز مشهور است؛ در شهر آگره هند و در شمال بنای مشهور تاج‌محل، واقع شده است. این بنا که قدمت آن به سدهٔ شانزدهم می‌رسد به همراه تاج محل از جاذبه‌های گردشگری این شهر به‌حساب می‌آید. این قلعه مستحکم از سنگ ماسه سرخ رنگ با دیوارهایی...

اطلاعات | نقشه

یکی از معروفترین مساجد هندوستان

مسجد جامع شهر آگرا یکی از معروفترین مساجد هندوستان می‌باشد که در سال 1648 به دستور شاه جهان ،روبروی قلعه سرخ ، در قسمت دهلی قدیم واقع شده است این مسجد با نام مسجد جمعه هم در بین گردشگران تور هند شناخته می‌شود و دارای 10 کتیبه سنگی فارسی است و بعنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری هند محسوب می‌شود.مسجد جامع ... ادامه مطلب
یکی از معروفترین مساجد هندوستان

آخرین نقطه دیدنی تاج محل

یکی از مناطق دیدنی تاج محل که کمتر شناخته شده، در مقابل بنای تاریخی در سواحل شمالی رودخانه جمنا در آگرا وجود دارد. این باغ بازمانده از دوران ایلخانی است، جاذبه ای با شکوه که پیشنهاد می‌کنیم در سفر به هند و آگرا دیدن آن را از دست ندهید. این محل باغ مهتاب است که مجموعه باغ قدیمی به قدمت یک قرن است و به ... ادامه مطلب
آخرین نقطه دیدنی تاج محل

مقبره اکبر کبیر

تاج محل بنای خیره کننده در آگرا که یکی از عجایب هفتگانه جهان است به خاطر ساخت و ساز پیچیده آن برای چندین دهه بسیاری از معماران را مبهوت خود کرده و هنوز هم میلیونها نفر از مردم را از سراسر جهان جلب می‌کند.
از میان تمام حکمرانانی که بر امپراتوری مغول حکومت کردند، حکومت امپراتور اکبر (۱۵۴۲ – ۱۶۰۵) می‌تواند ... ادامه مطلب
مقبره اکبر کبیر

آرامگاه مریم آگرا

مریم یکی از همسران اکبر شاه در سال 1622 درگذشت. آرامگاه او، در سال 1611 توسط جهانگیر شاه ساخته شده است. آرامگاه مریم در جاده تانت پور قرار دارد و یکی از برترین دیدنی‌های هندوستان و جاذبه‌های گردشگری تور هند و آگراست. با توجه به وصیتش به روش اسلامی به خاک سپرده شد. محل آرامگاه وی به یک جاذبه توریستی برای ... ادامه مطلب
آرامگاه مریم آگرا

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره آگرا

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید

تمامی حقوق اين سايت متعلق به تیشینه می‌باشد.