رزرواسیون آنلاین خدمات گردشگری کشور، عقب‌تر از الگوهای خارجی

رزرواسیون آنلاین خدمات گردشگری کشور، عقب‌تر از الگوهای خارجی

خدمات رزرواسیون آنلاین در داخل کشور برای رسیدن به نمونه‌های مشابه بین المللی، فاصله ای بس طولانی در پیش دارد که جز با بهبود زیرساخت‌های فناوری، بانکی، اعتباری و مدیریت یکپارچه محقق نمی‌شود.
ارایه خدمات آنلاین گردشگری در دنیا یکی از موفق‌ترین بخش‌های گردشگری بوده و دلیل موفقیت آن راحتی و حجم بالای اطلاعاتی است که برای متقاضیان سفر و کاربران خود فراهم می‌سازد تا بتوانند با قیاسی جامع به انتخابی بهتر دست زنند. افزایش انعطاف پذیری و سرعت واکنش شرکت‌ها به تغییرات، کاهش هزینه ها، تحقق بازاریابی‌های ارتباطی و کارا از جمله مزایای ارایه خدمات گردشگری به صورت آنلاین است.
کسب آگاهی از تعداد بازدیدکنندگان و آنچه که مورد بازدید قرار داده اند منجر به درک اطلاعاتی و آگاهی بیشتر از رفتار خرید کاربران شده و ارائه پیشنهادات بهتر را از جانب این گونه کسب و کارها ممکن می‌سازد. از بین خدمات آنلاینی که به گردشگران ارائه می‌شود می‌توان به رزرواسیون آنلاین اشاره کرد: رزرواسیون آنلاین خطوط هواپیمایی، هتل و تورهای گردشگری.
راه اندازی سیستم‌های ذخیره مرکزی (CRS) در دهه 70 میلادی و سیستم‌های توزیع جهانی (GDS) در اواخر دهه 80 میلادی باعث انتقال بهترین تجارب عملیاتی و راهبردی در صنعت گردشگری شده و رزرواسیون آنلاین را میسر ساخته است.
رزرواسیون آنلاین چه در هتل و چه در خطوط هواپیمایی به شیوه محبوبی برای رزرو صندلی‌های هواپیما و اتاق‌های هتل تبدیل شده است. مسافران می‌توانند به صورت آنلاین با ایمنی بالا و حفظ حریم خصوصی لازم با انتخاب کمترین هزینه و بهترین خدمات، اقدام به رزرو صندلی‌های خطوط هواپیمایی و یا اتاق هتل‌های مختلف کنند. مزیت استفاده از کانال‌های توزیع جهانی این است که آنها تنها یک پایگاه داده فراهم می‌سازند که از آن، تمام منابع رزرواسیون مربوط به نرخ و تعداد اتاق ها/صندلی‌های در دسترس را فورا بیرون می‌کشند.

امروزه مسافران می‌توانند بر روی وب سایت هتل‌ها و یا خطوط هواپیمایی رزرو خود را انجام دهند. هتل‌ها و خطوط هواپیمایی نیازمند برنامه و موتورهای رزرواسیون هستند تا آنها را به وب سایت خود مرتبط ساخته و امکان رزرواسیون آنلاین را برای مسافران فراهم سازد. آژانس‌های مسافرتی نیز می‌توانند با دستیابی به این وب سایت‌ها و با تایید مستقیم از خدمات رزرو، اتاق‌های مورد نیاز خود را حفظ کنند. همچنین سایت هایی وجود دارند که در جستجو برای بهترین و ارزان‌ترین معامله‌ها تخصص یافته و امکان خرید آنلاین را فراهم می‌سازند. در این فرآیند هتل‌ها با چالش بزرگی رو به رو هستند: تعیین دقیق نرخ و اشغال اتاق‌های هتل.
هتل‌های زنجیره ای بزرگ، ارتباط مستقیم با سیستم‌های توزیع جهانی خطوط هوایی برقرار کرده و این سیستم ها، اطلاعات هتل‌ها را مستقیما در اختیار هزاران آژانس و مشاور مسافرتی قرار می‌دهند که در سیستم آنها ثبت نام کرده اند. هتل‌های شخصی و کوچک ممکن است نتوانند هزینه ثبت نام در سیستم‌های توزیع جهانی را تقبل کنند و به همین دلیل بر دیگر شرکت هایی اتکا می‌کنند که از چنین ارتباطاتی برخوردارند. این هتل‌ها ممکن است اطلاعات خود را به وب سایت‌های آژانس‌ها و مشاورین گردشگری فرستاده و با پرداخت کمیسیون به آنها خدمات خود را به مسافرانی که به سیستم‌های رزرواسیون آنلاین‌ها متصل هستند، بفروشند.
یک سیستم مرکزی رزرواسیون، یک سیستم کامپیوتری برای ذخیره و بازیابی اطلاعات است که تراکنش‌های مربوط به سفر را هدایت می‌کند. این سیستم‌ها اصالتا برای خطوط هواپیمایی طراحی و عملی شده بود اما بعدها دایره خدمات آن به هتل‌ها و آژانس‌های مسافرتی نیز کشیده شد.
سیستم‌های رزرواسیون مرکزی کامپیوتری شده‌ی هتل ها، در طول سالیان متمادی به ساختارهایی با توانایی مدیریت موجودی کامل نرخ و تعداد دقیق اتاق‌های هتل تبدیل شده است که امکان تایید آنی اتاق را فراهم می‌سازند.
بسیاری معتقدند، بهترین شیوه در مدیریت موجودی اتاق‌های هتل، موجودی تک صورته است که در آن داده‌های مربوط به موجودی اتاق‌ها در سیستم‌های رزرواسیون مرکزی، به صورت داده‌های به اشتراک گذارده شده ای نشان داده می‌شود که با اتصالات بالا به پایین و پایین به بالای ترافیک رزرواسیون، امکان بهنگام کردن موجودی اتاق ها، اصلاح نرخ‌ها و اطلاعات مهمانان را امکان پذیر می‌سازد.

در ادامه این گزارش، کارشناسان و فعالان گردشگری به بیان نظرات خود پرداخته اند که در لینک زیر می‌توانید پیگیری نمایید:
http://www.donyayesafar.com/n/2735
رزرواسیون آنلاین خدمات گردشگری کشور، عقب‌تر از الگوهای خارجی

حمید سجادی

حمید سجادی ﺳﻪشنبه 12 آبان 94 - 08:56

خیلی مقاله خوبی بود ممنون

مطالب بیشتر
[username]

[username] [shamsidatetime]

[postbody]