کلمه رامه یا (رومه) از رابند گرفته و وجه تسمیه کلمه رابند بدلیل ریزش کوه چهل تن است که در ابتدای روستای چهار طاق واقع شده است. با ریزش این کوه راه ارتباطی و رودخانه بسته شده و دریاچه ای در پشت این کوه ایجاد شد واهالی روستا راه دیگری را که معروف به دیرند بود و دورتر و صعب العبور نیز بود باید طی میکردند .
به روایت دیگر و گفتههای اهالی روستا کلمه رامه به معنی رام بودن و همچنین به معنی آرامش وامنیت میباشد و در گذشته پناهگاه یاغیان و راهزنان بود. راهزنان در منطقه ای به نام ده نمک که مسیر راه
تهران –
مشهد بود به کمین مینشستند وبه کاروانیان حمله میکردند واموال آنان را به غارت میبردند وازآنجا که دره رامه محلی امن برای راهزنان بود به این دره پناه میآوردند.
منطقه گردشگری رامه در شمال شرقی شهر
گرمسار و شمال روستای تاریخی ده نمک قرار دارد. فاصله این روستا تا شهرفیروزکوه حدود40 کیلومتر است و تا قبل از انقلاب فاقد راه ارتباطی ماشین رو بود.
به همین دلیل اهالی با پای پیاده و یا اسب و قاطر به این شهر میرفتند.
ابن روستا در تابستان آب و هوای بسیار خوبی دارد و در پایان هفته و تعطیلات افراد بسیار ی از شهرستان
گرمسار و بخش آرادن به آن سفر میکنند. آب و هوای
...مشاهده کامل متن مطبوع و کوهستانی چهار طاق و رامه و طبیعت بکر و دست نخورده این منطقه یکی از جذابیتهای منحصر به فرد محسوب میشود.
از طرف دیگر وجود درختان قدیمی در منطقه و وجود مزارع و باغات روستایی و ارتفاعات اطراف آن، قابلیتهای بی شماری برای علاقه مندان به طبیعت و ورزشهای مختلف بوجود میآورد.
این منطقه جزیی از مناطق حفاظت شده استان سمنان به شمار میرود.
از دیگر ویژگیهای آن رودخانه رامه، آبشارهای مرتفع و زیبا و طبیعت بکر و دست نخورده آن میباشد. به دلیل کوهستانی بودن منطقه و نبود راه دسترسی مناسب برای وسایل نقلیه، این منطقه به صورت بکر و وحشی باقیمانده است و این ویژگی یکی از جذابیتهای منحصر به فرد محسوب میشود.
روستای رامه و مناطق اطراف آن دارای پیشینه تاریخی دیرینه ای میباشند. وجود قلعههای قدیمی همچون قلعه ضحاک، چندین قبرستان قدیمی، ظروف سفالی واشیاء عتیقه و سنگ نوشتههای بدست آمده ودرختان کهنسال گردو وآثار بجا مانده ازبناهای بسیار قدیمی نمایانگر سابقه هزار ساله زندگی دراین منطقه است که این موضوع مورد تایید باستان شناسان قرار گرفته و بر همین اساس گفته میشود که دراین منطقه زرتشتیان و گبریها زندگی میکردند.
منابع :
www.dana.ir
www.mehrnews.com
http://www.tebyan.net/
http://www.negahmedia.ir/