چشمه آب معدنی گراب بهبهان در روستای گراب یا گراو در 200 کیلومتری شهرستان اهواز و 16 کیلومتری شهرستان بهبهان واقع گردیده است.
این چشمه بنا به آزمایشات صورت گرفته، جزو چشمههای ممتاز آب درمانی میباشد.
وجود دو آسیاب قدیمی در پایین دست چشمه، نخلستانها، کوه، مزارع کشاورزی، آداب و رسوم مردمی و... از دیگر جاذبههای گردشگری این منطقه است.
جوبیاریهای این چشمه از این روستا و روستاهای پایین دست آن گذشته و نخلستانهای آنها را سیراب میکند. در نتیجه این روستا منظره زیبایی را ایجاد کرده که مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار است.
این چشمه واقع در بهبهان ونام این چشمه از دوکلمه گر و آب تشکیل شده وبه معنی آب درمان، کچلی است. بیمارانی که در گذشته دچار عارضهی قارچهای پوستی یا به تعبیری کچلی میشدند به کمک استحمام در این آب درمان میشد.
چشمه آب گوگردی گراب کنار رشته کوه بربل از امتداد رشتهکوه خوئیز با نخلستانهای زیبا و آسیابهایی از دوران مختلف اشکانی، ساسانی و اسلامی قرار گرفته که از نظر زیبایی و گردشگری از اهمیت خاصی برخوردار است.
اگر آبان و بهمن و دی به خورستان سفر کردید حتما فرصت بازدید از نرگس زار و گراب و مابقی جاذبههای تاریخی و طبیعی این شهر را از دست ندهید.
این چشمه در نتیجه نفوذ آبهای ناشی از بارندگی به درون گسل ارجان در مجاورت این گسل به وجود آمده است و حاوی موادگوگردی فراوان است ، آبهای گوگردی حاوی مقادیری یونهای سولفید هیدروژن ،هیدروژن آزاد ویونهای سولفید بیش از یک میکروگرم درلیتر است .این ترکیبات گوگردی قابلیت جذب توسط پوست بدن را دارند.
استحمام در آبهای گوگردی برای تحمل دردهای رماتیسمی وعفونتهای پوستی توصیه میگردد. بوی هیدروژن سولفوره شبیه بوی تخم مرغ گندیده است.
چشمه آب معدنی گراب به لحاظ دسترسی از موقعیتی مناسب برخوردار است.
درصورت توجه ازیک طرف از سود آوری اقتصادی مناسبی برای سرمایه گذاری دارد واز طرف دیگر به ایجاد اشتغال کمک فراوانی مینماید. ضمن این که میتواند به الگویی مناسب برای توسعه مناطق مشابه تبدیل شود.
سه مجموعهی بسیار مهم در این روستا قرار دارد که با بذل توجه میتواند موقعیت خوبی را برای آن رقم زندکه عبارتند از :
1-چشمه آب معدنی گوگردی گراب که یک مکان تفریحی- درمانی مهم برای بیماران پوستی به شمار میآید.
2-مجموعهی آسیابهای قدیمی که در گذشتههای دور مورد استفاده اهالی این روستا وروستاهای دورتر قرار داشته است.
3-غار چاه بادی که یکی از در دسترسترین غارهای منطقهی بهبهان میباشد و در شمال شرق این روستا در طاقدیس خاییز قرار دارد و محل بسیار خوبی برای گردش گران علمی است .
ضمنا آثاری از سکونت گاههای انسانی ادوار گذشته با سفالینههای بسیار در نزدیکی این روستا قرار دارند که نیازمند تحقیق و بررسیهای بیشتر باستان شناسی است.
منابع :
http://n3-geo.blogfa.com/post-31.aspx
http://shooshan.ir/fa/news/10360
http://www.khouznews.ir/fa/news/14636
http://www.wikipg.com