توضیحات

ویرایش

روستای سراب در فاصله 6 کیلومتری از غار علیصدر قرار دارد و دارای غاری به نام غار سراب میباشد. منطقه ای که غار‌های علیصدر و سراب را در خود جای داده است از نظر زمین شناسی و فرایند غارزایی استعدادی شگرف داشته و وجود این دو غار تآییدی بر این موضوع است.
برای رفتن به غار سراب از همدان در جاده بیجار وارد شده و در تقاطع گل تپه به سمت مسیر علیصدر حرکت کنید. مسافت همدان تا علی صدر 65 کیلومتر است.
بعد از گذشتن از سه راهی کبودرآهنگ، وارد جاده غار علی صدر در سمت راست شده, روستای سراب کمی جلوتر و در فاصله 6 کیلومتری از علی صدر قرار دارد.
بلا فاصله پس از روستا وارد جاده شنی در سمت راست شده و پس از طی مسافت حدود یک کیلومتر دهانه غار سراب در سمت راست جاده دیده میشود .
تپه ای با بخش‌های صخره ای در این قسمت جلب توجه می‌کند که دهانه غار نیز در میان همین صخره‌ها قرار دارد.
در چند نقطه اطراف دهانه غار آب به صورت چشمه هایی به بیرون جریان دارد و نام سراب از آن جهت بر این غار گذارده شده که در برابر دهانه غار نیز آبگیری برای بهره جستن بیشتر از این آب‌ها احداث شده است.
غارهای سراب و علی صدر در سال 1340 کشف شد و از آن زمان تا به حال به دفعات مورد بازدید تیم‌های غارنورد ایرانی و خارجی قرار گرفته است. بدلیل جدا بودن دریاچه‌ها از هم، دالان‌های تنگ و تعدد راههای فرعی، کاوش غار سراب در قسمت‌های مختلف توسط تیم‌های متفاوت صورت گرفته است.
این موضوع دشواری عملیات غارنوردی در سراب را نسبت به علی صدر توجیه می‌کند.
در یکی از طولانی‌ترین جستجوها حدود 800 متر از شعبه اصلی غار سراب مورد بازدید و اکتشاف قرار گرفت. برخی یافته‌ها نشان می‌دهند که مجموع شعبه‌های اصلی، فرعی، دالان ها، دهلیزها و سطوح دریاچه ای در غار سراب حدود 6000 متر می‌باشد.
به دلیل اختلاف فشار درون و بیرون غار و ابعاد دهانه غار ، روزانه حدود 10 متر مکعب آب به شکل بخار از داخل غار سراب به محیط بیرون دفع می‌شود.
هوای بیرون غار کم فشار و هوای درون غار پر فشار است.
دمای متوسط غار در این فصل بین 2 تا 4 درجه سانتی گراد متغیر است. برای بهبود دمای درون غار می‌توان دهانه غار را با مقداری پلاستیک پوشاند.
حفر گودالی در اطراف دهانه غار سراب توسط روستائیان در سال‌های اخیر موجب جریان یافتن بخشی از آب‌های درون غار به بیرون شده است.
از طرفی کاهش میزان بارندگی‌ها در چند سال گذشته نیز علاوه بر عوامل فوق، دلایلی هستند که موجب پائین رفتن سطح آب درون غار به میزان 160 سانتی متر شده اند.
این غار دارای تعدادی تالار دریاچه‌ای، دالان و دهلیز است که به دلیل گردش آب فوق اشباع از کلسیم بیکربنات در آن‌ها و جذب کلسیم کربنات، دارای لبه‌های قرنیز مانند می‌باشند.
دریاچه‌ای به ابعاد 15×20 متر در انتهای غار واقع شده است و درون دریاچه تعدادی جزیره دایره مانند وجود دارد که بخشی از آن‌ها داخل آب بوده و منظره بسیار زیبایی را پدید آورده‌اند.
به این بخش «تالار مرجان‌ها» گفته می‌شود.
این بخش از غار از طریق دالانی مملو از آب به دریاچه مدور دیگری به ابعاد 25×20 متر می‌پیوندد که در حدود 10 متر عمق دارد. این بخش از غار به وسیله دالانی ریزشی و پر پیچ و خم دوباره به تالار مرجان‌ها متصل می‌شود.

منبع:
http://akhzari.blogfa.com/post/25
http://www.irancaves.ir/fa
http://www.old.varkesh.com/pages/
sarab-cave/index.htm

غار علیصدر

غار علیصدر

غار علیصدر غار شگفت انگیزی است که طولانی‌ترین غار آبی دنیا لقب گرفته است. این غار در ارتفاعات ساری قیه نزدیک روستای علی‌صدر شهرستان کبودراهنگ در استان همدان و در یکی از مرتفع‌ترین مناطق استان در دامنه رشته کوه زاگرس واقع شده است. ارتفاع دهانه غار از سطح دریا 2180 متر است. محوطه غار د...

اطلاعات | نقشه
قلعه سنگی باشقورتاران

قلعه سنگی باشق...

قلعه سنگی باشقورتاران در فاصله 1.5 کیلومتری ضلع جنوبی روستای باشقورتاران در بخش شیرین‌سو از توابع شهرستان کبودراهنگ است . این قلعه بر فراز کوهی قرار گرفته است که پس از طی مسیری مالرو و در بخش‌هایی با شیب تندی که دارد امکان دسترسی به قلعه را دشوار کرده است. این محوطه تاریخی در دوره می...

اطلاعات | نقشه
پل کوریجان

پل کوریجان

پل کوریجان با 5 دهنه و 4 دهلیز کوچک و بزرگ مزین به قوسهای جناغی در نزدیکی روستای کوریجان از توابع کبودر آهنگ و در فاصله 16 کیلومتری جاده همدان به تهران قرار دارد. این پل تماما آجری بوده و نوع قوسها جناقی بوده و از بافت آجری ساده ای برخوردار است. در ساخت پل از معماری و مهارت خوبی استفا...

اطلاعات | نقشه
تالاب شیرین‌سو

تالاب شیرین‌سو

تالاب شیرین‌سو در 95 کیلومتری شهر همدان در شمال غربی و در فاصله 40 کیلومتری شهرکبودراهنگ قرار دارد. دسترسی به این تالاب از طریق راه آسفالته کبودراهنگ به شیرین سو - قیدار میسر می‌باشد. وسعت محدوده این تالاب در حدود ۳۰۰ و وسعت دریاچه آن ۴۴ هکتار است. این تالاب منابع آبی متعدد از جمله ...

اطلاعات | نقشه
پارک لاله کبودرآهنگ

پارک لاله کبود...

پارک لاله کبودرآهنگ پارکی در بلوار بعثت شهرستان کبودراهنگ میباشد.این پارک در انتهای بلوار نیروی هوایی کبودرآهنگ، در مجاورت سالن ورزشی علی بن ابیطالب قرار دارد. پارک لاله پارک بزرگی است که یک دریاچه بسیار زیبا دارد,فضای سبز زیبای پارک و همچنین حوض بزرگ دایره ای باصفای این پارک، چشم اندا...

اطلاعات | نقشه
روستای آلان سفلی

روستای آلان سف...

روستای آلان سفلی در بخش گل تپه شهرستان کبودراهنگ واقع درشمال غربی استان همدان در مسیر گل تپه به بیجار و در نزدیکی غار علی صدر قرار دارد . شغل اکثر مردم کشاورزی و دامداری می‌باشد.محصولات باغی و کشاورزی این روستا بیشتر انگور و زرد آلو وگندم و جو می‌باشد. رود شور همدان که به سفید رود و...

اطلاعات | نقشه
غار سراب

غار سراب

روستای سراب در فاصله 6 کیلومتری از غار علیصدر قرار دارد و دارای غاری به نام غار سراب میباشد. منطقه ای که غار‌های علیصدر و سراب را در خود جای داده است از نظر زمین شناسی و فرایند غارزایی استعدادی شگرف داشته و وجود این دو غار تآییدی بر این موضوع است. برای رفتن به غار سراب از همدان در جاده...

اطلاعات | نقشه
قلعه باشقورتاران

قلعه باشقورتار...

این قلعه در فاصله یک و نیم کیلومتری ضلع جنوبی روستای باشقورتاران در بخش شیرین‌سو از توابع شهرستان کبودراهنگ واقع شده که در بالای کوهی قرار گرفته است . پس از طی مسیری مالرو و در بخش‌هایی با شیب تندی که دارد امکان دسترسی به زمانی که در بالای این قلع می‌ایستید گسترده وسیعی از دره‌ها، دشت‌ه...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
الک دولک

الک دولک

بازی‌های قومی سنتی، در کنار قصه‌ها، افسانه‌ها، ترانه‌ها و سایر آداب و رسوم جزء جدایی‌ناپذیر فرهنگ انسان‌ها هستند. این بازی‌ها از بطن زندگی متولد شده‌اند، از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و به مرور تغییر یافته‌اند. از گذشته‌های دور انسان‌ها از ساده‌ترین مواد موجود در طبیعت همچون خاک، سنگ، ...

اطلاعات
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب