این جزیره در محدوده شهرستان
دیر قرار دارد و یکی از نادرترین جزایر جهان و بینظیرترین جزیره خاورمیانه در زمینه زادآوری پرندگان مهاجر دریایی میباشد.
مساحت
جزیره نخیلو سی و دو هکتار است . درسطح این جزیره تپه یا ناهمواری وجود ندارد و ارتفاع سطح آن بیش از سه متر نمیباشد، شکل جزیره به صورت دایره ای و سطح آن از ماسه با بقایای صدفها پوشیده شده است که به طور کامل با یکدیگر ممزوج و یکپارچه شده اند.
جزیره نخیلو، تحت حفاظت محیط زیست استان
بوشهر قرار دارد و به دلیل پوشش مناسب گیاهی، بستر ماسههای صدفی و خالی از سکنه بودن، محل ایده آلی برای تخمگذاری پرندگان تابستان گذر است.
پرندگانی همچون پرستوی دریایی پشت تیره، پرستوهای کاکلی بزرگ و کوچک و نوعی خرچنگخوار که با جمعیتی بیش از پنجاه هزار قطعه در سراسر جزیره کوچک نخیلو پراکنده هستند، منظره زیبایی از پرواز پرندگان در آسمان ایجاد میکنند.
بیشتر قسمتهای جزیره از پشته بقایای رسوبهای صدفی آهک دار پوشیده شده است که با ماسههای سفید ممزوج و ترکیب شده اند طوری که بخشهای
مرکزی درصد بیشتری ماسه دارند و سواحل بیشتر، رسوب صدفهای آهک میباشند.
غیر مسکونی بودن جزیره ، پوشش
...مشاهده کامل متن گیاهی مناسب و نبود عوامل تهدید کننده امنیت جزیره همچون گوشت خواران و دشمنان طبیعی این پرندگان، از عواملی میباشدکه این جزیره را به مهمترین محل تجمع این پرندگان تبدیل کرده است.
بیشتر این پرندگان مهاجر، جزیره نخیلو را برای گذراندن تابستان انتخاب میکنند و با ایجاد آشیانه روی بستر ماسه ای آن اقدام به تخم گذاری و جوجه آوری مینمایند که نمادی از امنیت در این جزیره به دلیل همکاری بین ماهیگیران محلی و محیط بانان محیط زیست استان بوشهر به ویژه محیط بانان منطقه حفاظت شده مند است.
پرندهها از اوایل فروردین برای تخم گذاری به جزیره آمده و تا پایان شهریور یعنی زمانی که جوجهها بزرگ شوند در آن میمانند.
مرکز غرب وشمال غربی این جزیره پوشیده از گیاهان شورپسند میباشد و سواحل شمال و شرق را هم ماسههای به جا مانده از بقایای صدفها و مرجانهای دریایی تشکیل میدهد.
جزیره خالی از سکنه نخیلو علاوه بر پناهگاه پرندگان نادر ،زیستگاه لاکشتهای نادر و کمیاب هم میباشد.
لاکپشتها برای تخم گذاری به جزیره نخلیو میآیند که پس از تخمگذاری، اواخر خرداد لاکپشتها سر از تخم بیرون میآورند .هر شب حدود سی جوجه لاک پشت رد نقرهای مهتاب را میگیرند و خود را به آب دریا میرسانند.
نخیلو میزبان لاک پشتهای دریایی و نوک عقابی از گونههای در حال انقراض این خزنده میباشد.
در بخش دیگری از جزیره نخیلو، تجمع کوچکی از جنگلهای حرا در حاشیه جزر و مدی خور مل گنزه وجود دارد که منحصر به فردترین اکوسیستمهای دریایی را به وجود آورده است.
این درختان زیبا در آب دریا قادر به ادامه حیات میباشند که همیشه سرسبزند و بستر آنها محل مناسبی برای تخمگذاری ماهیان و نرمتنان دریایی است.
منابع:
http://www.bushehrnews.com/
http://www.jamejamonline.ir/
http://www.negahmedia.ir/