مسجد جامع روستای بردستان بر روی تپه ای مشرف به روستا واقع شده است.بنای اولیه مسجد را به عمر
بن عبدالعزیز نسبت میدهند. همچنین یک کتیبه چوبی در مسجد وجود دارد که از ترجمه متن بر میآید که فردی بنام حاجی ابوبکر شاه در سال 852 مسجد را تجدید بنا کرده است.
مسجد از نوع مساجد برونگرا و فاقد حیاط میباشد. سادگی ، شیوایی و استفاده از گچبری برای نمای بیرونی که سفید رنگ است آرامش خاصی به بیننده القا میکند. این مسجد شامل یک شبستان و دو اطاق جانبی است.
شبستان در خلاف قبله و تقریبا شمال به جنوب واقع است و فضایی حدود 750 متر مربع را در بر گرفته است .
مسجد دارای 12 ستون است که سقف را نگاه داشته و هفت دهلیز دارد و ارتفاع سقف تا سطح زمین به 5 متر میرسد. در ضلع شرقی شبستان نیز اطاقی هشت ضلعی قرار دارد که ورودی دو اطاق دیگر است و یک ردیف پلکان مدور در آن وجود دارد که به پشت بام منتهی میشود.
روبروی محلی که امام مسجد اقامه نماز میکند گنبد کوچکی از گچ با هفت غرفه تزئینی و یک ستون سازی گچبری است که سقف را وارونه جلوه میدهد.
بر فراز شبستان بادگیری به سبک معمول جنوب
ایران ساخته شده است که خنکی و مطلوبیت هوای درون شبستان را تامین میکند.بر در ورودی مسجد که طرفین آن دو سکوی سنگی در زیر طاقی تعبیه شده است لوحه ای مرمرین قرار دارد که نشان
...مشاهده کامل متن میدهد بنای مسجد در سال 1273 هجری قمری توسط حیدر خان دشتی تعمیر شده است.در درون یکی از اتاقهای مسجد کتییبه ای بر روی چوب وجود دارد که تاریخ تعمیر مسجد را در سال 852 هجری نشان میدهد.بنابر این مسجد بردستان پیش از تاریخ 852 هجری بنا شده است و گمان میرود از بناهای قرون اولیه اسلامی باشد.
منبع:
http://vista.ir/
http://javanonline.ir/
http://dashtiha.blogfa.com/