این چشمه که در فاصله هشت کیلومتری شمال روستای "برشنه" از توابع بخش همایجان واقع شده است، از میان شکافهای کوه به آرامی بیرون میآید و چند متر پایینتر از سرچشمه رودخانه ای خروشان به راه میافتد که هر تازه واردی را به هیجان میآورد.
آب چشمه "شش پیر" از جنوب شرقی
سپیدان در مسیر کوهستانی به سوی دشت همایجان جریان پیدا میکند و با استفاده از نهرهای سنتی به اراضی و باغهای همایجان منتقل میشود.
رودخانه شش پیر بعد از عبور از تنگ شش پیر و پیمودن راهی کوتاه وارد رودخانه شهر
اردکان میشود.
قسمتی از آبهای شش پیر، پس از گذشتن از بند انحرافی شهید طالبی، کارخانه توربین برقی منطقه را به کار میاندازد. حدود پانصد متری سرچشمه دو واحد پرورش ماهی از آبهای شش پیر بهره مند شده و ماهی قزل آلا پرورش میدهند.
چشمه شش پیر که به دریاچه شش پیر هم شهرت دارد، در میان اهالی استان
فارس، عروس دریاچههای
ایران لقب گرفته است و مردم محلی آن را مقدس میدانند و هر سال در وقتی معین به کنار این چشمه میآیند و دعا میکنند.
در حدود دویست متری چشمه، در دل کوه نوشته ای قاجاری مشاهده میشود که نشان دهنده محبوبیت این چشمه در
دوره قاجار میباشد.
برای
...مشاهده کامل متن رسیدن به این چشمه باید به شهرستان سپیدان در شمال استان فارس و هفتاد و پنج کیلومتری غرب شیراز سفر کنید و سراغ چشمه شش پیر را در شش کیلومتری مرکز آن، شهر اردکان بگیرید.
این چشمه سرچشمه اولین رودخانه شش پیر میباشد و پوشش جنگلی و چشم اندازهای طبیعی این منطقه آن را به مکانی مناسب برای گردشگران تبدیل کردهاست.
حکایت چشمه شش پیر و دریاچه کوچک آن را به شش پیر طریقتی نسبت میدهند که روزگاری در کنار این چشمه زندگی میکردند و در کنار همین رود جام حیات را سر کشیدند.
چشمه بلندی که از شکاف کوههای زاگرس سرچشمه میگیرد و چندین متر جلوتر، به دریاچه شش پیر میریزد. اما افسانهها به همین جا ختم نمیشوند. مردم محلی معتقدند که دریاچه شش پیر مثل یک دهان بلعنده آب را میبلعد و فرو میبرد.
به همین دلیل، هیچ شناگری از این آب زنده بیرون نخواهد آمد.
امروزیها دلیل بلعندگی این دریاچه را وجود شاخهها و ریشههای زیاد در کف دریاچه میدانند که به دست و پای شناگران میپیچد و آنها را غرق میکند. دلیل بلعندگی دریاچه شش پیر هر چه که باشد، تابلوی هشدار دهنده کنار آن که غرق شدن شناگران را حتمی میداند، بهانه خوبی است که به تماشای زیبایی دریاچه قناعت کنید و برای آب تنی، سراغ چشمهها و دریاچههای دیگری بروید.
منابع :
http://www.yjc.ir/
http://www.tebyan.net/
http://shirazing.parsiblog.com/
http://dalineman.blogfa.com/
http://www.negahmedia.ir/