این بقعهی متبرکه در روستای
امامزاده شفیع شاندرمن قرار دارد. به اعتقاد اهالی، وی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) میباشد. اینطور گفته شده که که ایشان از نوادگان امام موسی کاظم (ع) میباشند که در سده دهم و یازدهم هجری زندگی میکردند.
بنای بقعه که مساحتی حدود صد و هشتاد متر مربع دارد از آجر ساخته شده است و گنبدی طلایی دارد.
این بقعه در حال بازسازی میباشد. قسمتی از بنای قدیمی آن، از جمله در چوبی آن، که تاریخ هزار و هفتاد و سه بر روی آن حک شده، هنوز پابرجاست.
از جمله مسائل قابل ذکر این بقعه این است که عده ای از زائران به جای بستن سبز به عنوان دخیل، میخی در آستانه در فرو میکنند که متاسفانه وجود انبوه این میخ ها، به قسمتی از کتیبه و در ارزشمند و تاریخی این بقعه آسیب رسانده است.
از بانیان اولیه مقبره چندان اطلاعی موجود نیست، اما بر اساس شواهد مکتوب تاریخی، قدمت بازسازی مقبره و محجر مشبک شمسیه ای این بقعه به سال هزار و هفتاد و سه قمری یعنی دوران حکومت صفویان باز میگردد.
هر چند محجر سابق بقعه در نوسازی اخیر از بین رفته است ولی دکتر ستوده در اواسط دهه هزار و سیصد و چهل شمسی به ثبت و ضبط این نشان تاریخی که به صورت کتیبه ای بر سر در ورودی ضریح متبرک امامزاده حک شده بود مبادرت نمود.
برای رفتن به
امامزاده ...مشاهده کامل متن شفیع باید هفت کیلومتر به سمت شمال غربی شاندرمن و یا چهارده کیلومتر به سمت شمال بخش
مرکزی ماسال بروید تا به
امامزاده شفیع برسید.
از شاندرمن تا
امامزاده شفیع، به ترتیب روستاهای
بنه سرا، چاله سرا و دران قرار دارند.
با عرض پوزش آدرس دقیق
امامزاده شفیع در حال حاضر بر روی نقشه موجود نمیباشد به محض اطلاع از آدرس، نقشه به روز رسانی خواهد شد. دوستانی که از آدرس
امامزاده شفیع اطلاع دارند لطفا برای آدرس دقیق ما را همراهی کنند.
منابع :
http://fa.wikipedia.org/
http://deran52.blogfa.com/
http://shanderman397.blogfa.com/
http://www.negahmedia.ir/
http://nasirmahaleh.persianblog.ir/