توضیحات

ویرایش

پرشکوه نام روستایی در اطراف شهرستان لنگرود است ، این روستا در دامنه کوهی به همین نام قرار دارد، این کوه 400 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و مشرف به شهر کومله است ، منظره این کوه بسیار زیبا است و از آنجا می‌توان شالیزارها و استخر(سَل) پرشکوه و کومله را دید.
معنی پرشکوه به معنی «پره کوه» یا دامنه کوه گفته شده است ، این روستادارای محصولات کشاورزی ازقبیل برنج و چای وکرم ابریشم ومرکبات می‌باشد ، مرکبات این روستا دارای محبوبیت خاصی در استان گیلان بوده واز معروفیت بالایی برخوردار است.
معروفترین محصول کشاورزی پرشکوه مرکبات است ، پرتقال و نارنج پرشکوه موجب شده که افراد زیادی از شهرهای اطراف به پرشکوه بیایند.
بافت قومی مردم پرشکوه گیلک است و به زبان گیلکی تکلم می‌کنند ، معروف‌ترین کسی که در پرشکوه زندگی میکرد حاج تراب صیحانی بوده ، او یک عالم فقیه و معلم بود که در سال 1375 به دیار باقی شتافت.
مردم پرشکوه گیلک هستند و به گیلکی شرق گیلانی صحبت می‌کنند و بیشتر کشاورز هستند.
پرشکوه روستایی مذهبی است که علاقمندی به تحصیل در آن زیاد است.
روستا دو مسجد و یک زیارتگاه در گورستانش دارد که محل دفن ملا مریم است ، وی زنی بود که به افراد زیادی خواندن و نوشتن یاد داده است. می‌گویند پرشکوه تنها روستایی است که امامزاده ندارد و ملا مریم بعد از مرگش به احترام علم و دانش فراوانش با عنوان امامزاده (امامزاده ای که سید نیست) به صورت زیارتگاه در آمده است.
یکی از میوه‌های جنگلی که دراواخر تابستان تا اواخر پاییز در ارتفاعات پرشکوه خود نمایی می‌کند کنوس است ،کنوس همان ازگیل جنگلی است که اهالی پرشکوه به درخت آن کنوس دار می‌گویند .
انار از دیگر میوه‌های روستا است که بیشتر طعم ترش دارد و از آن برای پختن رب انار استفاده می‌کنند.
اهالی پرشکوه از رب انار ترش ، بیشتر برای پختن آغوز قاتق (فسنجان) و تک دکنیی (یک نوع غذای بسیار ملس وخوشمزه شمالی)که تقریبا می‌توان از آن به عنوان بادنجان شکم پر نام برد استفاده می‌کنند.
یکی از مناظر دیدنی روستای زیبای پرشکوه منطقه کوهستانی خوج رجه است که از آنجا می‌توان منطقه وسیعی از مناظر پایین دست مانند چهارراه ، شهرکومله ، شالیزارهای پرشکوه را دید .
سل پرشکوه آبگیری است که آب باران درآن ذخیره می‌شود و از این آب درفصل کاشت وداشت برنج برای آبیاری مزارع پایین دستی استفاده می‌کنند.درفصل تابستان که این محل خالی از آب است جهت چرای دامها وهمچنین به عنوان زمین فوتبال جوانان روستا مورد استفاده قرار می‌گیرد ، درپرشکوه دو سل وجود دارد.
مسیر دسترسی:
راه اول: وقتی از طرف لاهیجان وارد لنگرود می‌شوید اولین میدان شهر میدان فرمانداریست ، خیابان سمت راست شما را مستقیم به لیلا کوه می‌برد ، راه را ادامه می‌دهید تا به آخرین میدان می‌رسید که راه باریک می‌شود شما باید جاده سمت چپی را انتخاب کنید.
این جاده شما را مستقیم به پرشکوه می‌برد در بین راه شما از روستای ملاط هم می‌گذرید که یکی از روستاهای زیارتی با قدمت تاریخی است.
راه دوم: این بار شما از لنگرود خارج شده اید و به سمت رودسر می‌روید بعد از خروج از لنگرود به منطقه کلیدبر می‌رسید ، سه راهی وجود دارد که شما را به سمت شهر کومله می‌برد ، این سه راهی در سمت راست واقع شده است.
این جاده شما را یک راست به داخل شهر کومله می‌برد، اگر راه را ادامه دهید به چهارراه کومله می‌رسید ، اگر به سمت راست بپیچید به پرشکوه می‌رسید.

منبع:
http://parashkooh47.blogfa.com/
http://parshkooh.persianblog.ir/
http://parashkoh.persianblog.ir/

پل خشتی لنگرود

پل خشتی لنگرود

پل خشتی لنگرود روی رودخانه لنگرود و از خشت و آجر ساخته شده است. این پل، معروفترین بنای تاریخی و نماد شهر لنگرود است و بر روی رودخانه لنگرود که از میان شهر می‌گذرد، ساخته شده است و در گویش گیلکی لنگرودی، به خَشته پٌل وخَشته پورد معروف است. بر اساس اطلاعات کتاب تاریخ خانی تا سال 912 هـ ...

اطلاعات | نقشه
خانه منجم باشی

خانه منجم باشی

خانواده‌ی مُنجّم باشی، همزمان با تسلط آقا محمد خان قاجار بر گیلان، صاحبِ اسم و رسمی شدن. نخستین عضو این خاندان که لقب مُنجّم باشی رو به دست آورد، میرزا صادق نامی بود که سال 1312 هجری قمری، جسد خان قاجار رو به کربلا حمل کرد. یکی از نواده‌های میرزا صادق به نامِ میرزا موسی به فرمانروای...

اطلاعات | نقشه
لیلا کوه

لیلا کوه

لیلاکوه یا به گفته اهالی محلی لیله کوه، منطقه ای است در نزدیکی شهر لنگرود در استان گیلان در شمال ایران و یک منطقه توریستی و گردشگری زیباست که هر ساله مسافران زیادی را به خود جذب می‌کند. برخی هم معتقدند ، لیلا کوه برگرفته از نام« لیاشاه» می‌باشد. لیاشاه ، مترادف با واژه‌های اسمی دختران...

اطلاعات | نقشه
بلوردکان ( بلور دوکان )

بلوردکان ( بلو...

بلوردکان ﺟﺰء روﺳﺘﺎی ﻻت ﻟﯿﻞ از ﺗﻮاﺑﻊ ﺑﺨﺶ اﻃﺎﻗﻮر ﻟﻨﮕﺮود ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. اﯾﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻨﮕﻠﯽ ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻧﯽ ﺑﺎ ﭼﺸﻢ اﻧﺪازﻫﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺑﺴﯿﺎر زﯾﺒﺎ و ﺟﺎده آﺳﻔﺎﻟﺘﻪ دارای ﺟﺎذﺑﻪ ﻫﺎی زﯾﺒﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ اﻋﻢ از ﭘﺎرک ﺟﻨﮕﻠﯽ ، رودﺧﺎﻧﻪ، آﺛﺎر ﺗﺎرﯾﺨﯽ درروﺳﺘﺎی ﺑﻠﻮردﮐﺎن اﻋﻢ از ﮐﺎرواﻧﺴﺮا ، ﭘﻞ و... دارای ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺑﺎﻻی ﮔﺮدﺷﮕﺮی اﺳﺖ. ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧ...

اطلاعات | نقشه
ساحل چمخاله

ساحل چمخاله

ساحل چمخاله لنگرود با شرایط زیبا و دلپذیر خود در دنیا کم‌نظیر است . چرا که گفته می‌شود در دنیا دو شهر ساحلی به شکل دلتا وجود دارد که این حالت آب و هوای دلپذیری را برای این مناطق به وجود می‌آورد که لنگرود یکی از این دو شهر است. چَمخاله، منطقه‌ای ساحلی بسیار زیبا و منحصر به فرد در استان...

اطلاعات | نقشه
تالاب کیاکلایه

تالاب کیاکلایه

تالاب کیاکلایه یکی از غنی‌‌‌ترین تالاب‌‌های استان گیلان به لحاظ تنوع گونه‌‌های حیاتی می‌باشد و در جذب گردشگر و افزایش درآمد اقتصادی حاشیه نشینان و حفظ محیط زیست طبیعی دارای اهمیت و توان بالایی می‌باشد. این تالاب از پتانسیل‌‌های اکوتوریستی شهر لنگرود به شمار می‌آید که در شرایط پایکوهی ب...

اطلاعات | نقشه
بقعه دوازده تن

بقعه دوازده تن

این بقعه مدفن دوازده تن از سادات کیایی می‌باشد که بر بخش شرقی گیلان حکومت می‌کردند و چون زادگاه سادات کیایی ملاط بود به سادات ملاطی نیز معروف می‌باشند. طبق شجره نامه ای که در بقعه موجود است این دوازده تن عبارتند از: سید علی و سید محمد، پسران امام سجاد(ع)، سید یوسف، سید یونس، سید حسن، س...

اطلاعات | نقشه
دریاچه کومله

دریاچه کومله

دریاچه کومله در شهر کومله شهرستان لنگرود در استان گیلان قرار دارد. این دریاچه سه آبگیر مجزا را شامل می‌شود که طول بزرگترین آبگیر آن در حدود سه کیلومتر و عرض آن چهارصد متر می‌باشد. فاصله دریاچه تا سواحل دریای خزر و ساحل زیبای چمخاله در حدود ده کیلومتر و تا ارتفاعات شمالی البرز و کوه پر...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب