کاخ توپ قاپی در محل تلاقی
تنگه بسفر، خلیج شاخ طلایی و دریای مرمره قرار گرفته است. این کاخ متعلق به قرن 15 تا 19 میلادی و دوران امپراطوری عثمانی است.
این کاخ در گذشته محل زندگی سلاطین و دولتمردان عثمانی بوده و دارای باغ بسیار باشکوهی است.
در سمت راست کاخ درختان سرو قرار گرفته و مطبخهای کاخ نیز در همین سمت جای گرفته اند.کاخ توپقاپی از قصرهای معروف امپراتوری عثمانی است که از ۱۴۶۵ تا ۱۸۵۳ مرکز اداری این امپراتوری بود.
سلطان محمد فاتح در ۱۴۵۹ دستور ساخت این قصر را داد و کار ساختن آن در ۱۴۶۵ به پایان رسید.در ۱۸۵۳ سلطان عبدالمجید تصمیم گرفت محل اقامتش را به قصر تازهساز دلمه باغچه منتقل کند که نخستین کاخ مدل اروپایی شهر بود.
مکانی که برای توپقاپی در نظر گرفته شده بی نظیر است، هزار سال پیش نیز امپراطوران بیزانسی این زمین را برای قصرهای خود انتخاب کرده بودند . این کاخ در شبه جزیره تاریخی (تاریخی یاریم آدا ) قرار دارد و این شبه جزیره میان گلدن هورن و دریای مرمره قرار دارد.
این قصر در مجموع یک شهر کوچک 5000 نفری را تشکیل میداد. بعد از احداث قصرهای دولماباغچه و ییلدیز پادشاهان عثمانی به این قصرها انتقال و دولمه باغچه را محل اداری کردند اما این قصر اهمیت خود را هیچ زمان از دست نداده و سالانه امپراتوران برای
...مشاهده کامل متن دیدن قصر ، کلکسیونها و اشیای مقدس قصر به اینجا میآمدند و حساسیت ویژه ای در حفظ این اشیا داشتند.
امروز قصر توپقاپی به موزه تبدیل شده است و از جذابترین جاذبههای توریستی ترکیه است. در این موزه بسیاری از آثار ادبی و هنری ایران نیز نگاه داشته میشود.
در میانیترین بخش این قصر زیبا عمارتی است که ردای حضرت محمّد (ص) در آن نگهداری میشود. این ردا پس از آن که عثمانیها به دین اسلام گرویدند به استانبول آورده شد.
این قصر در میان قرون وسطی و زمان معاصر قرار دارد و میتواند نشانگری از تاریخ معماری قصر سازی رومی ، بیزانسی و اسلامی باشد . این قصر چه از نظر معماری و چه از نظر حجم موزهها ،چه از نظر اهمیت اشیای گران قدرش از مهمترین موزههای دنیا است .
این موزه با آنکه دارای کلکسیونهای زیبایی از جواهرات ، ساعتها ، لباسها و عتیقه جات زیبای امپراطوران است اما در بین مسلمانان بیشتر با اشیای پیامبران بخصوص اشیای پیامبر اکرم و ائمه و اصحاب پیامبر مشهور شده است که در بخش امانات مقدسه حفظ میشود.
منبع:
fa.wikipedia.org
http://istanbulmetropolitan.blogfa.com/
http://daneshnameh.roshd.ir/