آب و هوا

توضیحات

ویرایش

اقلیم : معتدل
نام قدیم : خورشید وماه
شهرستان خرامه با وسعت 1590 کیلومتر مربع و جمعیت 61580 هزار نفر با ارتفاع حدود 1500 متر از سطح دریا، در ۷۵ کیلومتری شرق شیراز و مرکز استان قرار دارد. خرامه با آب و هوای معتدل کوهستانی از دو بخش مرکزی و کربال و 5 دهستان ،2 شهر خرامه و سلطان شهر و52 روستا تشکیل گردیده است.

شهرستان خرامه از 7 سمت به شهرستان‌های استان متصل می‌باشد و شاهراه اصلی استان محسوب می‌گردد ، از شمال به ارسنجان ، از شمال شرقی به آباده طشک و از شرق به نی ریز ، از شمال غربی به مرودشت و زرقان و از غرب به شیراز ، از جنوب به شهرستان سروستان و از جنوب شرقی به استهبان و فسا متصل می‌باشد.
. این شهرستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی خود و همجواری با 7 شهرستان از نظر قومی و فرهنگی دارای ویژگیهای خاص خود است. از نظر دینی و مذهبی کلیه مردم شهرستان پیرو مذهب شیعه اثنی عشری هستند.
شهرستان خرامه از لحاظ اقلیمی دارای تنوع قابل توجهی بوده به طوری که از یک سو شاهد دریاچه بختگان
و بخش کربال و از سوی دیگر با جنگلهای زاگرسی منحصر به فرد مهرآباد مواجه و جنوب شهرستان محل
ظهور چشمههایی است که بعضاً جلوه خاصی به طبیعت بخشیده است.
شهرستان خرامه دارای منابع آب با
برداشت حدود یازده متر مکعب در ثانیه است.
با استفاده از شواهد و اسناد معتبر قدمت شهرستان خرامه به 1500 سال قبل و به سال 500 میلادی بر می‌گردد. در مورد قدمت شهر خرامه و بخش کربال، آثار و شواهد نشان میدهد که این دو منطقه بسیار قدیمی و
تاریخی است و مورخان بر این باورند که منشاً سکونت در این منطقه به زمان ورود آریاییها به ایران باز می‌گردد.
منطقه شهر خرامه و بخش کربال در قرون گذشته جزئی از استخر بوده است. این منطقه در دوره ساسانیان به علت واقع شدن در مسیر کرمان و فارس از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بسیار پر رونق بوده است.
یکی از آثار تاریخی منطقه که از زمان ساسانیان برجا مانده و در فاصله ۵۰۰ متری مغرب خرامه قرار دارد بنای آتشکده‌ای است که در محل به چهار طاقی گبران معروف است که از نظر ساختمان گنبد و کاربندی تا حدودی شبیه آتشکده بهرام است.
عده ای از مورخان این منطقه را محور اصلی تمدن گم شده لاجورد میدانند.
قدمت، اصالت و بیشینه تاریخی شهرستان درآثار مذهبی و تاریخی این شهرستان مشخص می‌باشد. از مهمترین آثار باستانی و تاریخی این شهرستان میتوان به قلعه بهرام گور واقع در بالای تپهای در مرکز شهر خرامه، کاروانسرای دیودان در هفت کیلومتری شرق شهر خرامه، امام زاده اسحاق (ع) با سنگنوشته‌های موجود، امام زاده عقیل، امام زاده ابراهیم، امام زاده صالح و امام زاده بیبی رحیمه علیهم السلام و ... اشاره کرد.
اقتصاد شهرستان بر پایه کشاورزی خصوصا برنج کاری و گندم و صیفی جات بوده که در سال‌های اخیر به دلیل خشک سالی و ایجاد سدهای متعدد در مسیر رودخانه کر برنج کاری کنارگذاشته شده و کشاورزی در منطقه محدود گردیده است.
صنایع دستی مردم شهرستان خرامه عبارتند از: قالی بافی، گیوهبافی، گلیم بافی و جوال بافی.

منابع:
http://fa.wikipedia.org/wiki
http://portal2.moi.ir/Portal/Home/Default.aspx
http://www.kherameh.gov.ir/Client/Shahrestan.aspx
http://dresmaeily.ir/zoneIntroduction/kherameh.pdf

گردشگاه چشمه سلمانی

گردشگاه چشمه س...

گردشگاه چشمهٔ سلمانی از گردشگاه‌های طبیعی استان فارس می‌باشد که در منطقهٔ «تنگ‌سعدی» و در پیرامون پارک ملی بمو قرار گرفته‌است. این گردشگاه در ۶ کیلومتری شیراز و در محور شیراز-خرامه واقع شده‌است. گردشگاه چشمه سلمانی که راه ارتباطیش به جاده آسفالته شیراز - خرامه می‌رسد در همین منطقه و...

اطلاعات

نظر شما درباره خرامه

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید