1 1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
نام قدیم : ماهرویان
شهرستان دیلم با مرکزیت شهر دیلم از شهرستانهای استان بوشهر است.
دیلم دارای دو بخش مرکزی و امام حسن می‌باشد
اشتغال مردم شهرستان تجارت، صیادی ، کشاورزی وخدمات است.
بیشتر مردم دیلم با مسافرت به کشورهای عربی در امر صادرات و واردات کالاها به امور خدماتی در ...مشاهده کامل متن این بخش مشغول فعالیت هستند.
برخی از مردم هم در بازار شهر با مبادله کالاهای مذکور به فعالیت اقتصادی می‌پردازند.
با وجود صیدگاههای بهرگان، و دیگر صیدگاهای منطقه صید بصورت سنتی در اسکله‌های صیادی دیلم و امام حسن صورت می‌پذیرد. پرداختن به صنعــت پرورش میگو در بیش از 50 مزرعه پرورشی از دیگر مشاغل وابسته به شیلات طی سالهای اخیر دراین شهرستان می‌باشد.
این منطقه با داشتن از 42 هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی به کشت غلات (گندم وجو) بصورت گسترده و با روش دیم مشغول به فعالیت می‌باشند.
بندر"مهرویان" و "حماد" در منطقه امام حسن از جمله نقاط دیدنی شهرستان دیلم به شمار می‌اید.
قرائن تاریخی نشان می‌دهد که قدمت این بندر به دوره هخامنشی مربوط می‌شود ، وجه تسمیه آن به خوبی روشن نیست .در دوران مختلف این منطقه اسم هایی داشته است .
بندر تیلمون (دیلمون) برگرفته از نام قدیم بحرین و سـرانجام بنــدردیلم نــامهایی بوده انـد که بـه این شهرستان اتلاق شده است
نام‌های ذکرشده دیگری درتاریخ است که این شهر را دیـل، دیلـه هم نامیده اند.
در دوره هخامنشی دو رشته راه، پارسارگاد و تخت جمشید را به هرمز، بندردیلمون و آستانه درکرانه خلیج فارس مربوط می‌ساخته که بنادر دیلمون ، هرمز و ریشهر ( بوشهرکنونی ) در دوره مذکور از مراکز تجاری بوده اند، صدور روغن چراغ ، نفت از بندر شی نیز (سی نیز) باقی مانده از دوره ساسانیان و پارچه‌های کتانی و فلزات گران قیمت مرسوم بوده است.
آثــار پنج شهــر تاریخی با نامهای سی نیز (شی نیز) ، اسلجان، مهروبان، سنجاهان و توستان از دوره‌های قبل از اسلام در این شهرستان کشف و به ثبت رسیده است که با وجود اسناد تاریخی و سفرنامه هایی ازجمله سفرنامه ناصرخسرو ، تاریخ این شهرستان بین 2300 الی 2500 سال اعلام شده است.
منبع:
http://fa.wikipedia.org
http://www.deylamiau.ac.ir/index.php?do=static&page=deylam
http://boshehrgasht3000.blogfa.com/post-10.aspx
قلعه حصار

قلعه حصار

قلعه حصار قلعه‌ای تاریخی واقع در روستای حصار بخش امام حسن شهرستان بندر دیلم بوشهر و حدود 110 سال قبل توسط آقاخان لیراوی حاکم دهستان لیراوی احداث شده است. این قلعه یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است و بین سالهای ۱۲۹۵ تا۱۳۰۰ هجری قمری ساخته شده است این ...

اطلاعات | نقشه
بندر سی‌نیز

بندر سی‌نیز

سینیز یکی از محوطه‌های تاریخی – باستانی قسمت شمالی استان بوشهر است ، تل و تپه‌های بجا‌مانده از شهر تاریخی سینیز (شینیز) در بندر امام حسن و حومه (حصار ، گاودار ، بنه احمدون) است . بندر سی‌نیز یا شی‌نیز بندری باستانی در بخش امام حسن کنونی واقع در شهرستان دیلم استان بوشهر بوده‌است که در ن...

اطلاعات | نقشه
بازار دیلم

بازار دیلم

بندر دیلم با جمعیتی بالغ بر 50 هزار نفر در حدود 200 کیلومتری بندر بوشهر و شمال غربی استان بوشهر نزدیک مرز مشترک استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. بندر دیلم به لحاظ همجواری با کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله امارات و کویت و تجارت بازرگانان و تجار این شهر با این کشورها و ...

اطلاعات | نقشه

نظر شما درباره دیلم

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید