گرگور قفسی توری است برای صید آبزیان که با بند، آن را به ته دریا میفرستند و به سر بند یک قطعه چوب پنبه میبندند تا محل قرارگرفتن گرگور را گم نکنند. ماهیها از یک دریچه وارد شده و راه برگشت را پیدا نمیکنند و درون قفس محبوس میشوند.
گرگور، از محدود صنایعی است که کاربرد فراوان در صیادی دارد و امروز با توجه به اهمیت ساخت آن، کارگاههای متعددی در گوشه و کنار استان ایجاد گردیده که صنعتگران بسیاری را تحت پوشش خود قرار داده است.
گرگوریکی از وسایل صید ماهی است که باسیم گالوانیزه فلزی وبه شکل یک نیم کره توری بافته میشود ٠
مدخل ورودی آن قیف مانند است که دهانه آن گشاد وانتهای آن تنگتر میگردد و ماهی پس از عبور از آن وارد محوطه بزرگترداخل گرگورمی شود وخروج از آن برای ماهیهای درشت وبزرگ ترمقدورنیست ٠
روش صید باگرگور که به روش صید انتظاری معروف است به دلیل عدم نیاز به حضور دائم صیاد وخروج ماهیهای ریز ونوزاداز سورخهای تور ونیز صید ماهی به صورت زنده وبدون آسیب ، یکی از بهترین روشهای صید است که باعث صرفه جویی دروقت وعدم آسیب به محیط زیست ونسل ماهی میگردد٠
در ادوار گذشته ساحلنشینان این منطقه، گرگور یا «کلگر» را از ترکههای خرما و چوب درخت «گز» میساختند.
پس از ورود مفتولهای نازک فلزی به بازار، استفاده از چوب و ترکههای خرما در ساخت این محصول، رفته رفته منسوخ شد و صنعتگران، مفتولهای یادشده را جایگزین مواد اولیه پیشین نمودند.
عمده مراحل ساخت این محصول، توسط دست انجام میشود و تنها ابزاری که در طول مراحل ساخت، زیاد مورد استفاده قرار میگیرد، نوعی سیمچین میباشد.
منبع :http://bashgah.tebyan.net/
http://www.bibaknews.com/
http://vista.ir/