خرما میوه بهشتی است که کمک به جلوگیری از سرطان سیستم گوارش، اشتها آور، بهبود دهنده عملکرد دستگاه گوارش، کمک به حفظ سلامت دستگاه عصبی، موثر در پیشگیری و درمان بیماریهای همچون فقر آهن، کم خونی و چربی خون بالا میکند.
یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان
کرمان با توجه به آب و هوا و اقلیم شرق و جنوب
کرمان خرماست که با بیش از 80 هزار هکتار نخلستان در شرق
کرمان و بیش از 37 هزار هکتار نخلستان در جنوب
کرمان این استان بعنوان یکی از قطبهای تولید خرمای کشور بشمار میرود.
خرما میوه ایی شیرین، خوش طعم و خوش خوراک و در ردیف میو هایی قرار میگیرد که سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامینها بوده که برای تأمین سلامتی بدن بسیار مفید و ضروری میباشند.
اسپات خوشه نر
خرما اگر به صورت تازه مصرف شود بمنظور تقویت کار قلب و کبد بسیار مفید است و مالیدن آن به دندان، باعث تقویت دندان شده از پیوره و چرکی شدن، جلوگیری میکند.
اگر روغن
خرما که از خرمای رسیده با مواد میان آن تهیه میشود را با روغن زیتون، مخلوط نموده و روزی چند بار بهم زنند،
...مشاهده کامل متن داروی یکنواختی پدید میآید که برای بهبود زخم معده و سردرد مفید بوده و مالیدن آن به سر، از ریزش مو جلوگیری میکند.
چون آهن خرما زیاد است، با خوردن 15 گرم آن روزانه میتوان رفع نیازمندی از جهت تأمین آهن بدن نمود و کم خونی یا عوارض ناشی از کمبود آهن را به این وسیله برطرف کرد.
بسیاری از دانشمندان از جمله پروفسور Delbet معتقد است که در موارد کمبود منیزیم، زمینه ابتلا به سرطان آماده است. لذا مصرف خرما از جهت داشتن منیزیم، فوق العاده اهمیت دارد، بخصوص آنکه این میوه در مناطقی مصرف میشود که آفتاب، فراوان است (و بعضی تشعشعات آنرا سرطانزا دانسته اند).
منیزیم اثر مخصوصی در درمان جوش و غرور جوانی دارد. از این رو جوانانی که در سن بلوغ هستند و در نقاط معتدل و سرد (غیرمناطق خرماخیز) باشند میتوانند روزانه 2تا3 عدد خرما مصرف کنند.
خرما مقدار قابل توجهی فولات یا همان اسیدفولیک به بدن میرساند که برای خون رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور میشوند، علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.فولات به عنوان ماده خون ساز در خرما موجود است، هر چند که مقدار آهن خرما آن چنان زیاد نیست، اما برای خون سازی، بدن احتیاج به سه ماده مغذی فولات، آهن و ویتامین ۱۲ B دارد که در غذاهای حیوانی یافت میشوند، بنابراین برای این منظور باید از غذاهای متنوع استفاده کرد.ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرما است که این ویتامین برای جلوگیری از بیماریهای خطرناک خونریزی دهنده یا همان اسکوربوت لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، ۶۰ میلی گرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ میلی گرم ویتامین C موجود است.
خرما، در درمان فلج اطفال، مفید است و به مبتلایان این بیماری دادن روزانه چند عدد خرما توصیه میشود.
همچنین خرما مقوی سلسله اعصاب میباشد. اخیراً در آزمایشهای متعددی مشاهده شده که با کمبود منیزیم، قند در ادرار پیدا میشود و وجود منیزیم برای کلیهها و مثانه، لازم شناخته شده است.
مزه شیرین و خاصیت رفع خلط خرما زیاد است و میتوان 60 گرم آنرا در یک لیتر آب، جوشاند و در مورد زکام و درد گلو و تمام عفونتهای ریوی آنرا مصرف نمود.
خرما همچنین یکی از میوههای ملین میباشد.
ارزش غذایی این میوه از نظر قند و انرژی زایی، برای ورزشکاران بسیار اهمیت دارد.
به عقیده بعضی پزشکان، مصرف روزانه حبههای خرما، یبوستهای مزمن را نیز برطرف میسازد. اخیراً ماده ایی به نام دیوستولنس (Diostulence)، در خرما کشت و استخراج شده که میتوان آنرا نوعی کرتیزن گیاهی دانست و از این جهت آنرا کرتیزن گیاهی نام نهاده اند که کرتیزن انسانی در بدن بهترین داروی ضدحساسیت و آلرژی محسوب شده و برای مبتلایان به بیماریهای روماتیسم و پوست و چشم و بیماریهایی که در نتیجه حساسیت بوجود آمده اند، داروی مفیدی است.
خرما نیز همین عمل را انجام میدهد و از حساسیت میکاهد. بعلاوه در کلیه التهابات (پوستی، گوشی، جلوی و 000) موثر بوده و میتوان از خرما برای رفع التهابها استفاده نمود.
خرما ویتامین هایی مانندC، B، A و E دارد و حاوی مقادیری املاح مدنی است.خرمای خشک ۳۰۰ کالری انرژی، دو گرم پروتئین، 0/6گرم چربی ، ۶۰میلی گرم گوگرد، ۵۰ میلی گرم فسفر،۶۵۰میلی گرم پتاسیم، ۶۵ میلی گرم منیزیم،۷۰ میلی گرم کلسیم، دو میلی گرم آهن و ۲/۲ میلی گرم نیاسین و مقدار کمی سدیم دارد.یک متخصص تغذیه در این زمینه گفت: در ۱۰۰گرم خرما ۱۲۵ کیلو کالری موجود است و این در حالی است که در هر ۱۰۰ گرم قند، ۴۰۰ کیلو انرژی موجود است و مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است و بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن میکند.محمد بیرجندی افزود: ۱۰۰ گرم خرما حاوی1/5 درصد پروتئین گیاهی از جنس مرغوب است و در خرما، مقداری فیبر غذایی موجود است که این مقدار فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب بوده و علاوه بر آن کارتنوئید یا مواد رنگی در خرما است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب میشود که جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلولها را میگیرد.
براساس بررسیهای علمی مشخص شده که مبتلایان به دیابت (بیماری قند) میتوانند به جای قند صنعتی (چغندر قند و شکر) از خرما استفاده نمایند زیرا منیزیم موجود در آن، کار کلیه و لوزالمعده را آسان و از طرفی ویتامین B2 موجود در خرما، جاذب مواد قندی سایر غذاهاست.
وجود پتاسیم و منیزیم درخرما، در تعادل یونهای بدن نقش موثری داشته و در شستشوی خون از مواد زائد اثر شگرف دارد.
فسفر، فعالیتهای فکری را زیاد میکند و در خرما به مقدار کافی وجود دارد. فسفر که وجودش در اعصاب و مغز ضروری است. از ضعف اعصاب و خستگی جلوگیری مینماید وبرای تقویت بینایی نیز مفید میباشد.
پودر نرم کننده : گرده گل نخل نر به عنوان پودر نرم کننده پوست صورت و دست به کار میرود. پس از جمع آوری گرده، آنرا در ماسوله ایی ریخته و به تدریج بکار میبرند.
داروی شکسته بندی: روی هسته خرما، پوسته سفید نازک است که در خرمای خارک و خشک، به آسانی از هسته جدا میشود. این پوسته نازک را شکسته بندها، در گذشته به عنوان دا رو بکار میبرده اند.
طبق تحقیقاتی که اخیراً توسط جهاددانشگاهی سراوان با همکاری اداره کل صنایع این استان، روی هسته خرما بعمل آمده است نشان میدهد که هسته خرما، بین8 تا10 درصد روغن دارد که این مایع، ماده اولیه صنایع شوینده، و پاک کننده مانند انواع شامپو، پودرلباسشویی و صابون، گزارش شده است.
مهمترین شغل مردم شهرستانهای شرق کرمان کشاورزی است و در این میان تولید خرما، اهمیت ویژهای دارد اقتصاد خانوارها در این شهرستانها تابع مستقیمی از برداشت محصول خرماست، اقتصاد این منطقه به خرما وابسته است و فعالیت در این حوزه میتواند موجب رشد منطقه شود.
منبع :http://www.isna.ir/fa/news/93040200798
http://www.hannandate.com/about-date.html
http://www.beytoote.com/cookery/khavas-ghaza/dates-elixir1-youth1.html