توضیحات

ویرایش
خماط نام روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شوش دانیال است که در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر اندیمشک و 40 کیلومتری شمال شهر شوش دانیال قرار دارد.
روستای خماط از طریق شهر‌های اندیمشک ، دزفول و شوش قابل دسترسی است و تمام جاده‌های منتهی به این روستا از شهر‌های مذکور آسفالت می‌باشد.
این روستا دارای آب و هوای گرم و خشک می‌باشد.
روستای خماط بافت مسکونی متمرکزی دارد. مزارع پراکندة اطراف روستا و درختان خرما و انار داخل آن، شکوهی خاص به روستا بخشیده است.
سقف خانه‌های قدیمی مسطح و با چوب، سرشاخۀ درختان و خاک و گل پوشیده شده است. مصالح به‌کاررفته در واحدهای مسکونی جدید آجر، سیمان و بتن است.
کالبد روستا با طبیعت اطراف آن به‌گونه‌ای درهم آمیخته و مناظر بسیار جالبی ایجاد کرده است.
زبان مردم روستا عربی است و مردمش مسلمان و پیرو مذهب شیعۀ جعفری هستند.
درآمد مردم روستای خماط از فعالیت‌هایی مانند زراعت، باغداری و دامداری تأمین می‌شود.
برخی از مردم در امور ...مشاهده کامل متن خدماتی و تولید صنایع دستی اشتغال دارند.
مهم‌ترین محصولات زراعی روستا شامل گندم، جو، کنجد، کاهو و صیفی‌جات می‌باشد. انواع محصولات دامی و لبنی به‌خصوص کره و روغن حیوانی در روستا تولید می‌شود.
باغداری نیز رونق خوبی دارد. انواع مرکبات به‌خصوص پرتقال و لیمو بیشترین سهم محصولات باغی را به خود اختصاص داده است. تولید صنایع دستی مانند قالی، حصیر و سبد در روستا رواج دارد.
بازی‌های محلی رایج در روستا عبارتند از: بازی‌های حوله، توتون و امحچیم، اسب‌دوانی (لززخیل) و شکار.
موسیقی محلی عربی در میان مردم روستای خماط رواج دارد. از جمله موسیقی‌های رایج مورد استفاده در جشن‌ها می‌توان به «ابوذیه» اشاره کرد. چوبیه، ربابه، عطاب، علیلی، علونی، طبله و موال نیز از انواع دیگر موسیقی در منطقه است.
صنایع دستی قالی‌بافی، حصیر‌‌بافی و سبد‌بافی در روستا رونق دارد که در داخل روستا و یا در شهرهای نزدیک برای فروش عرضه می‌شود.
انواع غذاهای محلی و خوش‌طعم روستا شامل غذاهایی از قبیل «آش توله»، «امفطخ»، «اکت»، «شعت»، «دبس»، «افتر»، «اچعاب»، «غمیضه» و انواع خوراک ماهی است.
مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی این روستا عبارتند از:
هفت تپه که امروزه به مزارع و کارخانجات نیشکر تبدیل شده است، در میان شوش و چغازنبیل قرار دارد. آثار متعدد کشف شده در هفت تپه، قدمت تمدن منطقه را به 3500 سال قبل از میلاد می‌رساند.
مساحت این محوطۀ تاریخی 5/1 کیلومتر در 500 متر و دربردارندۀ آثار تاریخی دوره‌های مختلف است.
معبد زیگورات چغازنبیل؛ این معبد، در مجاورت روستای خماط قراردارد و توسط پادشاه عیلامی به نام اونتاش گال در 13 قرن قبل از میلاد مسیح و در هفت طبقه ساخته شده است.در بـنای مـعبد، کـه وقف خدایان شده بود، خطوطی به زبان عیلامی و اکدی دیده می‌شود.
دیوار آن از خارج با کاشی و آجرهای لعابدار آبی و سبز سیمین یا زرین فام پوشیده شده بود.
بقعه عباس بن علی که از آجر ساخته شده، در فاصله یک کیلومتری جاده چغازنبیل واقع شده است. بنای اصلی بقعه 30/6×90/7 متر و ورودی آن از ایوانی است که طاق رومی نسبتاً کوتاهی دارد.
این زیارتگاه‌، مورد احترام مردم روستا می‌باشد.
منبع:
http://deevanonline.com/khoozestan_khomat_b.htm
http://data.roostanews.com/findevilage.php?idofroosta=0614010003028062716
http://khouzestan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=17552
http://www.khorasannews.com/OnlineNews.aspx?category=All&newsid=1087080
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=214257
کاخ آپادانای شوش

کاخ آپادانای ش...

کاخ آپادانادر حدود سال‌های ۵۱۵_۵۲۱ پیش از میلاد به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در شوش (شهر باستانی) روی آثار و بقایای عیلامی بنا شد. داریوش شوش را برای این انتخاب کرد که در عصر عیلامی کانون بزرگ مذهبی و بعد از ساخته شدن کاخ هم پایتخت زمستانی هخامنشیان شد. کاخ آپادانای شوش قصر...

اطلاعات | نقشه
چغازنبیل

چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل در استان خوزستان، معبدی است عیلامی با 3300 سال قدمت و نخستین اثر ایرانی است که در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید. زیگورات چغازنبیل را هرگز به اندازه اهمیت و اعتباری که دارد نشناخته ایم. عادت کرده ایم که سرآغاز تاریخمان را دوران ماد و هخامنشی بدانیم و چون از مادها...

اطلاعات | نقشه
قلعه شوش

قلعه شوش

قلعه تاریخی شوش، از آثار به جا مانده دوران قاجاریه، در خیابان طالقانی شهر شوش در استان خوزستان قرار دارد. قلعه شوش که به قلعه فرانسوی‌ها نیز شهرت دارد در سال 1897 میلادی روی بلندترین نقطه شهر شوش (خیابان طالقانی) با استفاده از آجرهای به دست آمده از کاخ داریوش و تعدادی از آجرهای منقوش ب...

اطلاعات | نقشه
آرامگاه دانیال نبی

آرامگاه دانیال...

دانیال یکی از پیامبران بنی اسرائیل که درقرن هفتم قبل از میلاد می‌زیسته است و اجداد ایشان به داوود پیامبر می‌رسد . دانیال به زبان‌های عبری مفهوم (خدا حاکم من است) را دارد . این پیامبر معاصر و مورد توجه کوروش هخامنشی بوده و در زمان داریوش به وزارت رسیده است. در سال 655 قبل از میلاد وی ...

اطلاعات | نقشه
منطقه حفاظت شده کرخه

منطقه حفاظت شد...

از مناطق زیبای و بکر استان خوزستان می‌توان به پارک ملی و منطقه حفاظت شده کرخه اشاره نمود این پارک در تاریخ ۱۳۸۹/۹/۲۲ بعنوان پارک ملی و منطقه حفاظت شده طی مصوبه شماره ۶۳ شورای عالی محیط زیست مورخ ۱۳۵۴/۵/۲۱ به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته شد. پارک ملی و منطقه حفاظت شد...

اطلاعات | نقشه
روستای  خماط

روستای خماط

خماط نام روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شوش دانیال است که در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر اندیمشک و 40 کیلومتری شمال شهر شوش دانیال قرار دارد. روستای خماط از طریق شهر‌های اندیمشک ، دزفول و شوش قابل دسترسی است و تمام جاده‌های منتهی به این روستا از شهر‌های مذکور آسفالت می‌باشد. این ر...

اطلاعات | نقشه
محوطه باستانی هفت تپه

محوطه باستانی ...

روستای خماط از توابع بخش مرکزی شهرستان شوش دانیال در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر اندیمشک و 40 کیلومتری شمال شهر شوش دانیال قرار گرفته است. در نزدیکی روستای خماط آثار تاریخی متعددی وجود دارد. از جملۀ این آثار تاریخی می‌توان به محوطة باستانی هفت تپه اشاره کرد. محوطه باستانی هفت‌تپه شامل ...

اطلاعات | نقشه
موزه هفت تپه

موزه هفت تپه

درفصل دوم حفاری هفت تپه با توجه به کثرت واهمیت آثار به دست آمده نیاز به ساخت موزه ای محلی در جوار محوطه تاریخی که کارکرد این مرکز پژوهشی را داشته باشد مطرح شد. به این ترتیب عملیات ساختمانی موزه ای در یک طبقه در بهار سال 1349 آغاز شد وبا اتمام عملیات موزه دراردیبهشت ماه سال 1352 افتتاح ...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب