دریاچه سیاه گاو به عنوان تنها دریاچه دوقلوی کشور واقع در استان
ایلام از نادرترین آثار طبیعی دنیا به شمار میرود ولی متاسفانه این دریاچه بسیار زیبا از چشم گردشگران به دلایل مختلف پنهان مانده است.
خداوند زیباییهای زیادی در استان کوچک
ایلام خلق کرده است و در این استان و هر نقطه آن آثاری طبیعی و خدادادی یافت میشود که هر ببینده ای را سر ذوق میآورد.
"سیاه گاو" یکی از دریاچههای نادر دنیا در روستایی به همین نام در شهرستان
آبدانان واقع شده است و دریاچه ای زیباست که به طور کاملا اتفاقی به شکلی خاص به دو قسمت شبیه به هم که به دوقلو تعبیر میشود، تبدیل شده است.
برای رسیدن به این دریاچه باید راه زیادی را طی کرد و از طریق جاده
ایلام وارد شهرستان
دره شهر و بعد وارد شهرستان
آبدانان شد.
بعد از رسیدن به این شهرستان از طریق جاده اصلی
آبدانان به شهرستان
دهلران و در بین جاده روستاهای شوشه گل به سیاه گاو به دریاچه دوقلوی سیاه گاو میتوان رسید تا این اثر طبیعی زیبا به وسعت
...مشاهده کامل متن سه هکتار را مشاهده کرد.
نام اصلی این دریاچه به دلیل سیاهی آب، سیاه آب است ولی آب این دریاچه حتی قابل شرب است البته شاید به دلیل هلالی شکل بودن (شاخ گاوی) بودن شکل دریاچه، از آن به عنوان دریاچه سیاه گاو نیز یاد کرده اند.
اطراف این دریاچه بسیار زیبا را دشتها و کوههای نسبتا مرتفع فرا گرفته است و جلوه هایی زیبا در بهار و پاییز در اطراف این دریاچه موج میزند.
گلزارهای حاشیه دریاچه و و وجود حیوانات آبی در این دریاچه بر جذابیت و زیبایی این دریاچه افزوده است.
دریاچه دوقلوی سیاه گاو شامل دو دریاچه است که بر اثر به وجود آمدن یک راه باریکه به دوقلو تبدیل شده اند و اثری دیدنی برای گردشگران به وجود آورده است.
رودخانه سیاه گاو پس از عبور از میان صخرهها و درهها و ارتفاعات کبیرکوه واقع در شهرستان آبدانان به دو دریاچه تبدیل میشود که دریاچه نخست با اختلاف سطح اندک در بالادست دریاچه دوم قرار گرفته است.
آب این دریاچه از زیر زمین تامین میشود و طبق گفته مردم این دریاچه همیشه دارای آب است هر چند در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی آب دریاچه کم شده است.
قسمت اول دریاچه به شکل بیضی است که آب زلال در دریاچه چنان به چشم میخورد که میتوان عمق آب را که شبیه آکواریم است مشاهده کرد.
در این بین، فرسایش باعث شده است روز به روز مساحت دریاچه سیاه گاو کم شود و دلیل اصلی زلالی بودن آب دریاچه قرار داشتن مواد جیوه در آب است.
همانطور که در قسمت بالا هم گفته شد این دریاچه از دو قسمت تشکیل شده که به وسیله کانالی طبیعی به عرض هشت متر و عمق چهار متر و به طول 70 متر به هم متصل شده اند.
دو دریاچه توسط کانال بهم متصلند که آب از این کانال به دریاچه پایین میریزد و این کانال کاملا طبیعی شکل گرفته و انسانها در ایجاد این کانال نقش نداشته اند.
آب زلال و پاک از دریاچه اول به دریاچه دوم میریزد تا اثری را شکل دهد که در دنیا بی نظیر است هرچند در کشور ما این پدیده هنوز ناشناخته مانده است.
در قسمت دوم دریاچه زلالی و گلزارهای حاشیه دریاچه بیش از پیش خودنمایی کنند.
قسمت دوم دریاچه از قسمت اول بزرگتر است و دسترسی گردشگران به این قسمت بیشتر است و آب که از دریاچه اول به قسمت دوم رسیده از این قسمت نیز راه خود را به کانال ادمه میدهد و به حالت رودخانه ای کوچک به روستاهای پایین دست میرود.
هر ساله تعداد زیادی از پرندگان نیز وارد این دریاچه میشوند که جلوههای زیبای این اثر نادر را بیشتر کرده است در این بین گردشگران نیز در ایام مختلف سال به خصوص فصل بهار از این دریاچه دوقلو بازدید میکنند.
این دریاچه در فصل بهار و اواخر زمستان از تفرجگاههای اهالی مردم استان ایلام و شهرستان آبدانان است، اما آب و هوای منطقه شرایطی فراهم آورده است که این دریاچه در هر فصلی گردشگران را به زیباییهای طبیعی خود فراخواند.
از دیگر ویژگیهای این پدیده نادر، وجود املاح مختلف و گوگردی بودن آب دریاچه و وجود چشمههای جوشان شیرین داخل دریاچه است اما جدا از زیباییهای این پدیده، کارشناسان جغرافیایی و زمینشناسی معتقد هستند در حال حاضر فرسایش، این دریاچه را تهدید میکند و مساحت دریاچه به همین دلیل در حال کم شدن است.
شهرستان آبدانان در دامنه جنوبی کبیرکوه قرار دارد و به خاطر آب فراوان و وجود جنگل و مراتع دارای سرزمین مستعد کشاورزی است.
این شهرستان دارای آثار تاریخی و گردشگری متنوعی است که ذوق را برای گردشگران ایجاد میکند که در گزارشهای بعدی خبرگزاری مهر آثار شهرستان مورد بازدید و معرفی قرار میگیرد.
مسیر دسترسی
برای رسیدن به دریاچه سیاه گاو باید از درون شهر آبدانان ۸ کیلومتر جاده آسفالت را پشت سر بگذارید و با عبور از پل و ۵۰۰ متر پیاده روی به دریاچه میرسید.
منبع :www.mehrnews.com
www.zistnews.com
www1.jamejamonline.ir