در سال هزار و سیصد و هشتاد و هفت با پیگیریهای فراوان اعضاء انجمن نجوم سپهر شهرداری شهرستان
فسا جهت ساخت رصدخانه با شرکت نیکو فکر
تهران قراردادی تنظیم و یک ماه پس از انعقاد این قرارداد، ساخت رصدخانه به پایان رسید.
این مجموعه که شامل اتاق تلسکوپ و اتاق افلاک نما بود بر فراز تپه کدیوری با ارتفاع بیست متر به شهرداری شهرستان
فسا تحویل داده شد و یک تلسکوپ شش اینچ نیوتونی در اتاق تلسکوپ و یک دستگاه افلاک نما ساده در اتاق افلاک نما نصب گردید.
اعضای انجمن با اشتیاق فراوان فعالیتهای خود را در رصدخانه شروع نمودند که حدود یک سال بعد یکی از اهالی شهرستان با دیدن علاقه و تواناییهای اعضای انجمن یک دستگاه تلسکوپ ده اینچ و همچنین مدتی بعد، یک دستگاه عکسبرداری سی سی دی به این مرکز اهدا نمودند.
با ورود این تلسکوپ به رصدخانه، تحقیقات علمی به صورت جدی پیگیری میشد و روز به روز بر تعداد اعضا افزوده شد به طوری که شهرداری تصمیم به ساخت ساختمانهای جدید و راه اندازی یک مجموعه بزرگ علمی شامل نجوم و فیزیک و ... نمود. به صورتی که در تابستان سال هزار و سیصد و هشتاد این مجموعه حدود سه هزار نفر عضو داشت و هر هفته بیش از پنجاه کلاس اموزشی در زمینههای مختلف برگزار میشد.
در سال هزار و سیصد و هشتاد و دو شهرداری
...مشاهده کامل متن تصمیم به خرید تلسکوپ چهارده اینچ گرفت که بعد از سفارش به شرکت صاایران به عنوان شرکت واسطه، تلسکوپ در اوایل سال هزار و سیصد و هشتاد و سه وارد ایران و طی مراسمی در تابستان همان سال به عنوان بزرگترین تلسکوپ اماتوری رونمایی شد.
اعضاء این مرکز در زمینههای تخصصی همچون مسیه و فوتومتری و ساخت ابزارالات نجومی و... فعالیت هایی داشتند که بعد از مدتی در بین این زمینهها گروه ترجیح به ادامه فعالیت به صورت جدیتر و تخصصیتر در زمینه استهلال گرفت.
سال هزار و سیصد و هشتاد و یک شروع فعالیتهای گروه استهلال این مرکز بود و اکنون گروه استهلال فسا مجهزترین و قویترین گروه استهلال کشور میباشد که به دلیل " ثبت رکورد جهانی " حتی نام آن برای رصدگران هلال ماه در خارج از مرزهای ایران هم اشناست.
گروه نجوم فسا در سال هزار و سیصد و هشتاد و چهار با رصد هلال ماه صفر هزار و چهارصد و بیست و هفت هجری قمری در منطقه بهرامجرد واقع در استان کرمان، موفق به شکستن رکورد جهانی زاویه جدایی هلال ماه گردید.
این هلال نازکترین هلالی میباشد که تاکنون بشر به چشم خود دیده است. گزارش این رصد یک ماه بعد در مقاله ای تحت عنوان "شکستن حد دانژون" به قلم پروفسور راجرد سینات، در معروفترین مجله نجومی دنیا منتشر گردید.
در حال حاضر نیز این رصدخانه پس از سکون چند ساله خود دوباره توسط جمعی از مشتاقان علم بی کران نجوم فعالیتهای خود را از سر گرفته و امید به آن دارد که با کمک مسئولین شهرستان فسا این رصدخانه به روزهای درخشش خود بازگردد.
منابع :
http://fa.wikipedia.org/
http://www.pershis-astro.blogfa.com/
http://www.shahrdari-fasa.ir/
http://www.salamfasa.com/
http://wikimapia.org/