لرستان را میتوان سرزمین پلهای تاریخی نامید به طوری که در این استان بیش از 63 پل تاریخی وجود دارد که بر روی رودهای پرخروش و زیبایی از زمانهای کهن ساخته شده اند.
پلهای تاریخی
لرستان که در مسیر راه شاهی هگمتانه به
شوش واقع شده اند ، از شاهکارهای معماری پل سازی
ایران در زمان ساسانیان و دوران اسلامی به حساب میآیند .
پل کرودختر در غرب سرطرهان بر روی رود سیمره و در تنگترین بستر رود ساخته شده است.این محل بنام سی پله مشهور است و طرهان را به خاک سیمره و هلیلان مربوط میسازد.این پل 4چشمه داشته است اطاق دو چشمه آن باقی مانده اکنون رود سیمره از آخرین چشمه غربی آن میگذرد.
پهنای هر پایه این پل 6/5 متر و طول آن17 متر است.اندازه هر طاق 11 متر و ارتفاع پل تا بستر خشک 19/20 متر میباشد. دو پایه شرقی و غربی متکی به کوه بوده و پایههای دیگر به سطح سنگی بستر رود کار گذاشته شده است.
این پل از آثار ارزنده معماری پیش از اسلام در
لرستان محسوب میشود در ورودی شهر
پلدختر و روی رودخانه کشکان واقع شده است و بنام پل "کر و دت" یا پل "دختر" مشهور است.متاسفانه عوامل طبیعی بویژه طغیان رودخانه کشکان به مرور
...مشاهده کامل متن زمان همه پایهها و دهانه پل را تخریب کرده و اکنون بقایایی از مخروبههای آن سر از آب بیرون آورده اند.
اما پشت نام این پل یک قصه عاشقانه نهفته است.در روزگاران کهن دختر خان این منطقه عاشق پسر چوپانی میشود.خان وقتی قضیه را میفهمد به بهانهای دختر عاشق پیشه را به میهمانی خاله یا عمه خود در نزدیکیها میفرستند و پسر چوبان را تا حد مرگ کتک میزنند که فلان فلان شده از این روستا برای همیشه برو والا کشته خواهی شد.
پسرک چوپان نیز از بیم جان و بهناچار از دیار خود به جایی نامعلوم و دور کوچ میکند.دختر پس از مراجعت و یکی دو روز جستجو و حیران بودن از قضیه آگاه شده و به تلافی اقدام مردان اقوام خویش بر سر ورودی روستای خود که همان پل معروف رودخانه بوده به انتظار پسر چوپان بسط مینشیند و روزها کارش این بوده که بیاید و به انتظار بنشیند تا بلکه پسرک چوپان برگردد.
ولی امان از انتظار و انتظار آن هم بینتیجه...
اینگونه میشود که سالهای سال کار این دختر همین بوده تا پیر میشود و این پل هم به پلِ دختر معروف میگردد.
منبع : http://www.640.blogfa.com/post-14.aspx
http://www.ichto.ir/Default.aspx?tabid=532
http://biyataberavim.persianblog.ir/post/269