غار دانیال در فاصله دو کیلومتری از دهی به همین نام ( دانیال) از توابع شهرستان سلمان شهر (متل قو) استان
مازندران است.طول این غار 2158 متر و عمق آن 74.2 متر و ارتفاع دهانهی اصلی آن از سطح دریا 160 متر میباشد و دارای یک دهانه است.
غار دانیال دومین غار بزرگ رودخانه ای
ایران بعد از
غار قوری قلعه پاوه در
کرمانشاه میباشد.
این غار جزو غارهای رودخانهای
ایران محسوب میشود و یکی از جاذبههای ورزشی این شهرستان است. این غار فقط دارای یک شعبه یا دالان اصلی به طول تقریبی 1500 متر و عرض تقریبی یکونیم متر است که با پیچ و خمهای فراوان و گذر دالانهای تنگ و باریک پر از آب و حوضچهها و آبشارهای کوچک ادامه مییابد و در انتها به چند شعبه کوچکتر تقسیم میشود.
وجود دالانهای کمعرض و ارتفاع که عبور از آنها به صورت پا مرغی و حتی سینهخیز ممکن است از جاذبههای دیگر این غار است. استلاگمیت و استلاگتیتهای این غار به دلیل جنس لایههای بالای غار کم است و جز در مناطق معدودی در دیگر نقاط غار یافت نمیشود.
دمای داخلی آن
...مشاهده کامل متن در طول سال تقریبا یکسان میباشد. جریان رودخانه از ابتدای ورود به غار تا بخش انتهایی وجود دارد که از بهم پیوستن چندین جوی و چشمه بوجود میآید.
عمق این جریان در بخشهای مختلف غار متغیر میباشد ولی بطور کلی از یک متر تجاوز نمیکند. البته چندین گذرگاه و بخش در این غار وجود دارد که در هنگام بارندگی عمق آنها بالا آمده و گذر از آنها تقریبا غیر ممکن میشود.
آب داخل غار از چند چشمه کوچک که از شعب مختلف آن سرچشمه میگیرد تامین میشود و کاملا زلال و از نظر محلولات دارای درصد پایینی بوده و آن را قابل شرب میکند.
دمای هوای داخل غار حدود 23 درجه سانتیگراد و دمای آب چیزی در حدود 17 درجه است که این دما در تمامی طول سال تقریبا ثابت است که همین ثابت بودن اجازه میدهد این غار در تمامی فصول سال حتی فصل زمستان قابل دیدار باشد اما توصیه میشود برای تماشای این غار از فصول گرم به دلیل بالا بودن دما در خارج از غار و خیس بودن کل لباسها استفاده شود.
زمان لازم برای پیمایش کامل غار برای یک تیم کوچک و سریع سه و نیم ساعت و برای یک تیم متوسط بین پنج تا هفت ساعت است.
زمان لازم برای دیدن کامل غار برای یک تیم کوچک و سریع سهونیم ساعت و برای یک تیم متوسط بین پنج تا هفت ساعت است. لوازم مورد نیاز برای دیدار از این غار شامل چراغقوههای ضدآب، کلاه کاسکت، لباس و کفش سبک است.
عمق عمیقترین حوضچههای این غار از یک متر تجاوز نمیکند، پس برای عبور از حوضچههای آن احتیاج به لوازم ایمنی شنا نیست.
مسیر دسترسی:نتهای روستا قبل شیب جاده فرعی دست چپ را داخل شده و تا آخرین ویلا مسیر را ادامه میدهیم. از اینجا از ماشین پیاده شده و از رودخانه ای که در پایین مشاهده میگردد عبور کرده و از سمت چپ رودخانه مسیر رودخانه را تا دومین انشعاب ادامه میدهیم.
پس از رسیدن به دومین انشعاب مسیر سمت چپ را به سمت بالا تا زیر دیواره ای سفید رنگ ادامه میدهیم. دهانه غار رو به شمال غربی بوده و درست در زیر این دیواره قرار دارد.
منبع :http://fa.wikipedia.org/
http://www.irancaves.com/fa/cavedetail.aspx?ID=173
http://www.mazandnume.com/fullcontent/5651