1 1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
گناوه از شهرستان‌های استان بوشهر است و در ساحل شمالی خلیج فارس قرار دارد
این شهرستان در فاصله 165 کیلومتری شمال غربی بوشهر قرار دارد و شامل دو بخش مرکزی و ریگ است
بندر گناوه کنونی نزدیک خرابه‌های شهر قدیمی و با عظمت گناوه باستانی قرار دارد ...مشاهده کامل متن که امروزه جز خرابه‌های آن چیزی باقی نمانده است.
شهرستان گناوه جلگه‌ای خشک و بیابانی است و در شمال و شمال غرب دارای ارتفاعاتی می‌باشد.
رودخانه حله از محل درودگاه با تلاقی دو رود دالکی و شاپور پس از عبور از جنوب شهرستان گناوه (دهستان حله) به خلیج فارس می‌ریزد.
رودخانه شور از ارتفاعات گچ‌ترش و کلاه‌فرنگی سرچشمه گرفته و از حد فاصل دهستان حیات داوود و شبانکاره گذشته و در خور مزین وارد خلیج فارس می‌شود. هر دو رود غیرفصلی، دیمی و شور می‌باشند.
درباره وجه تسمیه گناوه اسامی مختلفی در منابع قدیمی ذکر شده است از جمله گنابا، گنفه، جنّابه، جنفه و جنابا. برخی از مورخین قدیمی (از جمله یاقوت حموی) بنای این شهر را به جنابه بن طهمورث دیوبند از پادشاهان سلسله ما قبل تاریخی پیشدادی ذکر کرده اند و هر چند اثبات این ادعا مشکل و غیر ضروری است ولی نشان دهنده قدمت تاریخی گناوه است
این شهر در هزاره اول قبل از میلاد وجود داشته و جزء قلمرو دولت عیلام بوده است شاهان دوران طلایی تمدن عیلام در مناطقی بین جنابا (گناوه) و ریشهر معابد و بناهایی ساخته بودند که از جمله این بناها معبد«کیر پری شه» ایزد بانوی تمدن عیلام بوده است و امروزه بعضی از باستان شناسان بر این باورند که معبد این النوع معروف عیلامی در منطقه گناوه بوده است.
ساکنان گناوه از اقوام مختلفی تشکیل شده‌اند, مهاجرینی که اغلب از دهستان لیراوی (دیلم) و روستاهای اطراف شهرستان به آن آمده اند عمدتا ریشه‌های لری دارند.
اعراب نیز محله مخصوص خود را داشته و همچنین از اقوام دشتی نیز عده‌ای در گناوه ساکن هستند.
زبان مردم گناوه فارسی با لهجه محلی بندری یا جنوبی است که ترکیبی از گویش‌های لری و سیوندی و تعداد زیادی از کلمات بیگانه انگلیسی، پرتغالی و غربی است.
پایه اقتصاد مردم گناوه تجارت با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و به ویژه امارات است .
از لحاظ امکانات اقتصادی شهرستان گناوه می‌توان از شهرک صنعتی بندر ریگ که در ابتدای سه راهی بندر ریگ واقع شده نام برد. در این شهرک کارخانجاتی مثل شرکت تعاونی تولید ظروف یک بار مصرف، تولید جداره‌های کاذب که در صنعت ساختمان سازی و همچنین تولید ظروف نشا برای کاشت و تولید نشا یا نهال در زمینه کشاورزی کاربرد دارد، نام برد.
شرکت تولید شیرهٔ خرما، شرکت تعاونی تولیدی فخرآوران برلی تولید انواع بستنی و ژل‌های خوراکی، تعاونی تولیدی سیم و کابل از فعالیت‌های تولید در این شهرک می‌باشند.
همچنین شهرستان گناوه دارای یک کارخانه تولید شیر و فرآورده‌های لبنی با نام تجاری "طوفان" که در ۲ کیلومتری جاده گناوه-گچساران واقع شده‌است.
این شهرستان دارای یک کارخانه تولید آسفالت واقع در ۲۰ کیلومتر شهر گناوه و بالاتر از روستای پوز گاه است.
پرورش میگو از دیگر امکانات اقتصادی شهرستان گناوه است که به صورت پیشرفته در این شهرستان انجام میشود به طوری که گناوه از مقام بالایی در پرورش میگو در سطح کشوری است .
این شهرستان در زمینه کشاورزی ۱۱ مرغداری دارد که بیشتر آنها در قالب شرکت‌های تعاونی کشت و صنعت به فعالیت پرداخته‌اند.
از لحاظ تولید دام و دامپروری با توجه به آب وهای گرم و مرطوب در بندر گناوه یا روستاها و شهرهای توابع آن کمتر در این زمینه پرداخته شده‌است.
هم اکنون چند گاودرای در شهرستان به طور سنتی فعالیت دارند که می‌توان به گاوداری که واقع در صحرای شهر بندر ریگ و دیگری واقع در روستای چهار روستایی قرار دارند نام برد.
از لحاظ صیادی فعالیت‌های این حوزه به شکل سنتی یعنی با استفاده از وسایل عمدتا "تور و گرگور" انجام می‌شود.
منبع:
http://daryadel.persianblog.ir/post/30/
http://fa.wikipedia.org
http://www.genavehonline.ir/
زیارتگاه امامزاده سلیمان

زیارتگاه امامز...

در کنار جاده گناوه- دیلم در محل تل امامزاده، مرقد امامزاده سلیمان ابن‌علی واقع شده است. این امامزاده گنبد عظیم کاشیکاری با قاعده بزرگ و سطح پلکانی و کاشیکاری به رنگ آبی تیره دارد که در بعضی نقاط آن کاشی‌های زرد و سفید نیز به کار رفته است. این امامزاده یک عمارت مستطیل شکل است. گنبد اما...

اطلاعات | نقشه
تالاب حله

تالاب حله

تالاب و منطقه حفاظت شده حله در استان بوشهر سالانه پذیرای هزاران پرنده مهاجر و بومی است که زمستان خود را در این تالاب می‌گذرانند. گونه‌های کمیابی از درنا، غاز خاکستری، فلامینگو، پلیکان پاخاکستری، چوب پا، نوک خنجری، اردک کله سبز، خوتکا، پرندگان‌نادری که درتالاب حله به وفور یافت می‌شوند....

اطلاعات | نقشه
دهکده توریستی مال قائد گناوه

دهکده توریستی ...

دهکده زیبای مال قائد در فاصله کمتر از پانصد متری شمال شهر گناوه مرکز شهرستان گناوه قرار دارد. این روستای توریستی بیش از چهار هزار نفر جمعیت دارد و دارای چشم اندازی دلپذیر و زیبا از چهار جهت است. دهکده توریستی مال قائد در حال تبدیل شدن به شهر و پرجمعیت‌ترین روستای بخش مرکزی و شهرستان ...

اطلاعات | نقشه

تالاب حله بوشهر

منطقه حفاظت شده حله در استان_بوشهر واقع شده است. مساحت آن در 44708 هکتار می‌باشد.
تالاب و منطقه_حفاظت_شده حلّه در استان بوشهر سالانه پذیرای هزاران پرنده مهاجر و بومی است که زمستان خود را در این تالاب می‌گذرانند. گونه‌های کمیابی از درنا، غاز خاکستری، فلامینگو، پلیکان پاخاکستری، چوب پا، نوک خنجری، ... ادامه مطلب
تالاب حله بوشهر

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره گناوه

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید